Μετά το καλοκαίρι, που η λειψυδρία βρισκόταν καθημερινά στην επικαιρότητα, ήρθε ο Σεπτέμβρης για να αποκαλυφθεί πού αποσκοπούσε όλος αυτός ο προπαγανδιστικός ορυμαγδός από την πλευρά της κυβέρνησης.Το σχέδιο για τον «εξορθολογισμό» στην κατανάλωση και στη διαχείριση του νερού περιλαμβάνει ένα ξεχωριστό κεφάλαιο που λέγεται «αυξήσεις», ... Περισσότερα
Καραγιαννάκη Γιάννα και Καζαντζίδου Αγαθή εκπρόσωποι Φιλοζωϊκών Ομάδων: «Δεν είναι λύση να μαζεύουμε τα ζώα να τα κρύβουμε σε καταφύγια και τα στοιβάζουμε το ένα πάνω στο άλλο, γιατί από πίσω έρχονται άλλα τόσα»
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Τηλεφωνική συζήτηση με τις Καραγιαννάκη Γιάννα και Καζαντζίδου Αγαθή εκπροσώπους των Φιλοζωϊκών Ομάδων (Σύλλογος Ζωόφιλων Ημαθίας Ζω.Η., Φιλοζωική αστική εταιρία Γη των Αδέσποτων και η Κιβωτός Ελπίδα), είχε την Τρίτη 8/2 στην εκπομπή του «Λόγια σταράτα» στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ ο δημοσιογράφος Αλέκος Χατζηκώστας
Ξεκινώντας σημείωσαν ότι «στη χώρα υπάρχουν 3.000.000 αδέσποτα ζώα (σκύλοι και γάτες) που προέρχονται από εγκαταλείψεις δεσποζόμενων από συμπολίτες μας, ανεξέλεγκτες γέννες ζώων συντροφιάς, κυνηγόσκυλων 40-50% και τσομπανόσκυλων. Εδώ και χρόνια υπήρχαν άνθρωποι όπως και εμείς που νοιάστηκαν για το πρόβλημα αυτό, για την άσχημη αυτή κατάσταση. Η πρώτη φιλοζωική ομάδα δημιουργήθηκε πριν από 20 χρόνια. Σκοπός ήταν η φροντίδα και το τάισμα των αδέσποτων, οι υιοθεσίες εγκαταλειμμένων , η περίθαλψη των άρρωστων, οι στειρώσεις και η ενημέρωση των συμπολιτών μας. Το κράτος προσπάθησε με νόμο να περιορίσει το πρόβλημα των εγκαταλείψεων κάνοντας υποχρεωτικό το τσιπάρισμα. Όμως τα τρία κακά της υπόθεσης είναι: Ότι δεν συμμορφώθηκαν όλοι, άλλοι έβαλαν τσιπάκι αλλά δεν το δήλωσαν και τέλος δεν γίνονται έλεγχοι σε ικανοποιητικό βαθμό από τους αρμόδιους που είναι η αστυνομία , η δημοτική αστυνομία, η θηροφυλακή, το Δασαρχείο. Ο νέος νόμος που έχει καταληκτική ημερομηνία τον Μάρτιο προσπαθεί να περιορίσει όλα τα κακά που γεννούν τα αδέσποτα. Δυστυχώς η άγνοια, η κακή εκτίμηση από την πλευρά της δημοτικής αρχής και η αδιαφορία , οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Με πρωτοβουλίες μας βρέθηκαν εθελοντικές ομάδες που εδώ και 6-7 χρόνια ξεκίνησαν στειρώσεις στην πόλη μας δωρεάν, ομάδες που έδωσαν διέξοδο σε ένα από τα προβλήματα. Οι εθελοντές, είναι μία γερμανική οργάνωση, από το 2016 ξεκίνησαν όλο αυτό το πρόγραμμα σε συνεργασία με τον Δήμο και έκτοτε έρχονται ανελλιπώς. Είναι καθόλα νόμιμοι, έχουν καταθέσει χαρτιά, πάνε σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο σε μας. Έχουμε αναπτύξει μαζί τους φιλική σχέση και μας βοηθούν. Το προηγούμενο μήνα έστειλε αποστολή με τη σύμφωνη γνώμη μας και έκανε επισκευές στο καταφύγιο π.χ φτιάξανε τα κλουβιά, ειδικά δάπεδα για τα ζώα, φέρανε σκυλόσπιτα, κρεβάτια κλπ και συνεχίζουν να κάνουν και έχουν όλη την καλή διάθεση να βοηθούν. Ποιος δήμος και ποιοι εθελοντές δεν θα ήθελαν μία τέτοια οργάνωση για να τους βοηθά δωρεάν. Με στοιχεία, υπάρχει πλάνο και οργάνωση πριν ακόμη έλθουν. Όλα τα ζώα τσιπάρονται, καταγράφονται, υπάρχει αρχείο, τίποτε δεν γίνεται τυχαία. Όλοι για κάθε ζώο για στείρωση υπογράφουμε υπεύθυνη δήλωση.»
