Πέμπτη, 01 Ιούν, 2023

  • Τι απάντησε ο Ν. Βούτσης στην «ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» για το ζήτημα της αντιπολίτευσης που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ν.Δ
  • Συνέντευξη Ν. Βούτση στη Βέροια: Βασικός στόχος η αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων
  • Στη Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Κουτσούμπας στις 7 και 8 Ιουνίου
  • 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Βέροιας
  • Κάλεσμα της Ν.Ε Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ
  • Παρουσίαση βιβλίου "Μινώταυρος" του Δημήτρη Στεφανάκη στη Βέροια
Τι απάντησε ο Ν. Βούτσης στην «ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» για το ζήτημα της αντιπολίτευσης που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ν.Δ1 Συνέντευξη Ν. Βούτση στη Βέροια: Βασικός στόχος η αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων2 Στη Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Κουτσούμπας στις 7 και 8 Ιουνίου3 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Βέροιας4 Κάλεσμα της Ν.Ε Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ5 Παρουσίαση βιβλίου "Μινώταυρος" του Δημήτρη Στεφανάκη στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Θαύμα;

Θαύμα;

Τα 18,5 με 19 δισ. ευρώ θα φτάσουν τα έσοδα του Τουρισμού το 2023, ανέφερε ο Β. Κικίλιας στηριζόμενος σε εκτιμήσεις «ειδικών». Σίγουρα αυτοί που χαίρονται είναι οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί και τουριστικοί όμιλοι, που ετοιμάζονται για νέα ρεκόρ κερδοφορίας. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες βρίσκονται αντιμέτωπες με τη... Περισσότερα

Καλλίστρατος Γρηγοριάδης , αντιδήμαρχος Βέροιας: «Η τεχνολογία στην υπηρεσία του πολίτη»

από Η Άλλη Άποψη
Καλλίστρατος Γρηγοριάδης , αντιδήμαρχος Βέροιας: «Η τεχνολογία στην υπηρεσία του πολίτη»

Συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ – ΑΙΧΜΗ και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» με τον δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα, έδωσε ο αντιδήμαρχος Βέροιας Καλλίστρατος Γρηγοριάδης το πρωί της Δευτέρας 14/9.

Απαντώντας σχετικά με την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ευχαρίστησε αρχικά τους ψηφοφόρους του που τον ανάδειξαν ως δημοτικό σύμβουλο (παρόλο που ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος) και στη συνέχεια τον δήμαρχο «που με τίμησε με την εμπιστοσύνη του».

Αναφερόμενος στη σημασία της νέας αντιδημαρχίας «Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής πολιτικής και Καινοτομίας» τόνισε ότι βασικός της στόχος είναι «Η Τεχνολογία στην υπηρεσίας του πολίτη. Δηλαδή να κάνουμε πιο εύκολη την ζωή και καθημερινότητα του πολίτη». Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι το προηγούμενο διάστημα ο τομέας της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης υπήρχε ως τομέας των Τεχνικών Έργων, τώρα όμως με τη δημιουργία ξεχωριστής αντιδημαρχίας, το όλο ζήτημα αναβαθμίζεται και «μπαίνουν σε προτεραιότητα περισσότερα πράγματα». Ανάλογες αντιδημαρχίες όπως τόνισε υπάρχουν σε 8-10 δήμους της χώρας.

Αναφερόμενος στους στόχους της αντιδημαρχίας του για τους επόμενους 6 μήνες (ζητώντας μάλιστα τον έλεγχο από τους πολίτες για την υλοποίησή τους, αλλά και τη διαβούλευση σε μια σειρά ζητήματα και με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης), καθώς και την υπόσχεση ότι θα κάνει και απολογισμό μετά το διάστημα αυτό σημείωσε ότι είναι:

-Η αναβάθμιση του δωρεάν WI - FI.

- Η αναβάθμιση- επανασχεδιασμός της ιστοσελίδας του Δήμου ώστε να είναι πιο εύκολη η λειτουργίας από τους πολίτες

- Η δημιουργίας ιστοσελίδας για υιοθέτηση από πολίτες όλης της χώρας ζώων συντροφιάς (σκυλάκια) κάτι που υπάρχει π.χ στη Νάουσα

- Δημιουργία ηλεκτρονική πλατφόρμα για αιτήματα των δημοτών στην οποία θα υπάρχει καταγραφή από τις υπηρεσίες και υπεύθυνες απαντήσεις από τους αρμόδιους.

- Η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τους διευθυντές των σχολείων που θα καταγράφονται άμεσα οι ανάγκες των σχολείων-χωρίς γραφειοκρατία- και μετά θα επιλαμβάνονται άμεσα οι αρμόδιοι.

- Επίσης αναφέρθηκε στην πρόσκληση για τον πρόγραμμα «Αντώνη Τρίτσης», τονίζοντας ότι «ως δήμος είμαστε έτοιμοι για προτάσεις για Βέροια έξυπνη πόλη» με στόχους όπως «έξυπνος φωτισμός», ζητήματα πάρκινγκ, ηλεκτρονικών πινακίδων στην πόλη, έλεγχος ενέργειας σε δημοτικά κτήρια κ.α πάντα ανοιχτοί σε προτάσεις και διαβούλευση με την κοινωνία, τις παρατάξεις και τους φορείς».

Αναφορικά με τη συζήτηση που γίνεται περί «εμμίσθων θέσεων», διευκρίνισε ότι η θέση αυτή είναι έμμισθη, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. (Να σημειώσουμε ότι είναι κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ στις πολιτικές επιστήμες, μεταπτυχιακού τίτλου που απέκτησε στη Σουηδία μετά από 2 χρόνια, καθώς και συμπληρωματικών σπουδών στο ΑΝΑΤΟΛΙΑ, σχετικά με το αντικείμενο της αντιδημαρχίας).

Τόνισε παράλληλα ότι γι’αυτόν η πολιτική δεν είναι επάγγελμα (χωρίς να αποκλείσει το γεγονός ότι υπάρχουν και τέτοιοι στον χώρο της πολιτικής) αλλά προσφορά για το καλό της πόλης και των πολιτών. Υπογράμμισε ότι δεν κατέβηκε στις εκλογές- ως ανήκων στο γαλάζιο στρατόπεδο (ως «κεντροδεξιός» αυτοπροσδιορίστηκε) -με το επίσημο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ αλλά ταυτόχρονα τόνισε ότι πιστεύει πως "στην αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να υπάρχουν χρώματα και κόμματα". Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το μεγάλο κεφάλαιο των σχέσεων «νεολαία-πολιτική» σημείωσε ότι υπάρχει μία αποστροφή και μη συμμετοχή της νέας γενιάς σ’ αυτήν και τόνισε ότι «μόνο αν ασχοληθούν με την πολιτική, από τα μέσα και δεν αρκεστεί κανείς μόνο στις κατηγορίες, μπορεί ν’ αλλάξει την πραγματικότητα».

Τέλος αναφορά έκανε στο τμήμα του Δήμου (Πληροφορικής και Προγραμματισμού) που προΐσταται πολιτικά, κάνοντας λόγο «για τρομερή δουλειά που γίνεται χωρίς να φαίνεται» καθώς και ότι οι εργαζόμενοι εκεί «αποτελούν πολύ καλή ομάδα», ενώ ειδική μνεία έκανε στην προϊσταμένη Μαρούλα Γεωργιάδου και στην βοήθεια που του προσέφερε.

 

Έχει διαβαστεί 468 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 16 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 02 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 15 ως 26 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 03 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 17 ως 26 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 256 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)