Δευτέρα, 17 Ιαν, 2022

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/1
  • Οι…δύο στολές
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Οι φοιτητές έχουν ανάγκη από μέτρα προστασίας της υγείας όχι από Πανεπιστημιακή Αστυνομία
  • ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΟΡΕΙΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
  • ΣΩΜΑΤΕIA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ & ΟΑΕΕ ΝΑΟΥΣΑΣ:OΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
  • Βέροια: Υπογραφή σύμβασης «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ»
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/11 Οι…δύο στολές2 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Οι φοιτητές έχουν ανάγκη από μέτρα προστασίας της υγείας όχι από Πανεπιστημιακή Αστυνομία3 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΟΡΕΙΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ 4 ΣΩΜΑΤΕIA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ & ΟΑΕΕ ΝΑΟΥΣΑΣ:OΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ5 Βέροια: Υπογραφή σύμβασης «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η περιουσία των 10 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου διπλασιάστηκε μέσα στην πανδημία!!!

Η περιουσία των δέκα πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου έχει διπλασιαστεί από την αρχή της πανδημίας, την ώρα που τα εισοδήματα του 99% της ανθρωπότητας μειώθηκαν, σύμφωνα με έκθεση της Oxfam που δημοσιεύθηκε σήμερα. “ Η ενίσχυση των οικονομικών ανισοτήτων, των φυλετικών ανισοτήτων, των ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων και μεταξύ κρατ... Περισσότερα

Καλλίστρατος Γρηγοριάδης αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής & Καινοτομίας του Δήμου Βέροιας: «Ο Δήμος Βέροιας μετασχηματίζεται ψηφιακά. Θέλουμε να κάνουμε εύκολη την καθημερινότητα των πολιτών!»

από Η Άλλη Άποψη
Καλλίστρατος Γρηγοριάδης αντιδήμαρχος  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής & Καινοτομίας του Δήμου Βέροιας: «Ο Δήμος Βέροιας μετασχηματίζεται ψηφιακά. Θέλουμε να κάνουμε εύκολη την καθημερινότητα των πολιτών!»

Συνέντευξη με τον Καλλίστρατο Γρηγοριάδη, αντιδήμαρχο  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής & Καινοτομίας του Δήμου Βέροιας, είχε ο δημοσιογράφος Αλέκος Χατζηκώστας στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» του ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ, την Τρίτη 5/1.

Στην αρχή ρωτήθηκε για τον ανασχηματισμό και την αλλαγή του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών, με τον οποίο όπως σημείωσε είχε καλή σχέση η Δημοτική Αρχή και τόνισε ότι «θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον νέο Υπουργό για τα έργα που προωθούμε μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης».

Σε σχέση με την ασκούμενη κριτική από μέρους της παράταξης του Π. Παυλίδη που συνεχίζεται στο πρόσωπο του τόνισε ότι «δεν έχει κανένα πρόβλημα μαζί του», ενώ σε σχέση με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπογράμμισε ότι «πιστεύω ότι στηρίζονται σε λάθος ενημέρωση των συνεργατών του και πως ο ίδιος θα το έχει μετανιώσει.» Ακόμη τόνισε «πιστεύω ότι όλοι μας θέλουμε το καλό του δήμου και των δημοτών, για το σκοπό αυτό ζητούμε τις προτάσεις όλων για τους τομείς που έχουμε ευθύνη» και κατέληξε λέγοντας ότι «θα χαρώ να βρεθούμε από κοντά να συζητήσουμε».

Σε σχέση με τον απολογισμό του έργου του, τους μήνες που είναι αντιδήμαρχος σημείωσε: «Ο Δήμος Βέροιας μετασχηματίζεται ψηφιακά. Είναι μια από τις προτεραιότητες που έχει θέσει και ο ίδιος ο δήμαρχος. Θέλουμε να κάνουμε εύκολη την καθημερινότητα των πολιτών!»

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη λειτουργία των έξης πλατφόρμων:

- Αιτήματα διευθυντών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (περίπου 300 αιτήματα, η πλειοψηφία των οποίων έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία)

- ιστοσελίδα υιοθέτησης αδέσποτων ζώων από το δημοτικό κυνοκομείο peritas.veria.gr (στο επόμενο χρονικό διάστημα θα μεταφραστεί στα αγγλικά και στα γερμανικά).

