Δευτέρα, 29 Νοέ, 2021

  • Θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...
  • ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
  • Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Ψιθύριζε όταν μιλάς για αγάπη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/11
  • Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»
  • Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης
Θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...1 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ2 Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Ψιθύριζε όταν μιλάς για αγάπη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/114 Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»5 Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

"Ενοικιάζόμενοι" εργαζόμενοι...

Δυστυχώς και στην περιοχή μας εφαρμόζεται ο θεσμός των «ενοικιαζόμενων εργαζόμενων» (ακόμη και σε δημόσιους οργανισμού). Παρά το γεγονός ότι προσφέρουν τα μέγιστα οι εργαζόμενοι αυτοί βιώνουν καθημερινά την εργασιακή ανασφάλεια, το άγχος και την αβεβαιότητα, τον φόβο αν τον άλλο μήνα θα έχουν δουλειά. Δίκαιο επομένως το αίτημα για κατά... Περισσότερα

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Τάσου Μπαρτζώκα για τον τουρισμό της Ημαθίας και των όμορων νομών

από Η Άλλη Άποψη
Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Τάσου Μπαρτζώκα για τον τουρισμό της Ημαθίας και των όμορων νομών

Με κοινοβουλευτική αναφορά που υπέβαλε ο Τάσος Μπαρτζώκας προς τη Βουλή, μεταφέρει τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Ημαθίας-Πέλλας-Πιερίας προς την πολιτική ηγεσία, καλώντας την να αναλάβει ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα διευκολύνουν την τουριστική κίνηση στις ευρὐτερες περιοχές, εν όψει του φαινομένου της πανδημίας.

Όπως αναφέρει η κοινοποιηθείσα επιστολή προς το βουλευτή Τάσο Μπαρτζώκα, οι προναναφερθείσες περιοχές υποδέχονται τουριστικό πληθυσμό που μεταβαίνει κυρίως οδικώς, είτε με ΚΤΕΛ, είτε με αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης. Ωστόσο, οι υγειονομικοί περιορισμοί  επιβάλλουν οι μεταφορές μέσω ΚΤΕΛ να γίνονται με πληρότητα 50%, ενώ στις οδικές ισχύει ο περιορισμός των 2 ατόμων. Η ρύθμιση αυτή περιορίζει εξαιρετικά τον αριθμό των αφιχθέντων, άρα καθηλώνει τους επαγγελματίες του τουρισμού, όλων των κλάδων, σε μεγάλη απώλεια εισοδήματος. Μάλιστα, οι επαγγελματίες κάνουν λόγο για «χαμένη χρονιά». 

Ο Τάσος Μπαρτζώκας καλεί την πολιτική ηγεσία να επαναπροσδιορίσει τα κριτήρια, ζητώντας επί την ουσία την εξίσωση των κριτηρίων που ισχύουν στις οδικές μεταφορές με αυτές που ισχύουν στις αεροπορικές. Ιδίως, από τη στιγμή που οι χώρες προέλευσης των αλλοδαπών τουριστών παρουσιάζουν παρόμοιο επιδημιολογικό προφίλ με της Ελλάδας, δηλαδή χαμηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού.

Η κίνηση του αυτή εντάσσεται στη γενικότερη επιδίωξη του Τάσου Μπαρτζώκα για ανάδειξη της τουριστικής πτυχής της Ημαθίας, η οποία παρά το γεγονός ότι έχει να επιδείξει ισχυρό αρχαιολογικό πλούτο, αλλά και γενικότερα θα μπορούσε να είναι δυνατός  πόλος εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως πχ αγροδιατροφικού ή συνεδριακού, δεν έχει εξαντλήσει τη δυναμική της.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Τάσος Μπαρτζώκας έχει προγραμματίσει σειρά ενεργειών και κύκλου συναντήσεων, τόσο με τοπικούς παράγοντες, όσο και με τα θεσμικά κέντρα λήψης αποφάσεων, προκειμένου το όραμα του για μια ισχυρή και σύγχρονη Ημαθία να αρχίσει να υλοποιείται, προς όφελος των συμπολιτών του.

 

                                                                                   

Έχει διαβαστεί 140 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 6 ως 14 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 11 °C
Άνεμος ΒΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 347 επισκέπτες και 0 μέλη.