Τρίτη, 03 Αύγ, 2021

  • Δηλώσεις…
  • Αναμένεται απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής για την τρίτη δόση . Στα τέλη Αυγούστου η επιχειρησιακή ετοιμότητα
  • Σέλι : Δωρεάν συναυλία της Ματούλας Ζαμάνη
  • ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
  • ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Στα 2.156 τα νέα κρούσματα, 8 νέοι θάνατοι, 188 διασωληνωμένοι
  • Μήνυμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας υπέρ του εμβολιασμού: «Εμβολιαζόμαστε, προστατευόμαστε»
Δηλώσεις…1 Αναμένεται απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής για την τρίτη δόση . Στα τέλη Αυγούστου η επιχειρησιακή ετοιμότητα2 Σέλι : Δωρεάν συναυλία της Ματούλας Ζαμάνη3 ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ4 ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Στα 2.156 τα νέα κρούσματα, 8 νέοι θάνατοι, 188 διασωληνωμένοι5 Μήνυμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας υπέρ του εμβολιασμού: «Εμβολιαζόμαστε, προστατευόμαστε»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Δεν μας έχουν δώσει ούτε μια καραμέλα για να γίνει καλύτερος ο Τεντόγλου»...

Μετά την κατάκτηση του Χρυσού Μτεαλλίου από τον Μίλτο Τεντόγλου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, περίσσεψαν τα συχαρίκια και οι δηλώσεις από τους εκπροσώπους της επίσημης πολιτείας.Ωστόσο, τις πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η προετοιμασία του Ολυμπιονίκη του μήκους και των άλλων συναθλητών του, της Εθνικής Ομάδ... Περισσότερα

Κώστας Καλδάρας καλλιτέχνης, συντονιστής Ν.Ε Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: “«Ο Πολιτισμός γεννά την ελπίδα, είναι αυτός που θα στηρίξει τα κοινωνικά κινήματα, την ίδια τη κοινωνία»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Κώστας Καλδάρας καλλιτέχνης, συντονιστής Ν.Ε Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: “«Ο Πολιτισμός γεννά την ελπίδα, είναι αυτός που θα στηρίξει τα κοινωνικά κινήματα, την ίδια τη κοινωνία»

Τηλεφωνική συνέντευξη με τον γνωστό καλλιτέχνη και συντονιστή της Ν.Ε Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Κώστα Καλδάρα είχε ο δημοσιογράφος Αλέκος Χατζηκώστας στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ την Τετάρτη 14/4.

Σε ερώτηση σχετική με την εκλογή του ως συντονιστή της Ν.Ε Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ τόνισε: «Ανακατεύτηκα πιο ενεργά (η πολιτικοποίηση είναι μέσα στη ζωή μας) γιατί έχω έναν μπούσουλα. Ο Πολιτισμός είναι η βάση των πραγμάτων. Και δεν μιλώ για τις τέχνες, μιλώ για τον Πολιτισμό. Τον κοινωνικό Πολιτισμό, τον πολιτικό, τον νομικό, τον εργατικό, τον εργασιακό, οπότε επειδή έχω μεγαλώσει και ζήσει σε αυτούς τους τομείς του Πολιτισμού, θα ήθελα να δώσει τη μικρή μου δύναμη , όση δύναμη έχω μέσα στον αγώνα που κάνει κάθε ακροδεξιός πολίτης να φύγει αυτή η ακροδεξιά κυβέρνηση απόν τόπο μας και μετά θα έχουμε όλη την άνεση να διαφωνήσουμε , να συμφωνήσουμε να κινηθούμε. Για μένα το βασικότερο που λείπει και λείπει γιατί η εξουσία αποφάσισε είναι τα κινήματα. Με άλλοθι την πανδημία οι νεοφιλελεύθερες εξουσίες έχουν βρει το έδαφος, έγινε βούτυρο στο ψωμί τους, να περάσουν κάθε τι αντιδημοκρατικό, αντιδημοκρατικό, αντιεργατικό μέτρο θα μπορούσαν να ονειρεύονται και να επιδιώκουν. Ήταν χρέος η ενασχόλησή μου πιο ουσιαστικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά και τα κινήματα.»