Στην ερώτηση για το τι γίνεται από εδώ και πέρα σημείωσαν: « Ο νόμος που λειτουργεί από τον Σεπτέμβρη είναι ένας νόμος που ήλθε να διορθώσει πάρα πολλά πράγματα προς όφελος των ζώων είτε δεσποζόμενων, είτε αδέσποτων, προς όφελος των πολιτών. Και εμείς δεν θέλουμε τις αγέλες, αλλά δεν είναι λύση να μαζεύουμε τα ζώα και τα κρύβουμε σε καταφύγια και τα στοιβάζουμε το ένα πάνω στο άλλο, γιατί από πίσω έρχονται άλλα τόσα. Η λύση είναι η στείρωση, αλλά όχι μόνο. Είναι η ενημέρωση, οι υιοθεσίες, θέλουμε δράσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα. Ο νόμος είναι πολύ αυστηρός και συγκεκριμένος. Όποιος δε συμμορφωθεί από τον Μάρτιο και μετά έχει κυρώσεις για όλους είτε είναι δήμοι, είτε είναι πολίτες. Χαρακτηριστήκαμε ότι κάνουμε τα στραβά μάτια , καθημερινά παλεύουμε για τα δικαιώματα των ζώων. Κάποτε ήμασταν στη απέναντι πλευρά από τον δήμο, με τα χρόνια όμως καταλάβαμε ότι αυτό δεν βοηθά ούτε τα ζώα, ούτε την πόλη μας. Προσπαθούμε για μία συνεργασία προς όφελος των αδέσποτων, των δεσποζόμενων και ήδη γίνονται αλλαγές προς όφελος όλων. Ήδη υπάρχουν πάρα πολλές αλλαγές και στο δημοτικό καταφύγιο, καθημερινά διορθώνονται πράγματα. Χωρίς συνεργασία έστω και για το αυτονόητο δεν μπορούμε να πάμε μπροστά πουθενά. Ούτε οι δήμοι μόνοι τους, ούτε οι εθελοντές μόνοι τους. Εκτός από τη στείρωση, το επόμενο είναι η υιοθεσία. Δεν μπορούν να απορροφηθούν όλα αυτά τα αδέσποτα στη χώρα μας. Ο Έλληνας δεν έχει κουλτούρα. Θέλει μικρόσωμα, ράτσας, τι θα γίνουν τα τσομπανόσκυλα και τα κυνηγόσκυλα; Αναγκαστήκαμε και ζητάμε βοήθεια από χώρες της Ευρώπης., Επιτέλους όμως ο Έλληνας θα πρέπει να μάθει τι σημαίνει η λέξη εθελοντισμός. Κανείς δεν πληρώνεται. Ο πρωταρχικός υπεύθυνος με βάση το νόμο είναι ο δήμος , δεν μπορεί επομένως κανένα ζώο να το διαχειριστεί οποιοσδήποτε, χωρίς να ενημερώσει τον δήμο να περαστεί από εκεί να δηλωθεί, να τσιπαριστεί και να γίνουν όλα τα απαραίτητα. Και φυσικά οι υιοθεσίες γίνονται με την νόμιμη διαδικασία και με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και αυτό παλεύουμε, να γίνονται όλα με διαφάνεια.»