Κυριακή, 26 Ιούν, 2022

  • Ο Γιώργος Χιονίδης για την ολοκλήρωση της κυκλοφορίας της έντυπης «ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ»
  • Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα: Για την παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/6
  • Αποκαλυπτικό...
  • Διαδηλώσεις εναντίον της αντιδραστικής απόφασης, συλλήψεις και καταστολή
  • Το τέλος ενός μοναδικού,επίπονου και όμορφου τελικά ταξιδιού
Ο Γιώργος Χιονίδης για την ολοκλήρωση της κυκλοφορίας της έντυπης «ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ»1 Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα: Για την παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/63 Αποκαλυπτικό...4 Διαδηλώσεις εναντίον της αντιδραστικής απόφασης, συλλήψεις και καταστολή5 Το τέλος ενός μοναδικού,επίπονου και όμορφου τελικά ταξιδιού6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ποιοι αδειάζουν τα κρατικά ταμεία, ποιοι τα γεμίζουν και ποιοι είναι οι μπαταχτσήδες

Προχθες στις Βρυξέλλες βρέθηκαν τόσο ο Κ. Μητσοτάκης, όσο και ο Α. Τσίπρας. Ο πρώτος για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και ο δεύτερος για την Προπαρασκευαστική Σύνοδο των κομμάτων της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Και οι δύο στήριξαν την επέκταση της ΕΕ «προς ανατολάς», αλλά και τις κυρώσεις στη Ρωσία, αποφάσεις δηλαδή που ρ... Περισσότερα

Καλλίστρατος Γρηγοριάδης , αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής, Καινοτομίας του Δήμου Βέροιας: «Στο επίκεντρο μας, πώς να κάνουμε πιο εύκολη τη καθημερινότητα των πολιτών»

από Η Άλλη Άποψη
Καλλίστρατος Γρηγοριάδης , αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής, Καινοτομίας του Δήμου Βέροιας: «Στο επίκεντρο μας, πώς να κάνουμε πιο εύκολη τη καθημερινότητα των πολιτών»

Τηλεφωνική συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» με τον δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα έδωσε την Τρίτη 9/11 Ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Ψηφιακής Πολιτικής – Καινοτομίας του Δήμου Βέροιας.

Σε σχέση με τα αποτελέσματα της αντιδημαρχία του υπογράμμισε: «Έχουμε υλοποιήσει αρκετά πράγματα. Επίκεντρο μας σε όλα είναι ένα. Πώς να κάνουμε πιο εύκολη τη καθημερινότητα των πολιτών. Προχωρήσαμε στη δημιουργία πλατφόρμας ώστε οι δημότες να κλείνουν on line τα ραντεβού τους με τις υπηρεσίες του δήμου. Να λαμβάνουν πιστοποιητικά και βεβαιώσεις χωρίς καν να προσέλθουν στις υπηρεσίες του δήμου. Έχουμε υλοποιήσει και μία εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα όπου μέσα από εκεί οι δημότες μπορούν να ενημερώνονται για τα νέα του δήμου π.χ δελτία τύπου και να υποβάλουν αιτήματα καθημερινότητας. Έτσι στέλνοντας το ανάλογο αίτημα το αναλαμβάνει ο αρμόδιος υπάλληλος . Το πιο σημαντικό σ’αυτή τη διαδικασία είναι ότι ο δημότης ενημερώνεται για την εξέλιξη της κατάστασης του αιτήματος. Επίσης υλοποιήθηκε πλατφόρμα (Νοέμβρης 2020) όπου όλοι οι διευθυντές των σχολείων υποβάλουν τα ηλεκτρονικά αιτήματα που αφορούν της κτηριακές εγκαταστάσεις» Απαντώντας σε ερώτηση για την αποτελεσματικότητα αυτών των πρωτοβουλιών τόνισε: « Για παράδειγμα στην πλατφόρμα για τα σχολεία έχουν υποβληθεί περίπου 3000 αιτήματα τον τελευταίο χρόνο. Για τα αιτήματα των δημοτών-η εφαρμογή είναι σε λειτουργία εδώ και 3 βδομάδες- και έχουν υποβληθεί 150 αιτήματα. Οι λήψεις της εφαρμογής είναι πάνω από 1.300. Εννοείται ότι χρειάζεται υπομονή. Ο δήμος έκανε ό,τι θα έπρεπε, συνεχώς ενημερώνει τους πολίτες, θα πρέπει όμως και οι πολίτες να αρχίσουν να αξιοποιούν όλες αυτές τις εφαρμογές ,γιατί γι’αυτόν το λόγο τις φτιάξαμε, για να κάνουμε την καθημερινότητα πιο εύκολη. Αυτή τη στιγμή τα νούμερα είναι ικανοποιητικά σε σχέση με άλλους δήμους που εφαρμόζουν κάποιες από αυτές.»

