Παρασκευή, 21 Ιαν, 2022

  • ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Η ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
  • Διεύθυνση Β'Θμιας Εκπαίδευσης: Κοπή Βασιλόπιτας
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ: Νέα απεργία στις 25 Γενάρη
  • Σε 170.000 υπολογίζονται τα ενεργά κρούσματα, αλλά η κυβέρνηση επιμένει στον εφυσυχασμό
  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μήνυμα στην Άγκυρα για «ανοιχτούς διαύλους»
  • Αυξάνονται συνεχώς οι άνεργοι .Σταθερά πάνω από ένα εκατομμύριο!
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Η ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ1 Διεύθυνση Β'Θμιας Εκπαίδευσης: Κοπή Βασιλόπιτας2 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ: Νέα απεργία στις 25 Γενάρη3 Σε 170.000 υπολογίζονται τα ενεργά κρούσματα, αλλά η κυβέρνηση επιμένει στον εφυσυχασμό4 ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μήνυμα στην Άγκυρα για «ανοιχτούς διαύλους»5 Αυξάνονται συνεχώς οι άνεργοι .Σταθερά πάνω από ένα εκατομμύριο!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αφαίμαξη

Αφαίμαξη

Κατά 10,4% μειώθηκε η αγοραστική δύναμη όσων αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, εξαιτίας της ακρίβειας, σύμφωνα με στοιχεία μελετών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η μείωση είναι ακόμα μεγαλύτερη (13,7%) στις περιπτώσεις εργαζομένων με μερική απασχόληση. Είναι φανερό ότι ο συνδυασμός των μισθών πείνας - με ευθύνη όλων διαχρονικά τω... Περισσότερα

Η ΚΕΠΑ Βέροιας κοντά στα Αμέα!

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Η ΚΕΠΑ Βέροιας κοντά στα Αμέα!

Αυτό ήταν το μήνυμα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε Η ΚΕΠΑ (Γιώργος Σοφιανίδης πρόεδρος, Νανά Καραγιανίδου υπεύθυνη προγραμματισμού) μαζί με τη πρόεδρο Ανθούλα Πουτουρίδου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Συλλόγου Εργαστηρίων Ειδικής, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΚ) Βέροιας στην παραδοσιακή ταβέρνα "Απ' αλλού".

Η Α. Πουτουρίδου ήταν αποκαλυπτική στις αναφορές της για τη κατάσταση που επικρατεί στο ΕΕΕΚ Βέροιας τονίζοντας τις ελλείψεις που υπάρχουν σε χώρους (δεν λειτουργεί το ένα λυόμένο κτήριο)  , στην ύπαρξη μόνιμου εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού (χαρακτηριστικές αναφορές της για αναπληρωτές καθηγητές που αλλάζουν κάθε χρόνο, αλλά και σε ελλείψεις συγκεκριμένων ειδικοτήτων π.χ αγγειοπλάστης, γεωπόνος. Αναδείχτηκαν ακόμη τα προβλήματα έλλειψης συντονισμού των φορέων που δραστηριοποιούνται στο τομέα των Αμεα, καθώς και τις μεγάλες προσπάθειες των ίδιων των γονιών μέσω εκδηλώσεων για να λειτουργήσει μια και η Πολιτεία απουσιάζει.

