Τρίτη, 07 Δεκ, 2021

  • Για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας
  • Τάσος Μπαρτζώκας: Οι φωνές των παιδιών που βιώνουν σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση μας καλούν όλους να τα υπερασπιστούμε!
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 7/12
  • Ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί από την Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ στη Δ.Ε. Μακεδονίδος
  • Βέροια: Εκδήλωση για τα 60 χρόνια δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας
  • Μάνατζερς στον ΕΦΚΑ το επόμενο βήμα ιδιωτικοποίησης της Ασφάλισης
Για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας1 Τάσος Μπαρτζώκας: Οι φωνές των παιδιών που βιώνουν σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση μας καλούν όλους να τα υπερασπιστούμε!2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 7/123 Ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί από την Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ στη Δ.Ε. Μακεδονίδος4 Βέροια: Εκδήλωση για τα 60 χρόνια δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας5 Μάνατζερς στον ΕΦΚΑ το επόμενο βήμα ιδιωτικοποίησης της Ασφάλισης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η κερδοφορία της πατέντας στερεί το εμβόλιο από εκατομμύρια ανθρώπους

Τη μεγάλη διεθνή ανισομετρία στους εμβολιασμούς, θεραπείες και διαγνωστικά μέσα επανέφερε στην επιφάνεια η νέα παραλλαγή «Ομικρον» του κορονοϊού, μία ακόμα πλευρά στην αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας που μπαίνει εμπόδιο στην έγκαιρη αντιμετώπισή της.Σε αυτό το πλαίσιο, για «ακραίες εμβολιαστικές διακρίσεις», που έχουν... Περισσότερα

Κώστας Βοργιαζίδης: «Άξονας 5ος : Οικονομία φιλική προς το περιβάλλον»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Κώστας Βοργιαζίδης: «Άξονας 5ος : Οικονομία φιλική προς το περιβάλλον»

Από το γραφείο Τύπου του Υπ. Δημάρχου Δ. Βέροιας Κ. Βοργιαζίδη δόθηκε αναλυτικά ο 5ος από τους οκτώ άξονες του προγράμματος του συνδυασμού του για την επόμενη πενταετία:

 

«Άξονας 5ος : Οικονομία φιλική προς το περιβάλλον»

 

Ένας από τους κύριους τομείς στους οποίους η Ευρωπαϊκή πολιτική και το ΣΕΣ 2014-20 εστιάζουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την προσοχή τους είναι αυτός της εξοικονόμησης ενέργειας.  Για να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι προβλεπόμενοι πόροι, επ’ ωφελεία Δήμου και δημοτών, απαιτείται ολοκληρωμένη προσέγγιση στην ενεργειακή διαχείριση. Δουλέψαμε και επενδύσαμε στον τομέα της ενέργειας και είμαστε πλέον έτοιμοι:

Να προχωρήσουμε άμεσα στην υπογραφή και ένταξη του Δήμου στο Σύμφωνο Δημάρχων, την κυριότερη ευρωπαϊκή κίνηση για την εξοικονόμηση ενέργειας και την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Να εκπονήσουμε και υποβάλουμε Σχέδιο Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια στο Δήμο, στο πλαίσιο του Συμφώνου των Δημάρχων και να  δεσμευτούμε για την εφαρμογή του

Να αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, κατάλληλο για την εφαρμογή του σχεδίου

Να συμμετέχουμε στη νέα πρωτοβουλία  της Ευρωπαϊκής Ένωσης “Mayors Adapt”, η οποία ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου 2014 και έχει ως στόχο να υποστηρίξει τις τοπικές αρχές για την εφαρμογή μέτρων που περιορίζουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Τα έργα και οι δράσεις της αποτελούν επιλέξιμες δαπάνες για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020.

 

Προχωρούμε άμεσα στην υλοποίηση έργων υποδομών που αφορούν:

Έργα από το «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» που υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση και αναμένεται η ένταξή τους:

Ενεργειακή αναβάθμιση 1ου δημοτικού σχολείου – νηπιαγωγείου Βέροιας.

Ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος των 6ου & 13ου δημοτικού σχολείου – νηπιαγωγείου Βέροιας.

Ενεργειακή αναβάθμιση του 7ου & 11ου δημοτικού σχολείου - νηπιαγωγείου Βέροιας».

Εξοικονόμηση ενέργειας σε δημοτικά κτήρια - Ενεργειακή αναβάθμιση και τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε σχολικά κτίρια που έχουν οικοδομική άδεια και σε γυμναστήρια

Εξοικονόμηση ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό. Ολοκληρωμένη μελέτη αλλαγής των φωτιστικών σωμάτων του Δήμου με λαμπτήρες τύπου led, για εξοικονόμηση ενέργειας.

Σχέδιο Δράσης για το ιστορικό κέντρο της Βέροιας, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων που βρίσκονται μέσα και γύρω από αυτό.

Ανάπτυξη μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών εντός του υδρευτικού πεδίου πόλεως Βέροιας και Δημοτικών Διαμερισμάτων, σύμφωνα με μελέτη που εκπονήσαμε.

Κατασκευή μικρού Υδροηλεκτρικού Σταθμού στο υφιστάμενο αρδευτικό δίκτυο Ριζωμάτων.

 

Όλες οι παραπάνω δράσεις καθίστανται ανώφελες χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών. Για το σκοπό αυτό διεκδικούμε κοινοτικούς πόρους για δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης τους και αξιοποιούμε Ευρωπαϊκά Προγράμματα για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και κοινοτικών πόρων.

Κλιματική αλλαγή – πρόληψη και διαχείριση κινδύνων

Ολοκληρώνεται και παραδίδεται η μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία του Τριποτάμου. Προχωρούμε άμεσα στη διεκδίκηση κοινοτικών πόρων για την εφαρμογή της. 

Υλοποιούμε δράσεις αντιπυρικής προστασίας για την προστασία των δασών μας.

 

Πράσινο

Με χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε από το «Πράσινο Ταμείο», απαλλοτριώνουμε ιδιωτικές εκτάσεις και ανακτούμε χώρους πράσινου.

Με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» αναβαθμίσαμε το περιβάλλον και τον εξοπλισμό σε 21 παιδικές χαρές στη Βέροια και το Μακροχώρι, και συνεχίζουμε.

Πράσινες αυλές σχολείων (εργονομία, αισθητική): Προχωρούμε πιλοτική εφαρμογή σε 1 νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο και λύκειο και στη συνέχεια σε ευρύτερη εφαρμογή.

 

Αποτελεσματική διαχείριση αποβλήτων

Συμμετέχουμε στο νέο περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων και διεκδικούμε την πιο συμφέρουσα λύση για το Δήμο μας.

Συνεργαζόμαστε και υποστηρίζουμε την υλοποίηση του έργου για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ που βρίσκονται μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου. Το έργο, χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007-2013» και προβλέπεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2014.

Προχωρούμε στη βελτίωση των συνθηκών αποκομιδής και διάθεσης απορριμμάτων. Καταθέσαμε πρόταση με τίτλο «Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης οργανικών αποβλήτων δήμου Βέροιας και αναμένουμε την ένταξή της.

Δίνουμε έμφαση στην ανακύκλωση και στην κομποστοποίηση.

Εφαρμόζουμε πιλοτικά 4 ρεύματα ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας, με στόχο την καθαρότητα και ομοιογένεια του συλλεγόμενου προϊόντος και την αύξηση των υλικών που ανακυκλώνονται.

Δρομολογούμε την οργανωμένη συγκέντρωση και ορθή διαχείριση κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Συγκεντρώνουμε και εκμεταλλευόμαστε τηγανέλαια.