Όσον αφορά τον σχεδιασμό για το επόμενο διάστημα σημείωσε: «Θα προχωρήσουμε σε μία πλατφόρμα για ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω της οποίας θα μπορούν οι δημότες να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στον δήμο. Μία πλατφόρμα δημόσιας διαβούλευσης και ένα ψηφιακό βοηθό που θα είναι εγκατεστημένος στην ιστοσελίδα του δήμου που θα κατευθύνει τον δημότη για όποιες πληροφορίες ζητά ή απορίες αντί να παίρνει ένα τηλέφωνο. Έχουμε ακόμη υποβάλει στην πρόσκληση 8 του «Αντώνης Τρίτσης» πρόταση ύψους 1,3 εκατ. ευρώ και περιμένουμε την έγκριση». Σε σχέση με την κριτική που ασκείται ότι στον τομέα αυτό είμαστε κομπάρσοι των εξελίξεων απάντησε: «Θα μεταφέρω τα λόγια και της ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου και της ηγεσίας της ΚΕΔΕ όπου μας εντάσσουν ανάμεσα στους 20 πρώτους δήμους της χώρας που έχουν περάσει το κατώφλι της νέας ψηφιακής εποχής. Αυτό ήταν εμφανές και στην Έκθεση για τα ζητήματα αυτά που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη όπου ο δήμος είχε σταντ και πρόβαλε όλες αυτές τις εφαρμογές. Εκεί δώσαμε το παρών 15 δήμοι.»

Απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε για αγορές μέσω απευθείας αναθέσεων απάντησε: « Στη συνεδρίαση του Δ.Σ καλούμαστε κάθε φορά να επικεντρωνόμαστε σε θέματα που αφορούν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Όποιοι προσπαθούν να βάζουν θέματα που δεν είναι προς αυτή τη κατεύθυνση έχουν ένα στόχο. Να αποπροσανατολίσουν από αυτή την προσπάθεια που γίνεται όλο αυτό τον καιρό . Η συγκεκριμένη απευθείας ανάθεση είναι μία νόμιμη διαδικασία , όλα τα έγραφα είναι δημόσια αναρτώνται ση ΔΙΑΥΓΕΙΑ και έχουν πρόσβαση όλοι. Επίσης υπάρχει μία πεντασέλιδη τεχνική έκθεση που συντάχθηκε από τη Δ/νση Πληροφορικής και Προγραμματισμού 1/6 στην οποία υπάρχουν αναλυτικά όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες για τον Η/Υ και όλες τις περιφερειακές συσκευές. Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο αυτή την τεχνική έκθεση την έχουν αποκρύψει κάποιοι. Οποιοδήποτε διάβαζε αυτή την τεχνική έκθεση θα του λυνόντουσαν όλες οι απορίες. Πιστεύω ότι όλοι θα πρέπει να εστιάσουμε στα πραγματικά προβλήματα του τόπου. Έχω τονίσει ότι είμαι πάντα ανοικτός στον διάλογο. Καλώ όλους τους συμβούλους να υποβάλουν τις προτάσεις τους για τα θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ψηφιακής πολιτικής. Ο κόσμος ξέρει και μπορεί να κρίνει Όλα είναι δημόσια. Έχει γίνει έρευνα αγοράς όπως ορίζει ο νόμος, έχουμε προσφορά όπως δεν ορίζει ο νόμος, όμως εμείς προχωρήσαμε για να έχουμε και προσφορά. Ορισμένοι ρίχνουν την μπάλα στην εξέδρα και δεν συζητάμε τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας και πώς να βελτιώσουμε τον δήμο, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των δημοτών μας.»

Τελειώνοντας αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο κ. Γερακάκης για τη νέα χρηματοδότηση στους δήμους ύψους 320 εκατ. και αφορούν τις έξυπνες πόλεις: «Εκεί τους επόμενους μήνες και ο δήμος Βέροιας θα λάβει ένα πολύ σημαντικό πόσο που θα μπορούμε να αξιοποιήσουμε από μία συγκεκριμένη λίστα, επιλέγοντας υποδομές και διάφορες πλατφόρμες και αποσκοπούν στο πώς να κάνουμε πιο εύκολη τη καθημερινότητα των δημοτών και σε σχέση με την εξυπηρέτηση τους από τις υπηρεσίες του δήμου αλλά και στη καθημερινότητά τους μέσα από έξυπνες εφαρμογές.»

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη: 


Έχει διαβαστεί 901 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 28 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 26 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 33 °C
Άνεμος ΝΝΔ 2-5 μποφόρ

Δευτέρα, 27 Ιουνίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 22 ως 34 °C
Άνεμος ΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 709 επισκέπτες και 0 μέλη.