Κυριακή, 07 Αύγ, 2022

• ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ: Αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ
  • Περί δημοσιογραφίας…
  • Παραδοσιακή μουσική βραδιά στη Ραχιά
  • Ποιοι «πέφτουν από τα σύννεφα» για τις υποκλοπές;
  • Μοναδικό ρεκόρ...
  • ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ: Αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ1 Περί δημοσιογραφίας…2 Παραδοσιακή μουσική βραδιά στη Ραχιά3 Ποιοι «πέφτουν από τα σύννεφα» για τις υποκλοπές;4 Μοναδικό ρεκόρ...5 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ6

Χρειάζονται την αλληλεγγύη μας!

Η τελευταία επίθεση που οδήγησε στο θάνατο δεκάδων Παλαιστίνιων στην Γάζα μεταξύ των άλλων και μικρών παιδιών, καθώς και στον τραυματισμό δεκάδων άλλων αμάχων, δείχνει το απάνθρωπο πρόσωπο της ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης, που συνεχίζεται με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η χώρα μας με το Ισραήλ έχει "στρατηγική σχέση" ας μην ξεχ... Περισσότερα

ΚΚΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟ

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΚΚΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟ

Καταγγέλλουμε την στάση της εργοδοσίας της επιχείρησης  «Βαρβαρέσος» η οποία με το περίσσιο θράσος που την έχουν εξοπλίσει τα αντεργατικά νομοσχέδια της κυβέρνησης και των προηγούμενων  αστικών κυβερνήσεων, διώκει εργαζόμενους που διεκδίκησαν το δικαίωμα τους στην δουλειά, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έκαναν το “έγκλημα” να διεκδικήσουν να μην γίνει καμία εκδικητική απόλυση εργαζομένων, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος που έκανε το αυτονόητο δηλαδή έδωσε την μάχη με τους συναδέλφους του, ενάντια στην απληρωσιά, την μάχη για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

Δεν φτάνει για την εργοδοσία που έχει καταδικάσει τους εργαζόμενους για χρόνια στο καθεστώς της απληρωσιάς. Δεν φτάνει που απέλυσε πρωτοπόρους εργαζόμενους γιατί συμμετείχαν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν με αποφάσεις γενικής συνέλευσης στην οποία μέσω των κολαούζων της, εκτόξευε απειλές που έγιναν πράξη .Δεν φτάνει που έφερε την αστυνομία για να συλλάβει τα μέλη του ΔΣ του σωματείου που απαίτησαν να πληρωθεί με τα δεδουλευμένα  συνάδελφος με σοβαρό πρόβλημα υγείας που έπρεπε να κάνει εγχείρηση. Τώρα αξιοποιώντας και τις αντιδραστικές ρυθμίσεις του νόμου Χατζηδάκη ζητάει από τους εργαζόμενους να πληρώσουν την  υποτιθέμενη χασούρα για την κινητοποίηση που έγινε στο εργοστάσιο την ημέρα που αποφάσισε πετάξει έξω πρωτοπόρους εργάτες που συμμετείχαν στην αγωνιστική δράση του σωματείου.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής μπορούν να βγάλουν συμπέρασμα. Θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, όσο θα τσακίζουν τις ζωές των εργατών για να αυγαταίνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια στιγμή που η εταιρεία βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας και δεν πληρώνει ούτε ευρώ για το ρεύμα, για τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων , που κάνει επιλεκτικές πληρωμές, με την βούλα του νόμου, των αποφάσεων των αστικών δικαστηρίων αλλά και αντιλαϊκών νομοσχέδιων που ψήφισαν η τωρινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι εργαζόμενοι του Βαρβαρέσου αλλά και όλης της χώρας κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση , χάνουν τα σπίτια τους, δεν φτάνουν τα λεφτά  να βάλουν βενζίνη ούτε για να πάνε στην δουλειά τους.  Από αυτούς τους εργαζόμενους η εργοδοσία ζητάει και τα ρέστα.

Δεν θα τους περάσει! Μας θέλουν με το κεφάλι σκυφτό, απομονωμένους από τη συλλογική διεκδίκηση και οργάνωση. Για το λόγο αυτό έβαλαν στο στόχαστρο κάθε φωνή που αντιδρά και τους χαλάει την αντεργατική τους σούπα.  Άλλωστε το έδαφός είναι στρωμένο από όλες τις κυβερνήσεις που έκοβαν και έραβαν η μία μετά την άλλη το νομοθετικό πλαίσιο που δίνει αυτές τις δυνατότητες στους εργοδότες με αποκορύφωμα τον νόμο Χατζηδάκη. Η ανάπτυξη των κερδών τους είναι βαμμένη με τον δικό μας απλήρωτο ιδρώτα! Κέρδη για τα αφεντικά σημαίνει απλήρωτη δουλειά και απολύσεις για τους εργαζόμενους.

Η "δημοκρατία" και η "ελευθερία" μέσα σε αυτό το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα πάει περίπατο μόλις οι εργαζόμενοι περάσουν την πύλη του εργοστασίου και κλείσει η πόρτα πίσω τους με την έναρξη της κάθε βάρδιας. Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση  Βαρβαρέσου το έχουν ζήσει στο πετσί τους όλο αυτό το διάστημα.

Γι΄ αυτό γνωρίζουν καλά πως η δύναμη των εργαζομένων βρίσκεται στη συλλογική οργάνωση και πάλη μέσα από τα σωματεία, στην αλληλεγγύη που δείχνουν στον πολύχρονο αγώνα τους εκατοντάδες σωματεία και όλος λαός της Νάουσας.

Η κομματική οργάνωση Ημαθίας έχει εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους και τον λαό της πόλης ότι θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο, δεν θα επιτρέψουν καμία δίωξη εργαζόμενου που δίνει την μάχη μέσα στον χώρο δουλειάς του. Με την αλληλεγγύη, την συλλογική οργάνωση και πάλη δόθηκε ηχηρή απάντηση σε κάθε πρόκληση της εργοδοσίας. Με τα ίδια όπλα θα συνεχίσουμε μέχρι να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις των εργαζομένων, δυναμώνοντας  το εργατικό λαϊκό κίνημα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

(Σύμφωνα με πληροφορίες, η εργοδοσία κατέθεσε μήνυση σε βάρος 15 εργαζομένων, για διατάραξη εργασιακής ειρήνης, ενώ επικαλείται και ζημιές. Τους διώκει για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν με απόφαση Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου, στις αρχές Φλεβάρη του 2022, ενάντια στις εκδικητικές απολύσεις συναδέλφων τους. Η μήνυση κατατέθηκε τον Απρίλη και τώρα καλούνται να καταθέσουν στο Αστυνομικό Τμήμα οι 15, ανάμεσά τους μέλη του ΔΣ του Σωματείου, απολυμένοι εργαζόμενοι και αποχωρήσαντες, που δεν άντεξαν άλλο το καθεστώς πολύμηνης απληρωσιάς που έχει επιβάλει η επιχείρηση.)

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Κυρίως συννεφιά