Σάββατο, 15 Μάι, 2021

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 15/5
  • Το συμφέρον του παιδιού και η κοινή άσκηση της γονικής μέριμνας δεν υπηρετούνται από τις τυπικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου
  • Η «δύναμη στον εργαζόμενο», η «προστασία της εργασίας» και άλλα κυβερνητικά παραμύθια
  • Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Η Κυριακή είναι και πρέπει να παραμείνει αργία!
  • Μήνυμα της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.
  • ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη διάρκεια της νύχτας
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 15/51 Το συμφέρον του παιδιού και η κοινή άσκηση της γονικής μέριμνας δεν υπηρετούνται από τις τυπικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου2 Η «δύναμη στον εργαζόμενο», η «προστασία της εργασίας» και άλλα κυβερνητικά παραμύθια3 Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Η Κυριακή είναι και πρέπει να παραμείνει αργία!4 Μήνυμα της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.5 ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη διάρκεια της νύχτας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μας δουλεύουν…

Μας δουλεύουν…

Πριν από 1 χρόνο μαθαίναμε πως ασφαλές άνοιγμα αγοράς & κοινωνικών εκδηλώσεων θα γίνει όταν τα κρούσματα πέσουν κάτω από τα 700 ημερησίως. Φέτος ανοίγουμε τα πάντα, ακόμα & τον τουρισμό με πάνω από 2.000 κρούσματα, γεμάτες ΜΕΘ (πάνω από 600 διασωληνομένους) και πάνω από 50 νεκρούς… Περισσότερα

Και … «αντικαπιταλιστική» η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας;

από Η Άλλη Άποψη

Σε σχετικό Δελτίο Τύπου της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας αναφέρονται τα εξής: «Τα θέματα των νέων της περιοχής και ειδικά τα προβλήματα των νέων αγροτών, απασχόλησαν τη συνάντηση των εκπροσώπων της Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Ημαθίας και της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης ΟΝΝΕΔ Αλεξάνδρειας, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα. Όπως διαπιστώθηκε, αν και υπάρχουν πολλοί νέοι που θα ήθελαν να ασχοληθούν με τη γεωργία, οι συνθήκες για ένα τέτοιο εγχείρημα είναι εντελώς αποτρεπτικές, έως και απαγορευτικές και χαρακτηριστικό παράδειγμα, λόγω εποχής, αποτελεί το θέμα ης ροδακινοκαλλιέργειας. Ειδικά αυτή των βιομηχανικών (συμπύρηνων) ροδακίνων, μια παραγωγή που θα μπορούσε να είναι κινητήριος οικονομική δύναμη για την Ημαθία αλλά δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει. Αντίθετα, κάθε χρόνο και περισσότερο, απαξιώνονται οι αγρότες ροδακινοπαραγωγοί και οι νέοι που θα ήθελαν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια βλέπουν δυστυχώς ότι μια τέτοια επιλογή, μόνο σε αδιέξοδο θα τους οδηγούσε.
Με αφορμή όλα αυτά, οι πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας και ΟΝΝΕΔ Αλεξάνδρειας, Καλαιτζίδης Αλέξανδρος και Ευαγγελόπουλος Σταύρος, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Το τελειωτικό χτύπημα στην αγροτική παραγωγή της Ημαθίας και στον αγρότη της Αλεξάνδρειας κατ`επέκταση, έρχεται να δώσει η κυβέρνηση με την αδιαφορία της και το μη έλεγχο των εργοστασίων παραγωγής κομπόστας ροδακίνων , των οποίων οι ηγεσίες τους παρ`ολο που εδώ και μέρες έχει αρχίσει η συγκομιδή των βιομηχανικών ροδακίνων, δεν έχουν ανακοινώσει τιμή. Η φετινή χρονιά δυστυχώς δεν ήταν καλή από πλευράς παραγωγής, λόγο της όψιμης παγωνιάς στα τέλη Μαρτίου. Με αποτέλεσμα τα δέντρα να είναι άδεια από καρπό και τα λιγοστά ροδάκινα να είναι το μοναδικό εισόδημα των αγροτών της περιοχής μας, αφού η διοίκηση του ΕΛΓΑ αρνείται πεισματικά πως το πρόβλημα οφείλεται στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες της άνοιξης, με αποτέλεσμα την μη καταβολή αποζημίωσης

Αυτή λοιπόν την πολύ μικρή παραγωγή που δεν επαρκεί να καλύψει καν τις παραγγελίες των εργοστασίων, θέλουν να την αρπάξουν σε τιμές χαμηλές. Μαζεύουν τα ροδάκινα χωρίς να ανακοινώνουν τιμές και οι αγρότες να είναι όμηροι στα χέρια τους, χάρη στην ευπάθεια του  προϊόντος.  Η νεολαία μας έχοντας πλήθος μελών στην αγροτιά, αφουγκράζεται και πρωτοστατεί για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλος ο αγροτικός κόσμος του νομού.

Ζητάμε άμεση ανακοίνωση τιμών από τις βιομηχανίες και το ίδιο άμεση απάντηση από τους κυβερνώντες βουλευτές του νομού, για το θέμα του ΕΛΓΑ, σε σχέση με τον μη καταλογισμό ζημιάς από τον παγετό του Μαρτίου που οδηγεί σε οικονομικό αφανισμό πολλούς συμπολίτες μας.

Σ΄αυτή τη δύσκολη εποχή, η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας, οι οργανώσεις της σε όλο το Νομό και η ΟΝΝΕΔ Αλεξάνδρειας σε ότι αφορά την περιοχή, θα προσπαθήσουν να σταθούν δίπλα στους νέους, επιδιώκοντας να βρεθούν λύσεις και απαντήσεις».

ΣΧΟΛΙΟ: Η κατάσταση πολύ επικρατεί και φέτος με το βιομηχανικό ροδάκινο είναι όπως περιγράφεται. Άλλωστε πάγια τακτική των βιομήχανων είναι να παίρνουν την πρώτη ύλη πληρώνοντας προς τους παραγωγούς όσο το δυνατόν λιγότερα. Αυτός είναι άλλωστε ο τρόπος λειτουργίας της «ελεύθερης αγοράς» (καπιταλισμός), αυτή είναι η περίφημη Ε.Ε που δεν είναι  των λαών αλλά των  βιομήχανων, των μεγαλεμπόρων και γενικά του κεφαλαίου. Τα λέμε αυτά γιατί η βάση της πολιτικής-ιδεολογίας της ΟΝΝΕΔ είναι όλα τα παραπάνω.  Όσο δε για τον ΕΛΓΑ έτσι τον «κατάντησαν» μέσα από αλλεπάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις διαχρονικά οι κυβερνήσεις. Λύση στα προβλήματα μπορεί να δοθεί μέσα από την χάραξη μιας ριζικά διαφορετικής πολιτικής και στον αγροτικό τομέα. Τέτοια που ούτε η Ν.Δ αλλά ούτε και η σημερινή κυβέρνηση υποστηρίζει!

 

Έχει διαβαστεί 255 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια



Ο καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος ΝΝΑ 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 15 Μαϊου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 17 °C
Άνεμος Ν 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 16 Μαϊου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 14 ως 24 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 370 επισκέπτες και 1 μέλος.