Ο Γ. Σοφιανίδης σημείωσε τη ευαισθησία του Δήμου αλλά και την ανάγκη ύπαρξης κατάλληλης υποδομής, μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού με ευθύνη της κυβέρνησης. Κατέθεσε επίσης την πρόταση για δημιουργία Κέντρου Μέριμνας με ευθύνη του Δήμου . Επίσης τόνισε  ότι στους νέους (ως 25 ετών), τους άνεργους αλλά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες «ανοίγει»  τις παραγωγές και τις συμπαραγωγές   της η Κ.Ε.Π.Α. καθώς  σκοπεύει να προσφέρει στις εν λόγω κοινωνικές ομάδες πολύ  χαμηλές  τιμές εισιτηρίων. Παράλληλα, ειδικές ρυθμίσεις θα υπάρξουν για άτομα τρίτης ηλικίας και πολύτεκνους. Η ενέργεια αυτή βασίζεται σε παλαιότερη απόφαση του Δ.Σ. που αφορούσε ανέργους και θα ισχύσει  από την 1η Ιανουαρίου 2015. «Σκοπός είναι το άνοιγμά μας στην πόλη και στην κοινωνία με ενίσχυση των νέων  ως 25 ετών, των  ανέργων, τους ανθρώπων  με ειδικές ανάγκες  αλλά και των πολυτέκνων και της τρίτης ηλικίας  ώστε να είναι δυνατόν να παρακολουθεί  τις εκδηλώσεις της Κ.Ε.Π.Α.  όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός συμπολιτών μας που αντιμετωπίζει  τις σημερινές δυσκολίες».

Η Ν. Καραγιανίδου σημείωσε ότι «είμαστε σε επαφές με την Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης  με σκοπό την ίδρυση και λειτουργία παιγνιοθήκης για παιδιά και εφήβους με ειδικές ανάγκες,  σε χώρο που διαχειρίζεται η Κ.Ε.Π.Α. και πάντα  στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών της δράσεων . Σκοπός της «παιγνιοθήκης»  θα είναι η δημιουργική απασχόληση των  ΑμΕΑ,   σε τομείς που είναι συναφείς με το αντικείμενο της Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας και συγκεκριμένα μουσική, θέατρο, χειροτεχνία κ.α  . Το πρόγραμμα, σε περίπτωση που «τρέξει», θα εφαρμόζει και θα δέχεται κατευθύνσεις από την Ελληνική Παιγνιοθήκη αλλά θα βασίζεται και σε εθελοντική προσφορά συμπολιτών μας.  Έχουμε έρθει σε συνεννόηση με την ομάδα Θε.αμ.α. (Θέατρο ατόμων με αναπηρία), μία από τις ελάχιστες επαγγελματικές ομάδες θεάτρου στη χώρα μας,  στην οποία συμμετέχουν αποκλειστικά άτομα με αναπηρία. Την ερχόμενη άνοιξη, θα φιλοξενηθεί στον Χώρο Τεχνών  και για κάποιες μέρες, η νέα θεατρική παραγωγή της ομάδας, την οποία θα έχουν τη δυνατότητα να δουν σχολεία αλλά και πολίτες  . Σκοπός της εν λόγω συνεργασίας είναι αφενός η παρουσίαση του σπουδαίου έργου της ομάδας και αφετέρου η αφύπνιση, ευαισθητοποίηση αλλά και ενεργός δράση όλων μας απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπιζουν τα παιδιά ΑμΕΑ, όπως θα τα γνωρίσουμε μέσα από το θέατρο. …Η δράση αυτή θα γίνει σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου Βέροιας. Τέσσερις εκδηλώσεις , με αφορμή την Παγκόσμια  Ημέρα ΑμΕΑ, υποστηρίζει και επιχορηγεί ο ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ μέσω της Κ.Ε.Π.Α.» Τέλος αναφέρουμε ότι με βάση τα απολογιστικά στοιχεία που δόθηκαν προκύπτει !1 στις 2 φιλοξενούμενες εκδηλώσεις στους χώρους μας  , έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα.Πενήντα εκδηλώσεις το 2013 μόνο!

Να σημειώσουμε ακόμη ότι η συναυλία για πιάνο και φωνή θα δωθεί στον "Χώρο Τεχνών» την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ η μοναδική ερμηνεύτρια, Φωτεινή Δάρρα, για φιλανθρωπικούς σκοπούς, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του «Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Συλλόγου Εργαστηρίων Ειδικής, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βέροιας».

Έχει διαβαστεί 688 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος ΒΔ 2-4 μποφόρ

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου

Κυρίως συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Κυρίως συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία -4 ως 9 °C
Άνεμος Α 2-4 μποφόρ

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία -2 ως 4 °C
Άνεμος ΔΝΔ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 430 επισκέπτες και 0 μέλη.