Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023

  • Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων
  • ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: Φτάνει το μπαλάκι των ευθυνών, απαιτούν επιτέλους να πληρωθούν
  • Το 1/3 του εισοδήματος πηγαίνει στο κόστος στέγασης
  • Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"
  • ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ
  • Ρεκόρ: Στα 270 δισ. ευρώ οι στρατιωτικές δαπάνες της ΕΕ
Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων1 ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: Φτάνει το μπαλάκι των ευθυνών, απαιτούν επιτέλους να πληρωθούν2 Το 1/3 του εισοδήματος πηγαίνει στο κόστος στέγασης3 Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"4 ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ5 Ρεκόρ: Στα 270 δισ. ευρώ οι στρατιωτικές δαπάνες της ΕΕ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ: «Απογειώνεται» η ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών, η αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Την «απογείωση» της προσπάθειας αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, με διαδικασίες που ανοίγουν δρόμο στην παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου και ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών στους ψηφοφόρους από κάθε είδους μηχανισμούς, σφράγισε χτες η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, σε πρώτη φάση για τις ευ... Περισσότερα

Η κεντρική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Νάουσα

από Η Άλλη Άποψη
Η κεντρική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Νάουσα

Στην πλατεία ΚαρατάσουΝάουσας έγινε η συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με ομιλητές τον Γιώργο Καρτσιούνη, υποψήφιο δήμαρχο Νάουσας και τον Σάκη Τσίτση, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας.

Στην ομιλία του ο Γ. Καρτσιούνης σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Για εμάς στη "Λαϊκή Συσπείρωση", που στηρίζεται από το ΚΚΕ, οι εκλογές αυτές έχουν έναν ενιαίο χαρακτήρα. Δεν ξεχωρίζουν, διότι η βάση των προβλημάτων είναι κοινή, διαφέρουν μόνο στον τόπο της υλοποίησης αυτών, δηλαδή η αιτία των προβλημάτων εκπορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι ένωση μονοπωλίων, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των βιομηχάνων, ξένων και ντόπιων σε συνεργασία και συναποφασιζόμενη με τις εθνικές κυβερνήσεις. Εφαρμόζονται αυτές οι αντιλαϊκές πολιτικές κεντρικά, μέσω των υπουργείων και περιφερειακά μέσω της Τοπικής Διοίκησης, τις περιφέρειες και τους δήμους. Άρα για εμάς είναι αδιάσπαστη η ψήφος, η οποία πρέπει να είναι ψήφος στο ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση" στην περιφέρεια και στο δήμο. Είναι σε τελική ανάλυση η μόνη ρεαλιστική ψήφος κόντρα στην ΕΕ.

Για το δήμο μας τώρα, όλο αυτό το διάστημα η δημοτική αρχή συμφώνησε στο θεσμικό πλαίσιο των κυβερνήσεων στα θέματα της Τοπικής Διοίκησης. Όπως για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς πόρους στον "Καλλικράτη", στην εφαρμογή των ελαστικών σχέσεων εργασίας, πρώτα και κύρια στις δημοτικές υπηρεσίες. Στην επιβολή φόρων και χαρατσιών με αύξηση τελών, δεν διεκδικεί τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους, διαχειρίζεται τη φτώχεια, προχωρεί σε δάνεια υποθηκεύοντας το μέλλον του δήμου. Προχωράει σε ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, μετατρέποντας τις δημοτικές υπηρεσίες σε δημοτικές επιχειρήσεις και σε τελική ανάλυση στην ιδιωτικοποίησή τους είτε απευθείας, είτε μέσω ΣΔΙΤ, όπως π.χ. στην καθαριότητα, όπου η ιδιωτικοποίηση θα επιφέρει αύξηση τελών και παράλληλα χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας στους εργαζόμενους της υπηρεσίας. Έχει επίσης 3 εκατομμύρια δάνεια, οφειλές στην αγορά, σε εργαζόμενους, σε προμηθευτές, σε ιδιώτες.

Έχουμε εγκατάλειψη κτιριακών υποδομών, έχουμε εγκατάλειψη της οδοποιίας και των αγροτικών δρόμων. Δεν έχουμε αποτελέσματα των ελέγχων της ΤΑΒ, έχουμε απολύσεις εργαζομένων και πληρώνονται μέσω των δικαστηρίων. Στη ΔΕΤ οι εργαζόμενοι είναι 3 μήνες απλήρωτοι, επίσης εφαρμόζεται εκ περιτροπής εργασία. Προχώρησε στην εκχώρηση του βουνού, έγινε προσπάθεια ξεπουλήματος το χειμώνα, αλλά δεν βρέθηκε ενδιαφερόμενος. Έγινε όμως παραχώρηση του βουνού μας στις επιχειρήσεις ανεμογεννητριών, στα  φωτοβολταϊκά, γενικά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που βέβαια όλα αυτά θα επιφέρουν αύξηση στην τιμή του ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά. Στο ζήτημα της Παιδείας, της Υγείας, του Αθλητισμού, της Κοινωνικής Πρόνοιας, συμφώνησε σε όλα με την κεντρική πολιτική γραμμή. Δηλαδή στη δραστική μείωση της χρηματοδότησης με ό,τι αυτή επιφέρει, τη συρρίκνωση και βέβαια την ανταποδοτικότητα. Όπου και να πας, πρέπει να πληρώσεις, να έχεις εισιτήριο».

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση πραγματοποίησε και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σάκης Τσίτσης, ο οποίος ζήτησε να στηρίξουν τους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ώστε να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική των κυβερνήσεων που έχει γονατίσει τους πολίτες τα τελευταία χρόνια.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Όλοι εμείς που συμμετέχουμε στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", αλλά και άλλοι που βρίσκονται δίπλα μας, στεκόμαστε απέναντι στα προβλήματα με αξιοπρέπεια, χωρίς να μας καταβάλει η μοιρολατρία, η απογοήτευση. Πιστεύουμε στις δυνάμεις του λαού, στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης. Τους ενοχλεί που δεν έχουμε δεσμεύσεις σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τους φοβίζει η συμπόρευσή μας με το ταξικό εργατικό κίνημα και τους υπόλοιπους μαζικούς φορείς που διεκδικούν. Τους τρομάζει το γεγονός ότι αποκαλύπτουμε τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων.

Με την εφαρμογή του "Καλλικράτη", οι δήμοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κρατικού μηχανισμού και της διοίκησης. Είναι όπλο στα χέρια της κυβέρνησης και της ΕΕ. Δεν υπάρχει αντιλαϊκό μέτρο που να μη δοκιμάστηκε στους δήμους, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η άγρια αφαίμαξη στο λαϊκό εισόδημα, η κατάργηση των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, αλλά και του συνόλου των αρμοδιοτήτων παλιών και νέων που αναλαμβάνουν οι δήμοι.

Η πολιτική της ΕΕ δεν είναι ξέχωρη από την πολιτική σε δήμους και περιφέρειες. Ούτε ο Μπαρόζο, ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Κουβέλης, ούτε ο Τσίπρας θα 'ρθούν να την εφαρμόσουν. Δήμαρχοι και περιφερειάρχες ως τοπικοί εκπρόσωποι όλων αυτών θα τσακίσουν κάθε μας δικαίωμα. Γι' αυτό η τριπλή εκλογική μάχη είναι ενιαία».

 

Έχει διαβαστεί 444 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 349 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)