Τετάρτη, 06 Δεκ, 2023

  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Εμφανίζει «δίκαιη» τη φοροεπιδρομή στους μικρούς κρύβοντας τη φοροασυλία των ομίλων!
  • Βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια
  • 1 στα 5 παιδιά βιώνει τη φτώχεια στις πλούσιες χώρες
  • Όλες τις διεκδικήσεις και για τουρκική μειονότητα θέτει ο Ερντογάν πριν φτάσει στην Αθήνα
  • Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα
  • Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Εμφανίζει «δίκαιη» τη φοροεπιδρομή στους μικρούς κρύβοντας τη φοροασυλία των ομίλων!1 Βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια2 1 στα 5 παιδιά βιώνει τη φτώχεια στις πλούσιες χώρες3 Όλες τις διεκδικήσεις και για τουρκική μειονότητα θέτει ο Ερντογάν πριν φτάσει στην Αθήνα4 Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα5 Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μύθοι για την Ενέργεια

Καθώς ολοκληρώνεται μια ακόμα φάση «προσαρμογής» της Ενέργειας - εμπόρευμα στην «απελευθερωμένη» αγορά της παραγωγής και διανομής, ο λαός μπορεί να δει τώρα πιο καθαρά τα ψέματα που του έλεγαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα «οφέλη» που θα αποκόμιζε τάχα από τη στρατηγική της ΕΕ και σ' αυτόν τον τομέα.Τη στρ... Περισσότερα

Για τις παιδικές χαρές

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Για τις παιδικές χαρές

Το ζήτημα των Παιδικών Χαρών και της εφαρμογής της σχετικής απόφασης της κυβέρνησης γ’αυτές έθεσε ο Β. Γιαννουλάκης στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Βέροιας. Ένα θέμα σημαντικό που άπτεται και της ασφάλειας των παιδιών που παίζουν σ’ αυτές. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο ένα μήνα διορία έχουν οι δήμοι να προχωρήσουν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις, προκειμένου οι υφιστάμενες παιδικές χαρές να προσαρμοστούν ώστε να τηρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας και να προμηθευτούν το ειδικό σήμα πιστοποίησης. Σε αντίθετη περίπτωση, οι παιδικές χαρές θα πρέπει να κλείσουν. Το θέμα των παιδικών χαρών έχει ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια όταν η Ελλάδα δεν είχε μπει στο μνημόνιο και δεν υπήρχε ο Καλλικράτης. Το 2009 λοιπόν δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης  ο σχετική υπουργική απόφαση. Στην διευκρινιστική εγκύκλιο προς την αποκεντρωμένη τοπική αυτοδιοίκηση η κεντρική διοίκηση ανέφερε τότε, ότι οι Δήμοι θα έπρεπε να προχωρήσουν στις αναγκαίες παρεμβάσεις έως τις 31/12/2012.Μάλιστα – παρά την αρχική απόφαση που προέβλεπε το κόστος να το επωμιστούν οι δήμοι- λίγους μήνες μέσω σχετικού προγράμματος, προβλεπόταν και σχετική χρηματοδότηση ανάλογα με το είδος των έργων που θα έπρεπε να γίνουν.Ο χρόνος όμως κύλησε χωρίς να γίνει τίποτα στους πιο πολλούς δήμους.

Ο αντιδήμαρχος Β. Παπαδόπουλος σημείωσε  ότι «28 από αυτές βρίσκονται στα πρόθυρα της αδειοδότησης», σημείωσε ότι κάναμε ενέργειες από το 2011 αλλά δεν βρέθηκαν τα χαρτιά πιστοποίησης τους, ενώ τόνισε για τον μεγάλο αριθμό τους «όποιος μας ψήφιζε του φτιάχναμε και μια παιδική χαρά στην αυλή του». "Ψάχνουμε κι εμείς τις παιδικές χαρές των παιδικών σταθμών" υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Παύλος Παυλίδης. Η δήμαρχος σημείωσε «τα εξωπραγματικά χρονικά περιθώρια» για την εφαρμογή της κυβερνητικής εγκυκλίου, ενώ και αυτή παραδέχτηκε ότι υπάρχουν πολλές παιδικές χαρές καθώς και ότι η κυβέρνηση μέσω αυτής «ρίχνει το βάρος στους δήμους».

Από την πλευρά να σημειώσουμε το «υποκριτικό ενδιαφέρον» της κυβέρνησης για το όλο ζήτημα, αλλά και διαφορετικής άποψης που έχουμε σχετικά με τον αναγκαίο αριθμό (ασφαλών) παιδικών χαρών που διαθέτει ο δήμος. Και κάτι γενικότερο που αφορά όλους. Πέντε χρόνια μετά παιδικοί σταθμοί και παιδικές χαρές βρίσκονται στον αέρα. Η ασφάλεια -και μάλιστα των παιδιών- είναι, βεβαίως, αδιαπραγμάτευτη. Όμως εδώ και πέντε χρόνια τόσο οι τοπικοί άρχοντες, όσο και η κεντρική κυβέρνηση δεν είχαν ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα. Η ασφάλεια των παιδιών τότε δεν τους ενδιέφερε; Ή μήπως με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να απαλλαγούν από τις ευθύνες τους; Γιατί ζητούν τώρα, μέσα σε ένα μήνα, με διαδικασίες εξπρές να λύσουν ένα τόσο μεγάλο θέμα; Και είναι άξιο απορίας το πώς θα γίνει αυτό. Ο χρόνος δεν επαρκεί ούτε για να γίνουν οι στοιχειώδες μελέτες, ούτε φυσικά για να προκηρυχτούν οι σχετικοί διαγωνισμοί για την προμήθεια των υλικών. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί άλλοθι για τις νυν δημοτικές αρχές. Αυτές έχουν υποχρέωση να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την βελτίωση των παιδικών χαρών και να μην παραδώσουν «καμένη γη» στους νέους δημάρχους. 

Έχει διαβαστεί 541 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 252 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)