Τρίτη, 27 Ιούλ, 2021

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/7
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν είναι σύγχρονο ένα σχολείο που διαχωρίζει τα παιδιά . Στον σκουπιδοτενεκέ η θέση του νομοσχεδίου
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σχολείο της αγοράς με μαθητές «μοντελάκια» για τους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι μορφωμένους
  • Ανταλλαγή Νέων στη Βέροια!
  • Ένταξη για χρηματοδότηση δύο προτάσεων του Δήμου Βέροιας στο «Αντώνης Τρίτσης» συνολικού ύψους 3.244.922,75€
  • Διώνη Δημητριάδου ''Οδός Πανός'', 40ος χρόνος, τχ. 191, Σεπ. Δεκ. 2021 /  Ηλίας Τσέχος ''Τα Ηλικιωμένα Ανήλικα'', Φεγγίτης 2020
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/71 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν είναι σύγχρονο ένα σχολείο που διαχωρίζει τα παιδιά . Στον σκουπιδοτενεκέ η θέση του νομοσχεδίου2 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σχολείο της αγοράς με μαθητές «μοντελάκια» για τους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι μορφωμένους3 Ανταλλαγή Νέων στη Βέροια!4 Ένταξη για χρηματοδότηση δύο προτάσεων του Δήμου Βέροιας στο «Αντώνης Τρίτσης» συνολικού ύψους 3.244.922,75€5 Διώνη Δημητριάδου ''Οδός Πανός'', 40ος χρόνος, τχ. 191, Σεπ. Δεκ. 2021 /  Ηλίας Τσέχος ''Τα Ηλικιωμένα Ανήλικα'', Φεγγίτης 20206

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στο «ψυγείο» και για φέτος ο κατώτατος μισθός

Μερικά ψίχουλα - κι αυτά από τον Γενάρη του 2022 - ως «αύξηση» στον κατώτατο μισθό αποφάσισε η κυβέρνηση, θέτοντας σε πλήρη εφαρμογή τον μηχανισμό μόνιμης συμπίεσης των κατώτερων μισθών που προβλέπει ο νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ). Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της χτεσινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο, εγκρίνο... Περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα των απολυμένων εργαζομένων της πτωχευμένης επιχείρησης «Καρυπίδη»

από Η Άλλη Άποψη
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα των απολυμένων εργαζομένων της πτωχευμένης επιχείρησης «Καρυπίδη»

Να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα των απολυμένων εργαζομένων της πτωχευμένης επιχείρησης «ΑΦΟΙ Καρυπίδη Ανώνυμη Εμπορική και Εξαγωγική Εταιρεία» ζητούν με Ερώτησή τους προς τον υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης. 

Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση αναφέρεται: 

«Με την υπ. αριθμόν 218/2019 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η εταιρεία "ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" που απασχολούσε πάνω από 1.000 εργαζόμενους και η οποία τους άφησε απλήρωτους από τον Ιανουάριο του 2016, κηρύχτηκε σε πτώχευση και ορίσθηκε σύνδικος. Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δημοσιεύθηκε στις 2/4/2019.

Η σύνδικος ξεκίνησε να στέλνει καταγγελίες συμβάσεων εργασίας τον Ιούλιο 2019 με ημερομηνία απόλυσης όχι την τρέχουσα ημερομηνία, αλλά αυτήν της απόφασης που κηρύχθηκε η πτώχευση, δηλαδή στις 2/4/2019. Οι περισσότεροι όμως εργαζόμενοι υπέγραψαν την απόλυση στις 20 Σεπτεμβρίου 2019 και η απόλυση καταχωρήθηκε στο σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ" τον Οκτώβριο 2019.

Από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι σήμερα δεν έχει καταβληθεί το επίδομα ανεργίας σε ένα μεγάλο αριθμό των εργαζομένων οι οποίοι δεν έχουν βρει εργασία, καθώς οι περισσότεροι είναι πάνω από 50 ετών. Επίσης αρκετοί εργαζόμενοι χρειάζονται λίγα ένσημα για να συνταξιοδοτηθούν.

Μετά από ένα χρόνο ταλαιπωρίας η έκθεση επαλήθευσης δημοσιεύθηκε και έχει κατατεθεί στο ΠΕΚΑ Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως ενημερώθηκαν όμως οι εργαζόμενοι, η διαδικασία τραβάει σε μάκρος καθώς έχει αποσταλεί ερώτημα προς τη "διεύθυνση ασφάλισης και εισφορών" για το τι διαδικασία θα πρέπει να ακολουθηθεί για την αναγνώριση του ασφαλιστικού χρόνου. Επιπρόσθετα, υπηρεσίες του ΕΦΚΑ σε κάθε πόλη ερμηνεύουν διαφορετικά τις αποφάσεις και παράλληλα αναφέρουν στους εργαζόμενους πως η διαδικασία θα διαρκέσει μήνες.

Για να σταματήσει η μακρόχρονη και απαράδεκτη ταλαιπωρία των απολυμένων εργαζομένων θα πρέπει σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρονικό διάστημα και με την όσο το δυνατόν απλούστερη διαδικασία, να προχωρήσει η επιβολή πράξης εισφορών με βάση το χρόνο που αναγνωρίσθηκε με την έκθεση επαλήθευσης, καθώς η εμφάνιση του συγκεκριμένου χρόνου ασφάλισης στο σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ" αποτελεί προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για την όσο το δυνατόν ταχύτερη ασφάλιση των εργαζομένων της επιχείρησης "ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", που αποτελεί προϋπόθεση για την επιδότηση και τη συνταξιοδότησή τους και για να σταματήσει η πολύχρονη ταλαιπωρία τους».

Έχει διαβαστεί 205 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 35 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 27 Ιουλίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 25 ως 37 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 28 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 25 ως 38 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 308 επισκέπτες και 0 μέλη.