Τετάρτη, 24 Απρ, 2024

  • Τα 31 κόμματα που πήραν «πράσινο φως» από τον Αρειο Πάγο για τις ευρωεκλογές
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την Οδηγία της ΕΕ «για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και την ενδοοικογενειακή βία»
  • «Κόπηκε» από τις Ευρωεκλογές το ναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιατών»
  • Πρωταθλητές Ημαθίας στο μπάσκετ το 4ο ΓΕΛ Βέροιας & στο χάντμπολ το 3ο ΓΕΛ Βέροιας
  • Ακροδεξιός «βόθρος» με κλοτσοπατινάδα και μπουνιές...
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «κλείνει το μάτι» στους εμπόρους της ιδιωτικής Υγείας
Τα 31 κόμματα που πήραν «πράσινο φως» από τον Αρειο Πάγο για τις ευρωεκλογές 1 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την Οδηγία της ΕΕ «για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και την ενδοοικογενειακή βία»2 «Κόπηκε» από τις Ευρωεκλογές το ναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιατών»3 Πρωταθλητές Ημαθίας στο μπάσκετ το 4ο ΓΕΛ Βέροιας & στο χάντμπολ το 3ο ΓΕΛ Βέροιας4 Ακροδεξιός «βόθρος» με κλοτσοπατινάδα και μπουνιές...5 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «κλείνει το μάτι» στους εμπόρους της ιδιωτικής Υγείας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αν η Ελλάδα φύγει από την ΕΕ θα απομονωθεί...

Σήμερα, εντός της ΕΕ, ο λαός είναι «απομονωμένος» από το δικαίωμά του να ζήσει με αξιοπρεπές εισόδημα και μισθό, σταθερή δουλειά, να έχει σύγχρονα δικαιώματα στη μόρφωση, στην Υγεία, στον πολιτισμό, αλλά και να ζει ειρηνικά και με ασφάλεια στον τόπο του.Εντός της ΕΕ οι λαοί έζησαν τον εφιάλτη της πανδημίας πιο «απομονωμένοι» από ποτέ, ... Περισσότερα

Γιάννης Μυλόπουλος υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας: "Λέμε στους πολίτες, ψηφίστε μας σαν ανάχωμα στις δεξιές, αντιλαϊκές, αντικοινωνικές πολιτικές Τζιτζικώστα, Μητσοτάκη"

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Γιάννης Μυλόπουλος υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας: "Λέμε στους πολίτες, ψηφίστε μας σαν ανάχωμα στις δεξιές, αντιλαϊκές, αντικοινωνικές πολιτικές Τζιτζικώστα, Μητσοτάκη"

