Τρίτη, 21 Μάρ, 2023

  • Από άλλο όπλο και όχι από μαχαίρι «κάραμπιτ» το φονικό χτύπημα στον Άλκη
  • Θανάσης Μαρκόπουλος, ποιητής: «Η Ποίηση μας βοηθά να συγκινηθούμε, να σκεφτούμε , να χαρούμε, μας καλλιεργεί, μας κάνει πιο ευαίσθητους, να βλέπουμε τα πράγματα και με άλλο μάτι εκτός από τα συνηθισμένο»
  • Κανένας λόγος ανησυχίας...
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, τους ενώνουν κοινές αγωνίες και ανάγκες
  • ΤΟΒ: ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΜΑΤΟΣ ΧΑΪΚΟΥ
  • Δήμαρχος Νάουσας: ΑΡΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
Από άλλο όπλο και όχι από μαχαίρι «κάραμπιτ» το φονικό χτύπημα στον Άλκη1 Θανάσης Μαρκόπουλος, ποιητής: «Η Ποίηση μας βοηθά να συγκινηθούμε, να σκεφτούμε , να χαρούμε, μας καλλιεργεί, μας κάνει πιο ευαίσθητους, να βλέπουμε τα πράγματα και με άλλο μάτι εκτός από τα συνηθισμένο»2 Κανένας λόγος ανησυχίας...3 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, τους ενώνουν κοινές αγωνίες και ανάγκες4 ΤΟΒ: ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΜΑΤΟΣ ΧΑΪΚΟΥ5 Δήμαρχος Νάουσας: ΑΡΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑ ΗΜΑΘΙΑΣ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Παθογένειες»...

«Παθογένειες»...

Τις «διαχρονικές παθογένειες» του κρατικού μηχανισμού επικαλείται η ΝΔ για το έγκλημα στα Τέμπη και παρουσιάζει με θράσος τον θάνατο 57 ανθρώπων ως «θυσία» και αφορμή για να επιταχύνει τη «μεταρρύθμιση» του κράτους! Από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ, την κατηγορεί ότι απέτυχε το «επιτελικό» της κράτος και υπόσχεται να φτιάξει ένα «πιο δίκαιο» αν ... Περισσότερα

Γιώργος Ουρσουζίδης πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικός μηχανικός: «Νομίζω ότι ήταν να δώσω το έδωσα, ουδείς αναντικατάστατος, ας ακολουθήσουν άλλοι που να συνεχίσουν την προσπάθεια»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
 Γιώργος Ουρσουζίδης πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικός  μηχανικός: «Νομίζω ότι ήταν να δώσω το έδωσα, ουδείς αναντικατάστατος, ας ακολουθήσουν άλλοι που να συνεχίσουν την προσπάθεια»

*Κατέθεσε τις σκέψεις του για την αξιοποίηση της κοίτης του Τριποτάμου

Τηλεφωνική συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» με τον Αλέκο Χατζηκώστα, έδωσε την Τρίτη 1/11 ο πρώην βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικός μηχανικός Γιώργος Ουρσουζίδης

Για την βουλευτική του εμπειρία

Απαντώντας σε ερώτηση για τα αισθήματα του μετά τη θητείας του στη Βουλή τόνισε:

«Αισθάνομαι ανακουφισμένος. Αυτά που έζησα από το 2015-18 που ισορρόπησαν τα πράγματα , ήταν ως άνθρωπος πολύτιμα. Θέλω να πιστεύω ότι προσπαθήσαμε να βγάλουμε από το τέλμα, αλλά η εικόνα που είχα από την Αθήνα ήταν πολύ βαριά. Μία κατάσταση με προβλήματα που δύσκολα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με το συγκεκριμένο καθεστώς το δανειστών. Ήταν μεγάλη τιμή και με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον κόσμο που μ’ εμπιστεύτηκε αυτά τα τεσσεράμισι χρόνια. Δύσκολα θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν θέλει να επιστρέψει αλλά υπάρχουν κάποια ζητήματα που τα σταθμίζεις στη ζωή και αποφασίζεις πως θα συνεχίσεις. Νομίζω ότι ήταν να δώσω το έδωσα, ουδείς αναντικατάστατος, ας ακολουθήσουν άλλοι που να συνεχίσουν την προσπάθεια. Παραμένω αναπόφευκτα πολιτικός ενεργός.»

Για την πολιτική κατάσταση

Σε ερώτηση για το πώς βλέπει τη σημερινή πολιτική κατάσταση υπογράμμισε:

