Τρίτη, 27 Φεβ, 2024

  • ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΠΛΟΥ ΤΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ «ΥΔΡΑ»
  • Για ποιον τελικά «πάει καλά η οικονομία»;
  • Ιστορική νίκη της Κούβας επί των ΗΠΑ!
  • Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Εκφυλισμός σε νέα πίστα...
  • ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Προαναγγέλλει επιτάχυνση του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ
  • Ξεκινά καμπάνια για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΠΛΟΥ ΤΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ «ΥΔΡΑ»1 Για ποιον τελικά «πάει καλά η οικονομία»;2 Ιστορική νίκη της Κούβας επί των ΗΠΑ!3 Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Εκφυλισμός σε νέα πίστα...4 ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Προαναγγέλλει επιτάχυνση του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ5 Ξεκινά καμπάνια για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν θάβεται!

Δεν θάβεται!

Ούτε μονόστηλο δεν έβαλαν στην πλειοψηφία τους οι εφημερίδες κάθε απόχρωσης το περασμένο Σαββατοκύριακο - όπως και χτες Δευτέρα - για την αυριανή μεγάλη πανεργατική απεργία. Στην καλύτερη περίπτωση και σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσουν το μεγάλο απεργιακό μέτωπο, γράφουν γενικά για μια απεργία της ΑΔΕΔΥ, «με αφορμή τον ένα χρόνο από το... Περισσότερα

Η «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ» ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ:Σε ανενεργό στρατόπεδο το Διοικητήριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

από Η Άλλη Άποψη

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε και σας μεταφέρουμε ότι δόθηκε λύση σε αντίστοιχο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, με την παραχώρηση κτιριακών εγκαταστάσεων από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για δημιουργία Διοικητηρίου Δημοσίων Υπηρεσιών. Το παράδειγμα έρχεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπου ο νεαρός και καθώς φαίνεται διορατικός και δραστήριος Περιφερειάρχης κ. Κώστας Μπακογιάννης, διεκδίκησε το κτίριο της πρώην "ΜΕΡΥΠ" [ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΩΣ] στην περιοχή των Καλυβιών της Λαμίας, το οποίο παρέμενε αδιάθετο, μετά την αποχώρηση από αυτό, της συγκεκριμένης μεραρχίας.

Η επιστολή διεκδίκησης του Περιφερειάρχη, ταυτίζεται εντυπωσιακά με τα επιχειρήματα που έχει αναλύσει πολλάκις η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας, ενώ και η κατάσταση στη Λαμία είναι πανομοιότυπη με τη δική μας. Κατακερματισμός των δημοσίων υπηρεσιών σε διάφορα κτίρια, πληρώνοντας τις περισσότερες φορές και ακριβά ενοίκια, τη στιγμή που υπάρχουν πολλά δημόσια κτίρια που είναι εγκαταλελειμμένα και θα μπορούσαν μέσα από έναν κατάλληλο σχεδιασμό να αξιοποιηθούν. Επιπλέον, αποτελεί κοινή παραδοχή ότι και τα επόμενα χρόνια, η κατασκευή νέων κτιριακών υποδομών θα είναι πρακτικώς ανέφικτη.

Παραθέτουμε αυτούσια την από 8/10/2014 επιστολή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στον υπουργό Εθνικής Άμυνας:

«Κύριε Υπουργέ,

Ένα μεγάλο πρόβλημα που εμφανίζει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, είναι το ζήτημα της στέγασης όλων των υπηρεσιών της σε ένα κτίριο, αφού οι υπηρεσίες της στεγάζονται σε διάφορα μισθωμένα κτίρια, με συνέπεια, πέραν του λειτουργικού κόστους της καταβολής των μισθωμάτων, να μην είναι αποτελεσματική και άμεση, η εξυπηρέτηση του πολίτη. Η δε Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι από τις ελάχιστες περιφέρειας, που στερούνται της δυνατότητας αυτής.

Ήδη, η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας, είχε ξεκινήσει τη διαδικασία υλοποίησης του έργου κατασκευής κτιρίου του Διοικητηρίου Λαμίας, που θα στέγαζε όλες τις υπηρεσίες τόσο της ίδιας όσο και της (κρατικής) τότε, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το έργο αυτό είχε υπαχθεί στην διαδικασία των διατάξεων του Ν.3389/2005 [στις ΣΔΙΤ], αλλά η διαδικασία ματαιώθηκε το έτος 2010, λόγω κρίσης.

