Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023

  • Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων
  • ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: Φτάνει το μπαλάκι των ευθυνών, απαιτούν επιτέλους να πληρωθούν
  • Το 1/3 του εισοδήματος πηγαίνει στο κόστος στέγασης
  • Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"
  • ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ
  • Ρεκόρ: Στα 270 δισ. ευρώ οι στρατιωτικές δαπάνες της ΕΕ
Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων1 ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: Φτάνει το μπαλάκι των ευθυνών, απαιτούν επιτέλους να πληρωθούν2 Το 1/3 του εισοδήματος πηγαίνει στο κόστος στέγασης3 Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"4 ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ5 Ρεκόρ: Στα 270 δισ. ευρώ οι στρατιωτικές δαπάνες της ΕΕ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ: «Απογειώνεται» η ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών, η αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Την «απογείωση» της προσπάθειας αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, με διαδικασίες που ανοίγουν δρόμο στην παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου και ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών στους ψηφοφόρους από κάθε είδους μηχανισμούς, σφράγισε χτες η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, σε πρώτη φάση για τις ευ... Περισσότερα

Κώστας Καλδάρας μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ/Π.Σ: «Αυτή η ανοησία του πιστού υπαλλήλου των ΗΠΑ πρέπει να σταματήσει, είναι επικίνδυνη για την Ελλάδα»

από Η Άλλη Άποψη
Κώστας Καλδάρας μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ/Π.Σ: «Αυτή η ανοησία του πιστού υπαλλήλου των ΗΠΑ πρέπει να σταματήσει, είναι επικίνδυνη για την Ελλάδα»

Τηλεφωνική συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» με τον Αλέκο Χατζηκώστα έδωσε την Παρασκευή 27/5 ο Κώστας Καλδάρας μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και συντονιστής της Ν.Ε Ημαθίας

Ξεκινώντας με αφορμή καλλιτεχνική του πορεία αλλά και το γεγονός ότι η εκπομπή είχε ως μουσικά ακούσματα τραγούδια του πατέρα του Απόστολου Καλδάρα σημείωσε: ότι: «Αυτή η χρονιά θα είναι αφιερωμένη καλλιτεχνικά από μένα στον πατέρα μου τον Απόστολο γιατί κλείνουν 100 χρόνια από τη γέννησή του και παράλληλα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή και τη καταστροφή της Σμύρνης γιατί και τα δυο μεγάλα έργα του, «Μικρά Ασία» και «Βυζαντινός Εσπερινός» ήταν αφιερωμένα γι’ αυτό το γεγονός»

Με αφορμή τη εκλογή του στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και σε ερώτηση για το τι σηματοδοτεί προσωπικά υπογράμμισε: «Η εκλογή μου στην Κ.Ε είναι ένα βήμα σ’ ένα μεγάλο δρόμο. Ένα βήμα μεγαλύτερης ευθύνης, προσφοράς , τιμής όλα αυτά μαζί. Ένα βήμα που θα κάνω μαζί με πάρα πολλούς συντρόφους μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τα μέλη μας στην Ημαθία διπλασιαστήκανε. Ηλθαν περίπου 700 νέα μέλη. Είναι μέλη που έρχονται συνειδητά να παλέψουν μαζί μας»

Για τις νέες εσωκομματικές διαδικασίες που εφαρμόστηκαν και για τις «γκρίνιες» που ακούστηκαν σημείωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα το μεγαλύτερο κόμμα και σε μέλη και σε ποσοστά το μεγαλύτερο κόμμα της αριστεράς. Είναι αυτονόητο ότι έχει ανοιχτεί σε όλη την κοινωνία. Το μόνο «φίλτρο» που υπάρχει είναι ότι όποιος μπαίνει, αποδέχεται τις αρχές του κόμματος μας, την ιδεολογία μας, τους αγώνες μας . Κάθε προοδευτικός πολίτης έχει να προσφέρει ένα λιθαράκι, σε πρώτη φάση να φύγει αυτό το «καθεστώς» που έχουμε γιατί δεν μπορώ να το πώς σαν κοινοβουλευτική κυβέρνηση είναι καθεστώς πλέον. Από κάθε άποψη μας διασύρει και στον κόσμο και προπαντός στον έλληνα πολίτη, τον καταστρέφει κάθε μέρα. Και μετά αρχίζουμε το κτίσιμο. Στο κτίσιμο κάθε προοδευτικός άνθρωπος, κάθε προοδευτική σκέψη έρχονται και συγκεράζονται και βγάζουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.»

Για την εκλογική προετοιμασία (ψηφοδέλτιο κλπ) σε τοπικό επίπεδο τόνισε: «Όλο αυτό απαιτεί μία δημοκρατική διαδικασία στην οποία θα πάρουν μέρος παλιά και νέα μέλη, οι οργανώσεις μελών, η Ν.Ε, η Κ.Ε μία διαδικασία που θα είναι ανοικτή» σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει κάτι επίσημο γι’αυτό.»