- veria.irantevou.gr (220 ραντεβού σε διάστημα 3 εβδομάδων)»

Συνεχίζοντας τόνισε: « Ο δήμος Βέροιας ήταν μέσα στους πρώτους 50 δήμους της χώρας που εντάθηκε στο πρόγραμμα “mykep live” του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης, μέσα από το οποίο οι πολίτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού με το ΚΕΠ της Βέροιας και μέσω βιντεοκλησης να ζητήσουν το πιστοποιητικό που χρειάζονται. Εχουμε πραγματοποιήσει, δυο διαδικτυακά σεμινάρια μέσω του επίσημου καναλιού του δήμου Βέροιας στου YouTube, με θέμα το digital marketing και πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες ο εμπορικός κόσμος της πόλης και ο τουριστικός κλάδος. Ήταν δυο πολύ επιτυχημένες εκδηλώσεις τις όποιες παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες»

Απαντώντας σε ζητήματα προγραμματισμού για το επόμενο διάστημα αναφέρθηκε σε :

 «Μέσα στον Ιανουάριο,  ολοκληρώνεται το πρόγραμμα wifi4u. Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο όποιο ο δήμος Βέροιας είναι δικαιούχος. Λάβαμε το πόσο των 15.000€ και θα εγκαταστήσουμε δωρεάν wifi σε 4 σημεία περιμετρικά του κέντρου της πόλης. (Εβραιϊκα, Βήμα Αποστόλου Παύλου, Τσερμένι, πλατεία Καπετανίδη)». Ενώ έδωσε την είδηση ότι «μέχρι τον Μάρτιο θα ολοκληρωθεί και η αναβάθμιση του Veria wifi, σε σημεία που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης»

Αναφερόμενος σε άλλες πλευρές των τομέων που έχει τη ευθύνη αναφέρθηκε σε;

- Εφαρμογή (app) του δήμου Βέροιας όπου θα είναι διαθέσιμη μέσα στον Ιανουάριο για android kai ios λογισμικό. (δελτία τύπου ανακοινώσεις, ειδοποιήσεις για σημαντικά γεγονότα και πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων πολιτών  και ακόμη θα κουμπώσει η εφαρμογή των ραντεβού). Στην ουσία είναι μία πολυεφαρμογη του δήμου Βέροιας όπου πολύ εύκολα και γρήγορα θα μπορεί να ενημερωθεί ο πολίτης για τα νέα του δήμου.

- Η πλατφόρμα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης Δημοτών και Επιχειρήσεων! (μέσα στο Ιανουάριο).Μέσω της πλατφόρμας οι δημότες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήματα εξυπηρέτησης, να επισυνάψουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά  και εν τέλει να εξυπηρετηθούν, παραλαμβάνοντας ηλεκτρονικά στο προσωπικό τους αποθετήριο τα έγγραφα που εκδίδονται από τις υπηρεσίες, χωρίς να χρειαστεί να προσέλθουν στα γραφεία των Υπηρεσιών.

Τέλος για τα έργα που προωθεί ο Δήμος Βέροιας στο πρόγραμμα «Αντώνης  Τρίτσης» είπε: «Τις επόμενες βδομάδες θα Υποβάλλουμε πρόταση για χρηματοδότηση δράσεων για την Έξυπνη Πόλη και τον  Ψηφιακό Μετασχηματισμό των Υπηρεσιών του Δήμου στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΑΤ08 του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης.

Ενδεικτικές ψηφιακές υπηρεσίες που προτείνονται είναι: το έξυπνο parking, η ενίσχυση του τουριστικού αποθέματος, η δημιουργία κέντρου επιχειρηματικότητας, στήριξη του αγροτικού τομέα με τη χρήση νέων τεχνολογιών, ενίσχυση της Κυκλικής Οικονομίας, καθώς και άλλες εφαρμογές για τη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας των Υπηρεσιών του Δήμου.»

 

Έχει διαβαστεί 460 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 11 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 11 °C
Άνεμος ΝΝΔ 0-2 μποφόρ

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία -2 ως 7 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 807 επισκέπτες και 0 μέλη.