Κυριακή, 03 Ιούλ, 2022

  • Υπό ρωσικό έλεγχο ολόκληρη η περιοχή του Λουγκάνσκ ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας
  • Ο Νίκος Βάγιας για την Πανελλήνια Συνάντηση Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων στη Νάουσα
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 3/7
  • Και από εκεί, ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες, στο Βέρμιο!
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ: Ο λαός να γράψει το δικό του σενάριο, με δυνατό ΚΚΕ, για να κερδίσει ανάσες και να ανοίξει τον δρόμο για τις δικές του ανάγκες
  • Εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία
Υπό ρωσικό έλεγχο ολόκληρη η περιοχή του Λουγκάνσκ ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας1 Ο Νίκος Βάγιας για την Πανελλήνια Συνάντηση Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων στη Νάουσα2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 3/73 Και από εκεί, ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες, στο Βέρμιο!4 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ: Ο λαός να γράψει το δικό του σενάριο, με δυνατό ΚΚΕ, για να κερδίσει ανάσες και να ανοίξει τον δρόμο για τις δικές του ανάγκες5 Εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Θερινό όνειρο...

Ονειρο θερινής νυκτός είναι πλέον για τους περισσότερους οι καλοκαιρινές διακοπές, όπως επιβεβαιώνει και σχετική δημοσκόπηση. Σε αυτήν, πάνω από τους μισούς (51,6%) απάντησαν αρνητικά στο ερώτημα αν θα πάνε διακοπές, ενώ από τις θετικές απαντήσεις (45,3%) μόλις το 6,5% θα καταφέρει να πάει περισσότερες μέρες από πέρυσι. Το πολυδιαφημισ... Περισσότερα

Γιάννης Τσεχελίδης, γραμματέας Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ: «Το βασικό που επιδιώκει το ΚΚΕ με τις πρωτοβουλίες που παίρνει είναι να δημιουργηθεί ένα κύμα λαϊκής αντεπίθεσης απέναντι στις αυξήσεις που υπάρχουν»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Γιάννης Τσεχελίδης, γραμματέας Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ: «Το βασικό που επιδιώκει το ΚΚΕ με τις πρωτοβουλίες που παίρνει είναι να δημιουργηθεί  ένα κύμα λαϊκής αντεπίθεσης απέναντι στις αυξήσεις που υπάρχουν»

Γιάννης Τσεχελίδης, γραμματέας Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ: «Το βασικό που επιδιώκει το ΚΚΕ με τις πρωτοβουλίες που παίρνει είναι να δημιουργηθεί  ένα κύμα λαϊκής αντεπίθεσης απέναντι στις αυξήσεις που υπάρχουν»

Τηλεφωνική συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» με τον δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα, έδωσε ο Γιάννης Τσεχελίδης, γραμματέας Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ

Με αφορμή τη παρέμβαση του ΚΚΕ για ζητήματα ακρίβειας (ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας) τόνισε: «Κάναμε σήμερα (σ.σ 21/1) μία παρέμβαση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στη Βέροια και αργότερα στην πλατεία Δημαρχείου ως Κομματική Οργάνωση. Αυτό που θέλουμε είναι να γίνει αντικείμενο πάλης το ζήτημα της ακρίβειας και όχι μόνο στο ηλεκτρικό ρεύμα  αλλά και συνολικά στα είδη πρώτης ανάγκης που βασανίζουν τα λαϊκά σπίτια. Είναι ζήτημα που θα πρέπει να σηκώσουν οι φορείς, τα συνδικάτα, ώστε να αναπτυχθεί ένα κίνημα τέτοιο που να βάλει φραγμό στα σχέδια και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης , της Ε.Ε και της αστικής τάξης. Βλέπουμε όλοι σ’αυτό το πλαίσιο οι λογαριασμοί του ρεύματος στα λαϊκά σπίτια και στους μικροεπαγγελματίες, στους βιοπαλαιστές αγρότες που θέλουν να ποτίσουν τα χωράφια τους να έρχονται υπέρογκα αυξημένες. Υπάρχει επομένως αντικειμενική δυσκολία ν’ αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις αυτές και να μπορέσουν και να ζεσταθούν το χειμώνα, να ποτίσουν τα χωράφια τους, να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους κλπ. Σ’αυτή τη κατεύθυνση κινηθήκαμε και θα το κλιμακώσουμε τις επόμενες ημέρες. Γιατί οι ανατιμήσεις γονατίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά και διαλύουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς . Ο  κίνδυνος  ,χιλιάδες  λαϊκά  νοικοκυριά  να  βρεθούν  μες  στην καρδιά   του  χειμώνα  χωρίς  θέρμανση  χωρίς  ηλεκτρικό ρεύμα  είναι   άμεσος.  Την  στιγμή  που  η  κυβέρνηση   μπουκώνει  με   δισεκατομμύρια  από  το περίφημο Ταμείο Ανάκαμψης τους  μονοπωλιακούς ομίλους  ,που  δραστηριοποιούνται  στην παραγωγή  της ηλεκτρικής ενέργειας  ,οι ανακοινώσεις της περί δήθεν «στήριξης» των νοικοκυριών ενόψει των μεγάλων αυξήσεων στο ρεύμα  φαντάζουν αστείες και προκλητικές. Τη στιγμή που το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μοιράζει πενταροδεκάρες στα λαϊκά νοικοκυριά, οι «επενδυτές» στο Χρηματιστήριο Ενέργειας έχουν στήσει «πάρτι» κερδών.»      

  Και κατέληξε στις προτάσεις του ΚΚΕ: «Το βασικό που επιδιώκει το ΚΚΕ με τις πρωτοβουλίες που παίρνει είναι να δημιουργηθεί  ένα κύμα λαϊκής αντεπίθεσης απέναντι σ’αυτά. Να βγουν μπροστά σωματεία, εργατικά κέντρα, σύλλογοι ώστε οργανωμένα και συντονισμένα να αντεπιτεθούν στις αυξήσεις που υπάρχουν.  

«- Καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος και της θέρμανσης.

- Ρεύμα και θέρμανση φθηνά για τον λαό. Όχι στην ενεργειακή φτώχεια.

- Πραγματική  μείωση της τιμής του ρεύματος  και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.

- Καμία διακοπή ρεύματος σε ανέργους ,λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.

- Να μην πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της «απολιγνιτοποίησης». Οχι στο κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων. Μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.

- Να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο της Ενέργειας. Καμία μείωση μισθού, καμία απόλυση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

- Φθηνό  ρεύμα   για  τους  βιοπαλαιστές  αγρότες  και  τους  μικρούς επαγγελματίες.

Πάνω σ’αυτό το πλαίσιο θέλουμε να συσπειρώσουμε τον κόσμο άσχετα με τις ιδεολογικές διαφορές που μπορεί να έχει με το ΚΚΕ, γιατί τα προβλήματα αυτά είναι κοινά και αγγίζουν τους πάντες και δεν κάνουν εξαιρέσεις πολιτικές, ανάλογα δηλαδή με το τι έχει ψηφίσει ο καθένας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Μάλιστα μας προετοιμάζουν με ανακοινώσεις και της Ε.Ε ότι οι αυξήσεις αυτές ήλθαν για να μείνουν. Για τρία χρόνια θα πάμε έτσι »

 

 


Έχει διαβαστεί 509 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 33 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2-5 μποφόρ

Κυριακή, 03 Ιουλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 22 ως 34 °C
Άνεμος ΝΝΔ 2-4 μποφόρ

Δευτέρα, 04 Ιουλίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 22 ως 33 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 360 επισκέπτες και 0 μέλη.