Παρασκευή, 19 Αύγ, 2022

  • Μία όμορφη μουσική βραδιά
  • Τζάμπα ... μάγκες
  • ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: Σημαντικές επισημάνσεις από μέλη του ΔΣ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
  • Πολωνία: Μάθημα χειρισμού όπλων στα σχολεία...
  • ΕΥΡΩΖΩΝΗ: Βασικό σενάριο η ύφεση
  • «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»: Μέτρα για κάλυψη των αναγκών και στήριξη των αναπληρωτών
Μία όμορφη μουσική βραδιά1 Τζάμπα ... μάγκες2 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: Σημαντικές επισημάνσεις από μέλη του ΔΣ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων3 Πολωνία: Μάθημα χειρισμού όπλων στα σχολεία...4 ΕΥΡΩΖΩΝΗ: Βασικό σενάριο η ύφεση5 «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»: Μέτρα για κάλυψη των αναγκών και στήριξη των αναπληρωτών6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Προπληρωμένα

Προπληρωμένα

Την ώρα που ο λαός μετράει και το τελευταίο ευρώ για να βγάλει τον μήνα, το κράτος συνεχίζει να «αρμέγει» κανονικά το πορτοφόλι εργαζομένων και βιοπαλαιστών, με φόρους και χαράτσια που «τροφοδοτούν» το 95% των κρατικών εσόδων. Μάλιστα, στη σκιά της ανυπόφορης ακρίβειας, η κυβέρνηση πανηγυρίζει με θράσος για την υπέρβαση των στόχων του ... Περισσότερα

Γέφυρα «Α/φων Κούσιου»: Θα δούμε φως;

από Η Άλλη Άποψη

Μία ακόμη συνεδρίαση με θέμα πλευρές του ζητήματος που ταλανίζει χρόνια το δήμο Βέροιας, αυτό της «γέφυρας  Α/φων Κούσιου», πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20/4.Ενώ το έργο έχει σταματήσει και ο ανάδοχος έφυγε-χωρίς να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του- η νέα δημοτική αρχή προσπαθεί να το συνεχίσει χωρίς τα «λάθη» του παρελθόντος. Προς αυτή την κατεύθυνση πρότεινε και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να τοποθετήσει εμπειρογνώμονα για την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης. Μειοψήφησαν οι παρατάξεις  Καραπαναγιωτίδη και Ελευθεριάδου (Παπαγιάννη) ψηφίζοντας λευκό, ενώ οι παρατάξεις Μαρκούλη και ΛΑΣ κατά. Παρών στη διαδικασία ήταν και ο δωρητής Γιάννης Κούσιος και μέλη της διαχειριστικής επιτροπής της δωρεάς, που απαίτησαν το ποσό της αμοιβής του εμπειρογνώμονα (περίπου 7.000 ευρώ) να μην πληρωθεί από το ποσό της δωρεάς, κάτι που αποδέχθηκε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης και θα γίνει με δαπάνη του Δήμου. Ο Στέφανος Βουτσιλάς, Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, αναφέρθηκε στην σημερινή κατάσταση του έργου, αναφέροντας πως η Τεχνική Υπηρεσία πορεύεται σύμφωνα με το νόμο, βήμα - βήμα. Σύμφωνα με αυτήν, έχουν εξαντληθεί τα χρονικά περιθώρια από τον έκπτωπτο εργολάβο για την καταγραφή των τελικών επιμετρήσεων. Πλέον, οφείλει ο Δήμος να απομονώσει τον εργολάβο από το έργο, να ολοκληρώσει τις επιμετρήσεις, ώστε να μπορέσει πλέον να προχωρήσει η εκ νέου δημοπράτηση και συνέχιση του έργου. Ενημέρωσε επίσης ότι ξοδεύτηκε μέχρι στιγμής ποσό 1,17 εκατ. ευρώ, που είναι το 45% του συνολικού ποσού της δωρεάς.

Τέλος αποφασίστηκε τέλος μετά από πρόταση του Νίκου Μπέκη να γίνει ειδική συνεδρίαση ενημέρωσης για το ιστορικό του έργου την ερχόμενη Δευτέρα. Ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης δήλωσε πως δεν θα παραστεί σε εκείνη τη συνεδρίαση, καθώς -όπως είπε- το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι δικαστήριο.

ΣΧΟΛΙΟ: Το θέμα θα έχει και συνέχεια προφανώς στην επόμενη «ειδική συνεδρίαση» του Δ.Σ. Στόχος όμως θα πρέπει να είναι η συζήτηση ουσίας, η απόδοση ευθυνών όπου και αν υπάρχουν και κυρίως η χάραξη δρόμου που με ασφάλεια θα ολοκληρωθεί το έργο για το οποίο από τη πρώτη στιγμή είχαμε εκφράσει τις παρατηρήσεις μας τόσο για τη χρησιμότητα όσο και για την ακολουθούμενη διαδικασία.

 

Έχει διαβαστεί 361 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 24 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 19 Αυγούστου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 24 ως 38 °C
Άνεμος ΔΒΔ 0-2 μποφόρ

Σάββατο, 20 Αυγούστου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 21 ως 34 °C
Άνεμος Α 1-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 311 επισκέπτες και 1 μέλος.