«Είναι μία κυβέρνηση χωρίς τίποτε το ιδιαίτερο, διαχειρίζονται τον μόχθο του ελληνικού λαού με κριτήρια πώς θα διατηρηθούν στην εξουσία πως θα κρατήσουν τις σχέσεις με τις μεγάλες μονάδες τις παραγωγικές , κυρίως με τους ανθρώπους που διαχειρίζονται την ενημέρωση,  και αυτό είναι κάτι πολύ άσχημο, με αποτέλεσμα ο κόσμος να υποφέρει και αυτοί να ζουν σε έναν δικό τους κόσμο, σε μια γυάλα και δεν μπορούν να αντιληφτούν το ποια είναι τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα. Και δεν έχουν και τη διάθεση να τα λύσουν. Η μοίρα τους είναι προδιαγραμμένη. Θα τις χάσουν τις εκλογές, ανεξάρτητα τι δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Η αντιπολίτευση προσπαθεί να δείξει τα μειονεκτήματα της κυβέρνησης αλλά δεν παρουσιάζει ταυτόχρονα μία αξιόπιστη πρόταση πέρα από αυτό που οικοδόμησε την πρώτη θητεία, δηλαδή μία χρηστή διοίκηση, που έφερε κάποιο αποτέλεσμα σε ότι αφορά τα οικονομικά και κυρίως την εμπιστοσύνη που όφειλε να ανακτήσει η πολιτική απέναντι στη μεγάλη αμφισβήτηση που ζήσαμε από το 2010-2015. Δημιουργείται πάλι ένας άλλος πόλος όπως ζήσαμε το δίπολο ΝΔ- ΠΑΣΟΚ που κατέληξε στη χρεοκοπία. Ελπίζω να μη συμβεί το ίδιο και να διατηρήσει ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ αυτόν τον ριζοσπαστισμό που τον έκανε να ξεχωρίσει και να κερδίζει τις εκλογές του 2015.Δύσκολο είναι γιατί οι καταστάσεις είναι τέτοιες που σε οδηγούν να πάρεις πρωτοβουλίες οι οποίες που ενδεχομένως πριν μερικά χρόνια τις απέρριπτες.»

Για τον Τριπόταμο και τις αναγκαίες παρεμβάσεις

Αναφερόμενος στον Τριπόταμο, τη σημασία του και τις αναγκαίες παρεμβάσεις σημείωσε:

«  Έχω δει πράγματα που με εντυπωσίασαν. Το δικό μας το ποτάμι είναι μοναδικό από άποψη χλωρίδας, παρόλο που είναι παραμελημένο αν και αυτό είναι και καλό γιατί διατηρεί αυτό που υπήρχε από παλιά, εντυπωσιάζει. Περπατώ και δεν το χορταίνω. Είναι μεγάλη ανακούφιση να περπατάς σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον στο κέντρο της πόλης που να μην έχει καμία σχέση μ’αυτό. Είναι το φυσικό αιρ- κοντίσιον που μας κληροδότησε η φύση. Οι κλήσεις πολύ έχει ο πεζόδρομος είναι ήπιες και είναι πολύ ευχάριστος. Το γιατί δεν αξιοποιήθηκε είναι ένα ερώτημα που αφορά όλες τις διοικήσεις του δήμου. Στην πρώτη θητεία του Γ. Χασιώτη υπήρχε μία μελέτη που αφορούσε τη διευθέτηση της κοίτης του ποταμού. Εκείνη η λύση- μετά από παρέμβαση του συλλόγου αρχιτεκτόνων και των μηχανικών απεφεύχθη, ήταν τσιμεντοποίηση της κοίτης. Παραμένει η κοίτη αναξιοποίητη. Η άλλη δυσμενέστερη παρέμβαση ήταν όταν σχεδιάστηκε το αποχετευτικό δίκτυο της πόλης το ’80 όπου και σήμερα υπάρχει ένα τμήμα μερικά μέτρα παράλληλα με τη κοίτη του ποταμού. Άρα το πρώτο μεγάλο έργο που πρέπει να βάλει ο δήμος είναι να ξηλωθεί αυτός ο αγωγός ανεξάρτητα από το ύψος του προϋπολογισμού γιατί θα είναι μεγάλο όφελος για την πόλη. Πολύ λίγα έργα, με λίγα χρήματα απατούνται. Η λογική είναι , διασφαλίζουμε την ασφαλή πρόσβαση στο ποτάμι για τους πολίτες. Με βάση την νομοθεσία απαγορεύονται οποιασδήποτε παρεμβάσεις που έχουν μόνιμο χαρακτήρα, επιτρέπεται μόνο καθαρισμός του ποταμού και φροντίδα ώστε να λειτουργεί το ποτάμι με τρόπο ώστε να μη δημιουργεί προβλήματα στους πολίτες. Ενδεχομένως κάποια μικρά έργα π.χ τη σκάλα που κατεβαίνεις από τη γέφυρα της Μπαρμπούτας . Να υπάρχει μία μόνιμη μέριμνα ώστε το ποτάμι να είναι καθαρό, σε μηνιαία βάση την Άνοιξη και το Καλοκαίρι . Και προς θεού να μην εγκατασταθούν χρήσεις τύπου καφετέριας.» Τέλος αναφέρθηκε στο γεφύρι της Καραχμέτ «καταπληκτικό, φανταστικό ως κατασκευή και θέση» κατέληξε κάνοντας παρατηρήσεις για τα έργα που γίνονται στη οδό Εβραίων Μαρτύρων «καλώς γίνονται , πρέπει αυτό ο δρόμος να έχει τα χαρακτηριστικά ενός παραδοσιακού δρόμου, αλλά έγιναν κάποιες παρεμβάσεις με μεταλλικές κατασκευές που δεν δένουν με τίποτε με το περιβάλλον, άσχημη επιλογή, ωστόσο δεν είναι μη αναστρέψιμη, μπορεί αύριο να αποκατασταθεί στη μορφή που γνωρίσαμε επί Γ. Χασιώτη. Πρέπει να γίνεται διαβούλευση πριν από κάθε έργο για να προστατεύονται και η πόλη και οι μηχανικοί από αστοχίες.»    

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη εδω: 

Έχει διαβαστεί 476 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 21 Μαρτίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 8 ως 13 °C
Άνεμος Α 0-2 μποφόρ

Τετάρτη, 22 Μαρτίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 6 ως 17 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 287 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)