Τρίτη, 05 Δεκ, 2023

  • Πάνω από 6 στους 10 αυτοαπασχολούμενους θα πληρώσουν παραπάνω φόρο!
  • Ερμαιο στα «κοράκια» των servicers εκατομμύρια χρεωμένα νοικοκυριά
  • ΣΥΡΙΖΑ: Συναίνεση για δημοσιονομική αναβάθμιση, ελληνοτουρκικά και επιστολική ψήφο
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρουσιάστηκε ο Γ2 Τόμος του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ από την Ελ. Μπέλλου
  • Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Π. Φιρτινίδου
  • Ο Κ. Σκανδαλίδης στη Βέροια
Πάνω από 6 στους 10 αυτοαπασχολούμενους θα πληρώσουν παραπάνω φόρο!1 Ερμαιο στα «κοράκια» των servicers εκατομμύρια χρεωμένα νοικοκυριά2 ΣΥΡΙΖΑ: Συναίνεση για δημοσιονομική αναβάθμιση, ελληνοτουρκικά και επιστολική ψήφο3 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρουσιάστηκε ο Γ2 Τόμος του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ από την Ελ. Μπέλλου4 Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Π. Φιρτινίδου5 Ο Κ. Σκανδαλίδης στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κυβέρνηση και προμηθευτές λένε στους καταναλωτές «Διαλέξτε πώς θα χάσετε... »

Στην τελική ευθεία έχει μπει το νέο σύστημα χρεώσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα που θα ισχύσει από την 1η Γενάρη και θα προκαλέσει ένα νέο ...ηλεκτροσόκ σε εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά.Από 1.1.2024, λοιπόν, αλλάζει ο τρόπος τιμολόγησης και όχι μόνο δεν θα περιλαμβάνει καμία απολύτως μείωση, αλλά επανέρχεται η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λ... Περισσότερα

Κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην σύσκεψη των αγροτών στην Βέροια

από Η Άλλη Άποψη
Κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην σύσκεψη των αγροτών στην Βέροια

Την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, η Υποψήφια Περιφερειάρχης Kεντρικής Μακεδονίας και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου και ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος παραβρέθηκαν στην κοινή σύσκεψη των εκπροσώπων των αγροτικών μπλόκων της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο "Αιγές Μέλαθρον" στη Βέροια.

Εκεί συζητήθηκαν τα αιτήματα των αγροτών, η κατάσταση και η συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Ανάμεσα στα άλλα αιτήματα οι αγρότες ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων μόνον για όσους έχουν τζίρο άνω των 40.000 ευρώ, να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία και οι πλειστηριασμοί σπιτιών και χωραφιών και κούρεμα δανείων.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσαν ότι η πρόταση της κυβέρνησης για φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, ξεκληρίζει την μικρή και μεσαία αγροτιά, δρα εντελώς αντιαναπτυξιακά και μόνο σκοπό έχει την φοροεπιδρομή για την εξυπηρέτηση των επαχθών όρων του μνημονίου και του χρέους. Ανέφεραν την ανάγκη για πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που θα ενισχύουν ουσιαστικά την κτηνοτροφία και την γεωργία, με την καθιέρωση μέτρων που θα μειώνουν το κόστος παραγωγής όπως το αφορολόγητο πετρέλαιο και το νυχτερινό ρεύμα. Τέλος κάλεσαν τους αγρότες να συνεχίσουν τον αγώνα τους που όπως τόνισαν πρέπει να είναι συνολικός, απέναντι στις πολιτικές τρόικας και κυβέρνησης για την ανατροπή τους.

Οι αγρότες αποφάσισαν την δυναμική συνέχιση των κινητοποιήσεών τους και ζήτησαν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να φέρουν το ζήτημα στην Βουλή, υποστηρίζοντας τον αγώνα τους. (ΦΩΤΟ αρχείου)

Έχει διαβαστεί 370 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 281 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)