Για να επιλυθεί μόνιμα το πρόβλημα αυτό, δοθέντος ότι η παρούσα δημοσιονομική   συγκυρία   δεν   μας   επιτρέπει   την   επιλογή   της  εξ'  υπαρχής κατασκευής ενός Διοικητηρίου, θα πρέπει να εξευρεθεί ένα κτίριο που θα πληροί τις προϋποθέσεις στέγασης όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το μοναδικό τέτοιο κτίριο στη Λαμία, έδρα της "Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας", είναι το κτίριο της πρώην "ΜΕΡΥΠ" [ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΩΣ], στη περιοχή των Καλυβιών της Λαμίας, το οποίο ανήκει στο Υπουργείο σας και στη δικαιοδοσία σας και το οποίο παραμένει κενό και αδιάθετο, μετά την αποχώρηση από αυτό, της συγκεκριμένης μεραρχίας.

Για τους παραπάνω λόγους, παρακαλώ τις δικές σας ενέργειες προκειμένου το εν λόγω κτίριο να παραχωρηθεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για τη στέγαση των υπηρεσιών της.

Εξυπακούεται ότι παράλληλα με την παραχώρηση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χώρος για μουσείο ή για εκθεσιακό χώρο του Στρατού, για να αναγνωρίσουμε την πολύτιμη συμβολή των ενόπλων δυνάμεων στον τόπο μας, αφού και ο χώρος είναι επαρκής και αυτό θα αναβαθμίσει περαιτέρω την περιοχή.

Με το τρόπο αυτό, θα επιλυθεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιφέρειά μας».

Τελικά, στις 14 Ιανουαρίου 2015 η παραχώρηση ολοκληρώθηκε. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Λαμιακός Τύπος»: «Έκλεισε οριστικά η συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη για την παραχώρηση του κτιρίου της ΜΕΡΥΠ στην Περιφέρεια Στερεάς προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση των υπηρεσιών της. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη έχουν πέσει όλες οι υπογραφές που ήταν απαραίτητες και απομένουν να ολοκληρωθούν και οι τυπικές διαδικασίες έτσι ώστε μέσα στο επόμενο δίμηνο να υπογραφεί και η σχετική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Το μισθωτήριο συμβόλαιο θα έχει διάρκεια εννέα χρόνων και το μίσθωμα που θα καταβάλλει η Περιφέρεια ετησίως θα είναι 90.000 ευρώ. Με δεδομένο ότι η Περιφέρεια μέχρι σήμερα για τη στέγαση των υπηρεσιών της υποχρεώνονταν να καταβάλλει μισθώματα ύψους 450.000 ευρώ το χρόνο, αντιλαμβάνεται κανείς τα σημαντικά οφέλη που θα έχει για τους πολίτες της Περιφέρειας η παραχώρηση του κτιρίου της ΜΕΡΥΠ».

Επιπλέον, στην πρότασή μας έρχονται να προστεθούν και δυο νέες παράμετροι. Η δυνατότητα δημιουργίας στρατιωτικού Μουσείου για να τιμήσουμε την ένδοξη ιστορία του Β’ Σ.Σ. και του Μακεδονομάχου Καπετάν Ακρίτα, καθώς και η κοινωνική διάσταση που έθεσε κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο κ. Κώστας Ήσυχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα ή στα στρατόπεδα που είναι σε αδράνεια, τα οποία σε συνέργεια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς θα ανοίξουν ώστε να στηρίξουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας, έχοντας ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο ενεργειών ενημέρωσης των αρμοδίων και ευαισθητοποίησης των πολιτών, καλεί σε άμεση κινητοποίηση – διεκδίκηση των αδρανών κτιριακών εγκαταστάσεων που άφησε πίσω της η κατάργηση του Β’ Σώματος Στρατού. Εφόσον υπάρξει δεδηλωμένη πολιτική βούληση, τα διαδικαστικά θα λυθούν πολύ εύκολα. Η ευκαιρία είναι μπροστά μας, η συγκυρία είναι ευνοϊκή και η λύση είναι η μοναδική.

Για την Κίνησή μας

Δημόπουλος Γεώργιος – Αρχιτέκτων – 6977036175

Θεοχαρόπουλος Αντώνης – Γεωπόνος - 6974338357

Νικολάου Κώστας – Οικονομολόγος - 6972828625

Πατσίκας Ζήσης – Δημοσιογράφος - 6942055079

Πολυχρονιάδης Θεόδωρος - Συν/χος Ιατρός - 6983711456

Ρίστα Ελένη-Πολεοδόμος - Χωροτάκτης Μηχ/κος - 6982249316

Τσιτλακίδης Κώστας - Συν/χος Γεωπόνος – 6946109624

Χατζηγιάννης Κώστας – πρ. Επιμελητής Ανηλίκων - 6945403551

 

Έχει διαβαστεί 431 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 314 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)