Σε σχέση με τις εσωκομματικές διεργασίες υπογράμμισε: «Κάνουν το σκοινί τριχιά. Σίγουρα είναι αυτονόητο ότι θα υπάρχουν όχι διαφωνίες , αλλά άλλες απόψεις, άλλες επιλογές. Στην Αριστερά είμαστε, δεν έχουμε πρωταρχικό μας στόχο την εξουσία ή το χρήμα που έχει η Δεξιά. Είμαστε στην Αριστερά που είναι ευλογία και κατάρα μαζί , φυσικά οι ιδεολογίες μας. Θα διαφωνήσουμε σε άλλα, θα συμφωνήσουμε επίσης σε άλλα, το ζήτημα είναι η κοινή μας πορεία στα κινήματα. Δηλαδή εντάξει το κόμμα είχε μεγάλη αύξηση για παράδειγμα σε μέλη αλλά εμένα με νοιάζει η κινηματική μορφή του ΣΥΡΙΖΑ. Να μπορούμε δηλαδή να αντιδρούμε, να βγαίνει ο κόσμος, να μην κάθεται παθητικά. Να μην αναθέτει τη ζωή του σε «Μωυσήδες».

Σε σχέση με την εκδίκαση της υπόθεσης της βουλευτικής έδρας της Ημαθίας απάντησε: «Δεν υπάρχει κάτι να κρύψουμε. Είναι δικαίωμα κάθε πολίτη και μάλιστα ενός πολίτη που διεκδικεί πολιτικό αξίωμα να ελέγχει και μάλιστα σε μικρές διαφορές που υπήρχαν τότε το σωστό του αποτελέσματος. Αυτό το δικαίωμα από την αρχή του-κατά τη γνώμη μου- πήγε σε προσωπικό επίπεδο, όχι σε συντροφικό. Αυτό με στεναχώρησε. Όπως και την Ν.Ε η οποία είχε βγάλει μία ανακοίνωση η οποία αποδέχεται τα δικαιώματα του Α. Τόλκα αλά όχι τον τρόπο που διεκδίκησε αυτά τα δικαιώματα. Η ηθική είναι η βάση της ιδεολογίας και σε «υποχρεώνει» να πάρεις από το χέρι τον σύντροφο και να λύσης τα προβλήματα μέσω δικηγόρων, μέσω ότι θέλεις. Αλλά να είναι όλα αυτά τα πράγματα σε μία ηθική και συντροφική βάση. Αυτό δεν έγινε. Έγιναν διαρροές, κουτσομπολιά και δεν ξέρω αν αυτά οφείλονται στον Άγγελο, αλλά γενικά αυτά δεν μ’ αρέσανε. Τα υπόλοιπα ας αποφασίσει η Δικαιοσύνη.»