Για ποιο λόγο να σας ξαναψηφίσει κάποιος; «Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λάθη, γιατί όποιος εργάζεται κάνει. Υπήρχε αρχικά μία πίστη στις δημοκρατικές διαδικασίες της Ευρώπης και μ’ αυτά ήρθαμε αντιμέτωποι και τα αντιπαλέψαμε σε Ελλάδα και Ευρώπη να επιβάλουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες άλλοτε επιτυχημένα και άλλοτε όχι. Αυτή η κυβέρνηση όχι μόνο δεν άφησε χρέη ενώ αυτά σήμερα πολλαπλασιάζονται και άφησε στα ταμεία και 37 δις. προς /όφελος του Ελληνικού λαού. Ούτε σκάνδαλα, ούτε προσωπικές φιλοδοξίες , λαμογιές και αναθέσεις 7 δις. που γίνονται τώρα, διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, κτύπημα της δημόσιας υγείας και παιδείας, τα υπερκέρδη των εφοπλιστών, των ολιγαρχών και έχουμε μία τεράστια ακρίβεια . Αυτά δεν χρήζουν κριτικής. Χρήζουν αγώνα και πίστης ότι φεύγουν μια ώρα αρχύτερα γι’ αυτό και ζητάμε εκλογές.»

Σε περίπτωση που θα είστε πρώτο κόμμα στις εκλογές με ποιον θα φτιάξετε κυβέρνηση; «Εδώ ο καθένας θ’ αναλάβει τις ευθύνες του. Είμαι υπέρ των συγκλήσεων. Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ σίγουρα θα πρέπει θα θυμάται τις διακηρύξεις , .όχι μόνο του Α. Παπανδρέου, αλλά και όλων των συντρόφων του ΠΑΣΟΚ που το ξεκίνησαν που έκαναν πολλά σωστά βήματα τότε π.χ ΕΣΥ, Αναγνώριση Εθνικής Αντίστασης, οι Συλλογικές Συμβάσεις, ήταν πολύ σοβαρά βήματα και καλά και μετά τα πετάξανε. Να καταλάβει ότι ο δρόμος προς το μέλλον της Ελλάδας είναι αναγκαίο, είναι δόγμα ότι ο τόπος θα πρέπει να έχει στο τιμόνι προοδευτικούς ανθρώπους και την Αριστερά. Το ίδιο ισχύει και για το ΚΚΕ έχουμε πολλά παραδείγματα π.χ στη Πορτογαλία, Μελανσόν»

Σχετικά με την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη και τα χειροκροτήματα που εισέπραξε, σχολίασε σκωπτικά: «Πληρώσαμε πολύ ακριβά τις γραβάτες με πολλές φρεγάτες και χειροκροτήματα με πολλά χρήματα» Ήταν επίσκεψη του καλού φίλου, του υπάκουου των εντολών των ΗΠΑ είτε για τους εξοπλισμούς, είτε για τον πόλεμο στη Ουκρανία. Έχει έναν εθελοντή εδώ πέρα που πράττει και λειτουργεί ανάλογα. Ζήτησε να πει δύο κουβέντες στο Κογκρέσο, και τι κουβέντες ήταν αυτές; Ούτε για τα εθνικά μας προβλήματα, ούτε για τίποτε.»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συμμετοχή του σε φιλειρηνικές συναυλίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία τονίζοντας ότι: «Οπλα μας των ανθρώπων των τεχνών είναι το αντικείμενο της τέχνης μας, η κιθάρα, ο πνευστό, το πινέλο, ο χορός , η θεατρική έκφραση, ο λόγος, οι νότες, αυτά είναι τα όπλα μας. Και θα πρέπει να τα διαθέτουμε σε κάθε εκδήλωση, σε κάθε κινηματική δράση των πολιτών που αφορά την ειρήνη, την αλληλεγγύη. Συναυλίες που καταδικάστηκαν από διάφορα τρολ του διαδικτύου με ειρωνικά σχόλια κλπ. Καταλάβαμε πόσο αδύναμοι είναι πολιτιστικά, πολιτισμικά και πολιτικά αυτοί οι άνθρωποι. Ήταν δύο βραδιές μαζικές, συμμετοχικές, δυναμικές ενάντια στον πόλεμο , ενάντια στην εισβολή, αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και φυσικά απεμπλοκής της χώρας μας. Αυτή η ανοησία του πιστού υπαλλήλου των ΗΠΑ πρέπει να σταματήσει, είναι επικίνδυνη για την Ελλάδα. Το πρώτο μας και κύριο είναι το Διεθνές Δίκαιο, είναι το όπλο μας για την εισβολή στην Κύπρο. Αυτό φωνάζαμε.»

Για τις επόμενες δημοτικές εκλογές υπογράμμισε ότι: «Θα στηρίξουμε προοδευτικούς υποψήφιους, θα στηρίξουμε ανθρώπους που συμβαδίζουν με το πρόγραμμα πολιτικά και ιδεολογικά πάνω σε αρχές. Δεν είναι εδώ μόνο κομματικό ζήτημα , είναι άνθρωποι που είναι στα κινήματα και είναι ενταγμένοι στον τόπο τους. Είναι πολύ σημαντικό αυτό και να συνεργάζεσαι, να συμμετέχεις, να κινητοποιείσαι μαζί με ανθρώπους που θέλουν το καλό του τόπου. Και πιστεύω ότι η Αριστερά και κάθε προοδευτικός άνθρωπος θα ξεχωρίσει και ξέρει ποιος νοιάζεται πραγματικά για τον τόπο του και ποιος έχει προσωπικές φιλοδοξίες είτε για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε και για παρά πέρα , χρησιμοποιώντας της ως σκαλοπάτι. Κάνουμε συζητήσεις, θα καταθέσουμε τις κόκκινες γραμμές μας και από εκεί και πέρα μόλις βρούμε τους υποψήφιους που αγαπάνε τον τόπο και θα παλέψουν ενταγμένοι στο καλό του τόπου θα είμαστε και εμείς από κοντά αρωγοί.»

Και κατέληξε τονίζοντας: «Ο Πολιτισμός είναι το δόγμα της επιβίωσης μας»

Έχει διαβαστεί 474 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 465 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)