Τηλεφωνική συνέντευξη στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» (ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ από τη Βέροια) του Αλέκου Χατζηκώστα, έδωσε ο Γιάννης Μυλόπουλος καθηγητής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, υποψήφιος περιφερειάρχης με τον συνδυασμό «Αλλαγή στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» την Τετάρτη 20/9.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες πυρκαγιές και πλημμύρες και ερωτώμενος στο κατά πόσο είναι «θωρακισμένη» η περιφέρεια υπογράμμισε: «Η κλιματική κρίση είναι εδώ. Το αναγνωρίζουν όλοι έστω και στα λόγια, από τον πρωθυπουργός μέχρι τον περιφερειάρχη. Σε επίπεδο ρητορικής η κλιματική κρίση δίνει και παίρνει. Στην ουσία είναι αρνητές της «κλιματικής κρίσης» γιατί αυτή θέλει μία βασική προϋπόθεση την οποία οι δεξιές κυβερνήσεις και οι δεξιές τοπικές διοικήσεις δεν την σέβονται και δεν την εκτιμούν. Θέλει δημόσιες πολιτικές. Η πρόληψη και ο μετριασμός των φυσικών καταστροφών απαιτούν δημόσιες πολιτικές. Π.χ η αντιπυρική προστασία και ο σχεδιασμός της αντιπλημμυρικής προστασίας απαιτεί δημόσιες επεμβάσεις. Η δεξιά κυβέρνηση και η δεξιά διοίκηση της περιφέρειας πηγαίνουν ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση. Προσπαθούν ν’ αντιμετωπίσουν τις συνέπιες της κλιματικής κρίσης μέσα από ιδιωτικοποιήσεις. Εκχωρούν τα δάση- δημόσιο πλούτο- σε ιδιώτες πιστεύοντας ότι έτσι θα τα προστατέψουν καλύτερα. Είναι λάθος. Το ίδιο και με την αντιπλημμυρική προστασία. Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητα  ύψους 34 δις. με το οποίο η χώρα θα μπορούσε να θωρακιστεί, στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, έχουν πάει μόλις 187,5 εκατ. λιγότερο από 0,5% του συνολικού ποσού. Και είναι τόσο εγκληματικά αμελείς ώστε από το 0,5% μόνο το μισό είχαν απορροφήσει μέχρι το καλοκαίρι. Κυβέρνηση και περιφερειάρχης έχουν τεράστιες ευθύνες που αγγίζουν ίσως και τα όρια των ποινικών ευθυνών. Δεν ήταν ανυποψίαστοι σ’ αυτό που έρχονταν. Τι έγιναν για π.χ τα σχέδια αντιπλημμυρικού κινδύνου του 2018 και έκτοτε εγκαταλείφτηκαν; Στις ευάλωτες περιοχές ποια έργα κάνατε; Πόσα χρήματα απορροφήσατε από ευρωπαϊκά κονδύλια για να θωρακίσετε την Κ. Μακεδονία; Για τα ερωτήματα αυτά δεν έχω πάρει απαντήσεις. Μία εικόνα εγκατάλειψης και ερήμωσης των οικοσυστημάτων, στα ρέματα και τα ποτάμια κανένας καθαρισμός στην περιφέρεια. Επειδή η κλιματική κρίση είναι μπροστά μας προειδοποιούμε και λέμε. Αν δεν έχουμε άμεσα αντιπλημμυρική θωράκιση από την περιφέρεια, η Κ. Μακεδονία είναι ευάλωτη στον πλημμυρικό κίνδυνο ανά πάσα στιγμή. Στο πρόγραμμα μας πρώτιστη θέση έχουν οι δημόσιες πολιτικές για την πρόληψη και τον μετριασμό των φυσικών κινδύνων. Μιλάμε για έναν ευρύτατο σχεδιασμό έργων και υποδομών που έχει να κάνει και με τη θωράκιση τη αντιπλημμυρική θωράκιση και σχεδιασμό και τη εγκατάσταση επιτέλους ενός δικτύου μέσων σταθερής τροχιάς δημόσιων μέσων μεταφοράς που θα αντικαταστήσει τη ανεπάρκεια του οδικού δικτύου, την κατάρρευση που υπάρχει στην περιφέρεια. Και μιλάμε για ένα σύνθετο δίκτυο τραμ, μετρό, προαστιακού σιδηροδρόμου και σιδηροδρομικού δικτύου .Μιλάμε για υποδομές που θα προλάβουν και θα μετριάσουν τις καταστροφές και υποδομές που θα αποκαταστήσουν επιτέλους δημόσιες μεταφορές. Είναι αιχμή του δόρατος του προγράμματός μας.»

Σχετικά με το πολιτικό περιεχόμενος των εκλογών τόνισε: «Είναι βαθύτατα πολιτικές οι εκλογές. Ιδιαίτερα μετά τις βουλευτικές που έδωσαν μία παντοδυναμία στη Ν.Δ. Αν στις 8/10 οι περιφέρειες γίνουν μπλε η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει ολοκληρωτικό καθεστώς. Δεν κινδυνεύουμε μόνο εμείς ως κοινωνία, κινδυνεύει η δημοκρατία. Αυτή χρειάζεται την αντίθετη άποψη. Χρειάζεται τα θεσμικά αντίβαρα. Λέμε στους πολίτες να ψηφίσουν την παράταξή μας διότι είμαστε το θεσμικό αντίβαρο του κ. Τζιτζικώστα που ακολουθεί πιστά και χειροκροτεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ψηφίστε μας σαν ανάχωμα στις δεξιές, αντιλαϊκές, αντικοινωνικές πολιτικές Τζιτζικώστα, Μητσοτάκη. Σαν το θεσμικό αντίβαρο που θα λειτουργήσει εξισορροπητικά στη παντοδυναμία της δεξιάς στην Ελλάδα σήμερα.»

Είστε ευχαριστημένοι από το πώς σας αντιμετωπίζουν τα ΜΜΕ; Αφού αναφέρθηκε σε παραδείγματα από τη ΕΡΤ3 και τη δημοτική τηλεόραση τόνισε : «Το κράτος της δεξιά είναι σαφές ότι μας πολεμά. Θα αξιοποιήσει όλα τα άνισα, άδικα μέσα που διαθέτει το κράτος της δεξιάς προκειμένου να μην ακουστεί η δική μας φωνή γιατί φοβάται τον αντίλογο, φοβάται ότι θα τους αποκαλύψουμε. Εμείς μιλάμε για ένα πρόγραμμα που αφορά όλη την κοινωνία, τους πολίτες , διεκδικούμε χρήματα από την Ε.Ε και έργα κοινωνικά και αυτοί προσπαθούν να εξασφαλίσουν εύνοια για τα οικονομικά συμφέροντα που τους στηρίζουν.»