Σε σχέση με την εικόνα που εισπράττει από τις πρόσφατες-τοπικά- εξορμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Νομίζω είναι χρέος κάθε προοδευτικού ανθρώπου, πόσο μάλλον του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ανοικτός στον κόσμο, να δημιουργεί κινήματα και όταν δεν τα δημιουργεί, να συμμετέχει σ’αυτά. Για παράδειγμα το αγροτικό ζήτημα είναι μαχαιριά για αυτούς τους ανθρώπους. Ξέρετε πολύ καλά ότι η Ημαθία βασίζεται στη αγροτική οικονομία. Άρα έχει πληγεί περισσότερο από πολλές άλλες περιοχές. Και αυτό το είδα στα μάτια των παραγωγών και εμπόρων στις Λαϊκές Αγορές και φυσικά και στα μάτια των καταναλωτών γιατί κανείς δεν θέλει να πάρουν τα μεγάλα σουπερ μαρκετ και να νοικιάζουν 10-20 θέσεις σε μία Λαϊκή και να προωθούν τα προϊόντα τους. Θέλουμε το αγνό, το φτηνό προϊόν του παραγωγού. Είναι θεσμός 100 χρόνων και πάνε να το εξαφανίσουν. Δεν είναι εξέλιξη αλλά οπισθοδρόμηση. Είναι μαχαιριά στο εισόδημα αλλά και στην ποιότητα των προϊόντων.» Σε ερώτηση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εισπράττει τη λαϊκή δυσαρέσκεια υπογράμμισε: «Πού πηγαίνει το ποσοστό που χάνει η Ν.Δ; Ξέρουμε πολύ καλά τι γίνεται με τις δημοσκοπήσεις. Είμαστε θετικοί σε κάθε κριτική. Βλέπουμε ότι ο πόλεμος είναι άνισος, πολλές φορές ανήθικος που γίνεται από τα ΜΜΕ. Δεν προβάλλεται καμία θέση όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ολόκληρης της αντιπολίτευσης. Ο κόσμος βομβαρδίζεται . Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεν θα καθίσουμε να πέσει ως ώριμο φρούτο. Όχι θα κινηθούμε, θα δημιουργήσουμε κινήματα, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τον κόσμο από το χέρι ή να μας πάρει εκείνο από το χέρι γιατί πολλές φορές ο κόσμος ξέρει καλύτερα από εμάς και να οδηγηθούμε εκεί που πρέπει να οδηγηθούμε. Να είμαστε πολύ πιο ώριμοι, πολλοί πιο κινηματικοί και η κυβέρνηση να είναι πιο αριστερά, πλέρια αριστερά, συμμαχική αριστερά και να μην πέσει εύκολα.»

Σχετικά με τις προτάσεις του Α. Τσίπρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας τόνισε: «Βρίσκεται με το μαχαίρι στο λαιμό ο λαός με τις ατασθαλίες, τα σκάνδαλα που έχει κάνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. Το «μαξιλαράκι» των 37 δις, που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατασπαταλήθηκε. Η ουσία είναι μία. Πώς θα συγκρατήσουμε την πτώση, τη φοβερή κρίση που μας έρχεται από τη μία μεριά και από την άλλη πώς δεν θα αφήσουμε άλη μία φορά να την πληρώσει ο εργαζόμενος, ο απλό λαός».

Τέλος αναφορικά με τα καλλιτεχνικά του σχέδια, αλλά και τις επιπτώσεις στο χώρο του Πολιτισμού σημείωσε: «Εργάτης είμαι και εγώ ως καλλιτέχνης, πολλές φορές θα ήθελα η Τέχνη να πρωτοπορεί σε κάποια πράγματα. Σύμφωνα με τον ΕΛΣΑΤ ο χώρος του Πολιτισμού έχει μείωση εισοδήματος 88,3%. Είναι νούμερα μη αναστρέψιμα. Ο Πολιτισμός γεννά την ελπίδα είναι αυτός που θα στηρίξει τα κοινωνικά κινήματα, την ίδια τη κοινωνία. Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος να χτυπηθεί. Για να μπορέσει να έλθει μετά η κοινωνική διάρρηξη του κοινωνικού ιστού. Γι’ αυτό ότι δικαίωμα έχει π.χ ο αγρότης, ο εργάτης έχει και ο καλλιτέχνης καθώς και τη υποχρέωση να ασχοληθεί όσο πιο ενεργά μπορεί με τα κοινά. Παράλληλα είμαι στο στούντιο γιατί ετοιμάζουμε καινούρια τραγούδια, γιατί δεν μπορεί το κύμα που έχει έλθει στον κλάδο μας να μην μας βρει όρθιους και δημιουργικός και αυτό θα πρέπει να ισχύσει για όλους τους ανθρώπους».

Έχει διαβαστεί 389 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 26 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 03 Αυγούστου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 28 ως 39 °C
Άνεμος ΔΒΔ 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 04 Αυγούστου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 28 ως 38 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 162 επισκέπτες και 0 μέλη.