Προχωρούμε στην υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων.  Ξεκινούμε πιλοτικά με την «Προμήθεια Ημι – Βυθιζόμενων κάδων και προμήθεια – εγκατάσταση υδραυλικού τηλεσκοπικού γερανού σε υφιστάμενο φορτηγό όχημα ανοιχτού τύπου» και με την «Προμήθεια ειδικού υπόγειου συστήματος, προσωρινής απόθεσης απορριμμάτων. Υποβάλαμε πρόταση και αναμένουμε τη χρηματοδότησή της.

Υλοποιούμε δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών

 

Νερά

Προχωρούμε σε έργα και δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για την εξοικονόμηση υδάτινων πόρων.

Προχωρούμε σε μελέτες για την κατασκευή λιμνοδεξαμενών στα Πιέρια και το Βέρμιο.

 

Ολοκληρωμένη και βιώσιμη αστική ανάπτυξη

Συνεχίζουμε τρέχοντα έργα και ξεκινάμε νέα, σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Βέροιας, για την περιβαλλοντική αναβάθμισή του και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Η εξασφάλιση χώρων στάθμευσης για το κέντρο της Βέροιας, αποτελεί προτεραιότητά μας.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τη δημοπράτηση χώρου στάθμευσης στην οδό Στρατού, κάτω από το πάρκο της Ελιάς. Οι πολίτες, με κυλιόμενο διάδρομο και ανελκυστήρα, θα έχουν τη δυνατότητα να ανεβαίνουν κατευθείαν στη στάθμη του πάρκου.

Αναμένουμε την ολοκλήρωση της κυκλοφοριακής μελέτης για όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Βέροιας, η οποία δίνει λύσεις για κυκλοφοριακό και χώρους στάθμευσης.

Γέφυρα Κούσιου, ένα έργο με πολλά προβλήματα. Άμεση προτεραιότητά μας η επίλυση των προβλημάτων και η περαίωση του έργου.

Τριπόταμος – Ολοκληρώνεται η αντιπλημμυρική μελέτη, η οποία επιπλέον περιλαμβάνει αναπλάσεις στη στάθμη της κοίτης. Το έργο μπορεί να χρηματοδοτηθεί και από τη Διαχείριση Κινδύνων. Συνεργαζόμαστε με εθελοντές, επιδιώκουμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας ένα μικρό παράδεισο που βρίσκεται δίπλα μας. 

Λιανοβρόχι – Ένα ακόμα μικρός παράδεισος που, με ήπιες αναπλάσεις, μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητά μας

Ιστορικό κέντρο - Αξιοποιούμε το Τοπικό Σχέδιο Δράσης, το οποίο που υλοποιήσαμε με τη συμμετοχή μας στο Ευρωπαϊκό Διακρατικό Πρόγραμμα URBACT II.  Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό με αντικείμενο για την αποκατάσταση και ανάδειξη κτιρίων και δημόσιου χώρου, στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης.

Προωθούμε τις διαδικασίες για τη μεταφορά Αστικών- ΚΤΕΛ στην περίμετρο της πόλης. Η μεταφορά θα περιορίσει τον κυκλοφοριακό φόρτο, θα απελευθερώσει και θα αποδώσει στους πολίτες ελεύθερους χώρους στην καρδιά της πόλης.

Υποβαθμισμένες γειτονιές – Δίνουμε έμφαση, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης και βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, στην αναβάθμιση υποβαθμισμένων γειτονιών. Επιδιώκουμε την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων σε κάθε γωνιά της πόλης, δημιουργώντας μικρές πράσινες «οάσεις», όμορφα πεζοδρόμια, λειτουργικές πλατείες, ανθρώπινες γειτονιές.

 

 

Με «Δράση και Γνώση» απαντάμε στις προκλήσεις των καιρών!

Με ψυχραιμία και υπεύθυνο λόγο χαράζουμε το κοινό μας μέλλον!

Έχει διαβαστεί 360 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιά
Κυρίως συννεφιά
Θερμοκρασία 6 °C
Άνεμος ΒΒΔ 4-6 μποφόρ

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 2 ως 8 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-6 μποφόρ

Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 2 ως 10 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 264 επισκέπτες και 0 μέλη.