Σας κατηγορούν ότι δεν έχετε θέσεις-προτάσεις για την Ημαθία: «Εντάσσω την Ημαθία σε μία ευρύτερη προοπτική της περιφέρειας. Διαπιστώνω ότι υπάρχει ανεργία, φτώχεια, υπάρχει παρακμή στην περιφέρεια , υπάρχει υστέρηση έργου, αποβιομηχάνιση έλλειψη επενδύσεων και μία πορεία υποβάθμισης της αγροτικής ανάπτυξης σε σχέση με τον τουρισμός που αναπτύσσεται άναρχα, με έναν τρόπο που δεν αντέχει ούτε το περιβάλλον. Μιλάμε για μία συνολική ανασύνταξη των μεταφορών με ολοκλήρωση των οδικών έργων και αποκατάσταση μέσων σταθερής τροχιάς. Λιμάνι και σ.σ σταθμός Θες/νικης να συνδεθούν σιδηροδρομικά με όλες τις πόλεις της περιφέρειας, μ‘ένα πυκνό δίκτυο. ο πρόβλημα δεν λύνεται μόνο με τη κατασκευή δρόμων. Γιατί τόσα χρόνια στην περιφέρεια δεν μιλούν για μέσα σταθερής τροχιάς; Ήμαστε οι μόνοι μιλάμε, καθώς και για δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.Τα ευρωπαϊκά ταμεία είναι πολύ πρόθυμα να μας χρηματοδοτήσουν για να κάνουμε δίκτυα προαστιακού σιδηροδρόμου.Μιλάμε ακόμη για μία γενναία παραγωγική ανασυγκρότηση με έμφαση στον πρωτογενή τομέα. Δεν είναι δυνατόν με την μονοκαλλιέργεια του τουρισμού να υπάρξει οικονομία στη χώρα που να έχει οφέλη για την ίδια τη κοινωνία. Διότι ο υπερτουρισμός έχει ένα τεράστιο μειονέκτημα. Είναι πολύ ευάλωτος απέναντι σε πανδημίες και φυσικές καταστροφές που τελευταία είναι πολύ συχνές. Να δώσουμε το βάρος σε αυτά τα περιζήτητα προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα που έχουμε εδώ. Μιλάμε ακόμη για νέες τεχνολογίες αιχμής, για εκπαιδευτικά προγράμματα για νέους εργάτες, για μία γενναία παραγωγική ανασυγκρότηση που θα έχει στόχο κυρίως τον αγροτικό τομέα.Και για έναν δευτερογενή τομέα που θα επεξεργαστεί τα προϊόντα και για ένα τριτογενή που θα βρει διεθνή δίκτυα εμπορίας που σήμερα δεν υπάρχουν. Αυτή η μεγάλη επανάσταση για την οποία μιλάμε είναι ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο και στην Ημαθία.»

Και κατέληξε λέγοντας: «   Έχουμε στην περιφέρεια 10 χρόνια το κ. Τζιτζικώστα που δεν έχει κάνει  τίποτε για τα δημόσια δίκτυα, για την οικονομία και την ανάπτυξη της περιοχής. Έχει υπηρετήσει οικονομικά συμφέροντα  τα οποία είναι μεμονωμένα. Η όποια ανάπτυξη είναι κάποιων πλούσιων επιχειρηματικών συμφερόντων. Η περιφέρεια Κ. Μακεδονίας έχει διπλάσια ανεργία (19.9%) από τη μέση ανεργία της υπόλοιπης Ελλάδας. Τι φταίει το ότι ένα τόπος τόσο πλούσιος με τόσες δυνατότητες έχει αυτή τη ανεργία; Κάτι γίνεται εδώ λάθος και το λάθος αυτό  ερχόμαστε να το αποκαταστήσουμε. Ζητάμε αλλαγή πολιτικής. Ο κ. Τζιτζικώστας ότι είχε να δώσει έδωσε. Το δείγμα γραφής του το έχουμε. Εξυπηρέτησε οικονομικά συμφέροντα. Κατέρρευσαν τα δίκτυα, κατέρρευσε η οικονομία, κατέρρευσε η ανάπτυξη , κατέρρευσε η απασχόληση. Ήρθε η ώρα για αλλαγή με επίκεντρο τον πολίτη, τις δημόσιες πολιτικές, τη ανάπτυξη της Κ. Μακεδονίας και όχι κάποιων συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων . να ψηφίσουν το εξαιρετικό μας ψηφοδέλτιο και στη Ημαθία.»


Έχει διαβαστεί 1432 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 925 επισκέπτες και 0 μέλη.