Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023

  • Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων
  • ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: Φτάνει το μπαλάκι των ευθυνών, απαιτούν επιτέλους να πληρωθούν
  • Το 1/3 του εισοδήματος πηγαίνει στο κόστος στέγασης
  • Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"
  • ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ
  • Ρεκόρ: Στα 270 δισ. ευρώ οι στρατιωτικές δαπάνες της ΕΕ
Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων1 ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: Φτάνει το μπαλάκι των ευθυνών, απαιτούν επιτέλους να πληρωθούν2 Το 1/3 του εισοδήματος πηγαίνει στο κόστος στέγασης3 Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"4 ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ5 Ρεκόρ: Στα 270 δισ. ευρώ οι στρατιωτικές δαπάνες της ΕΕ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ: «Απογειώνεται» η ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών, η αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Την «απογείωση» της προσπάθειας αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, με διαδικασίες που ανοίγουν δρόμο στην παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου και ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών στους ψηφοφόρους από κάθε είδους μηχανισμούς, σφράγισε χτες η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, σε πρώτη φάση για τις ευ... Περισσότερα

Και στην Ημαθία Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων. Η θέση μας

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Και στην Ημαθία Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων. Η θέση μας

Ο «κύβος ερρίφθη». Όπως όλα δείχνουν και στην Ημαθία (σε Βέροια και Αλεξάνδρεια) θα έχουμε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων (ΦΩΤΟ από εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο Φιλίππου Β’ στην Αλεξάνδρεια όπου θα έχουμε και τη δημιουργία του) . Φυσικά από την πρώτη στιγμή είχαμε τονίσει ότι:Η απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης, σε διάφορα σημεία στη χώρα, χωρίς την ύπαρξη των απαραίτητων υποδομών και προϋποθέσεων για φιλοξενία των χιλιάδων προσφύγων, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Τόσο η ανυπαρξία των απαραίτητων υποδομών όσο και η πολιτική και πρακτική της ΕΕ, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη μετατροπή των χώρων αυτών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων.

Τώρα όμως που το γεγονός είναι "τετελεσμένο" η θέση μας ξεκάθαρη. Οι δήμοι της περιοχής μας δεν θα πρέπει να είναι αρνητικοί σε ένα τέτοιο γεγονός, να υψώσουν δηλαδή τείχη αποτροπής τους. Φυσικά την πρώτη ευθύνη για την λειτουργία τους (σίτιση, υγιεινή, κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης κ.α) θα πρέπει να την έχει η κυβέρνηση, ενώ οι δήμοι να βοηθήσουν με βάση τις δυνατότητες τους (ήδη στην Αλεξάνδρεια δημιουργήθηκε με ευθύνη του δήμου συντονιστικό φορέων)

Από την πλευρά μας καλούμε τους φορείς της περιοχής, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, την νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων του νομού, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σ’ αυτούς τους ανθρώπους και να μην αποπροσανατολιστούν από ρατσιστικές και εθνικιστικές φωνές, που βάζουν στο στόχαστρο κυνηγημένους ανθρώπους αθωώνοντας τον πραγματικό ένοχο, το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τον ιμπεριαλισμό που προκαλεί πολέμους και προσφυγιά!

Ταυτόχρονα οι δήμοι της περιοχής θα πρέπει να διεκδικήσουν:

 •    Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής στις χώρες τελικού προορισμού τους.
•    Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ, με ανυπακοή στη Σένγκεν και τον Κανονισμό του Δουβλίνου.
•    Όχι στα hot spots, γιατί αποτελούν κέντρα διαλογής για μετεγκατάσταση ενός μηδαμινού αριθμού προσφύγων, όσων κριθούν χρήσιμοι για τα μονοπώλια κρατών - μελών της ΕΕ που θα τους επιλέξουν.
•    Να δημιουργηθούν κατάλληλοι, ανθρώπινοι, αξιοπρεπείς, ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων, που να λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Σε αυτά να παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Να υπάρξει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.
    Καμία συμμετοχή ΜΚΟ στη διάσωση - υποδοχή - περίθαλψη - φιλοξενία - μεταφορά προσφύγων και μεταναστών. Καμία παρουσία τους στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.
•    Να δοθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικού πολέμου, κατοχής ή εμφυλίων.
•    Έξω η Frontex, το ΝΑΤΟ και οι άλλοι μηχανισμοί της ΕΕ από τη φύλαξη των συνόρων.

Έχει διαβαστεί 506 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 290 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)