Δευτέρα, 22 Απρ, 2024

  • ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ: Τάξης Βιολοντσέλου Δαμιανού Καϊλόγλου
  • Το ψηφοδέλτιο μάχης του συνδυασμού ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά
  • Υπερπροβολή
  • «Εκτοξεύτηκαν» οι στρατιωτικές δαπάνες παγκοσμίως
  • Να αποσυρθεί τώρα το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τον Δικαστικό Χάρτη της χώρας
ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ: Τάξης Βιολοντσέλου Δαμιανού Καϊλόγλου 1 Το ψηφοδέλτιο μάχης του συνδυασμού ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά2 Υπερπροβολή 3 «Εκτοξεύτηκαν» οι στρατιωτικές δαπάνες παγκοσμίως4 Να αποσυρθεί τώρα το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τον Δικαστικό Χάρτη της χώρας5

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τελικά σε ποιους δίνει λεφτά η Ε.Ε;

Του Αλέκου Χατζηκώστα Για μία ακόμη φορά ενόψει ευρωεκλογών από μια σειρά κόμματα που ζητούν τη ψήφο μας αναπαράγεται το ουσιαστικά χρεοκοπημένο επιχείρημα για τα λεφτά που μας δίνει η Ε.Ε και του τι θα γινόμασταν αν δεν υπήρχαν. Η ιστορία κρατά δεκαετίες από εκείνη τη περίοδο πριν την ένταξη στη τότε ΕΟΚ που μας έταζαν ότι «θα τρ... Περισσότερα

Και η δημοτική Αρχή της Βέροιας πώς αντέδρασε;

από Η Άλλη Άποψη

Το κέντρο της Βέροιας από το πρωί του Σαββάτου 14/1 ήταν κλειστό στις δύο βασικές του αρτηρίες (Κεντρικής και Μητροπόλεως ΦΩΤΟ) ενώ ταυτόχρονα  ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας υπήρχαν κυρίως στην περιοχή της πλατείας Ωρολογίου. Στη συνέχεια είχαμε τα γνωστά γεγονότα με τη ρίψη χημικών που εξαπλώθηκαν σε πολλές περιοχές της προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα στους κατοίκους της.

Αυτό που δεν είδαμε ήταν η αντίδραση πολιτική και πρακτική της Δημοτικής Αρχής της Βέροιας.

Να θυμίσουμε απλά ότι άλλες δημοτικές αρχές όπως αυτή της Πάτρας αρνήθηκαν π.χ το 2015, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, να παραχωρήσουν χώρους στη Χρυσή Καθώς και δεν έδωσε  στοιχεία σχετικά με το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, μετά από σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή τονίζοντας ότι : «Ο Δήμος Πατρέων ουδεμία σχέση θέλει να έχει με τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ως εκ τούτου, με κανέναν τρόπο δε θα διευκολύνει την κοινοβουλευτική ή άλλη δραστηριότητά της και άρα την εγκληματική της δράση, με τη διάθεση στοιχείων του, χώρων που του ανήκουν ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο». Γεγονός το οποίο οδήγησε  μάλιστα το Σώμα  Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, να στείλει στο «σκαμνί» τον δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. 

Να ένα ακόμη κομμάτι της σχετικής απόφασης της Δημοτικής Αρχής που κατά τη γνώμη μας θα πρέπει να αποτελεί οδηγό δράσης για κάθε δημοτική αρχή : «Αποτελεί καθήκον και υποχρέωσή μας απέναντι στο λαό της Πάτρας, απέναντι στην ιστορία του λαού και του τόπου μας, απέναντι στη νέα γενιά, (να είμαστε οι πρώτοι που) με τη δράση μας και τον τρόπο διοίκησης του Δήμου, να υψώνουμε τοίχο απέναντι στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού. Να αποκαλύψουμε (πτουμε) με κάθε τρόπο τον πραγματικό χαρακτήρα και το ρόλο των πολιτικών απογόνων των ναζί, να αναδείχνουμε την επικίνδυνη εγκληματική δράση της. Το ελάχιστο που μας επιτρέπετε και μπορούμε να κάνουμε είναι να μη διευκολύνουμε, με οποιοδήποτε τρόπο τη δράση τους.»

Έχει διαβαστεί 383 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 247 επισκέπτες και 1 μέλος.