Δευτέρα, 29 Νοέ, 2021

  • Θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...
  • ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
  • Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Ψιθύριζε όταν μιλάς για αγάπη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/11
  • Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»
  • Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης
Θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...1 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ2 Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Ψιθύριζε όταν μιλάς για αγάπη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/114 Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»5 Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

"Ενοικιάζόμενοι" εργαζόμενοι...

Δυστυχώς και στην περιοχή μας εφαρμόζεται ο θεσμός των «ενοικιαζόμενων εργαζόμενων» (ακόμη και σε δημόσιους οργανισμού). Παρά το γεγονός ότι προσφέρουν τα μέγιστα οι εργαζόμενοι αυτοί βιώνουν καθημερινά την εργασιακή ανασφάλεια, το άγχος και την αβεβαιότητα, τον φόβο αν τον άλλο μήνα θα έχουν δουλειά. Δίκαιο επομένως το αίτημα για κατά... Περισσότερα

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Μισόλογα για τις αποζημιώσεις των ροδακινοπαραγωγών

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Μισόλογα για τις αποζημιώσεις των ροδακινοπαραγωγών

«Πενταροδεκάρες» σκοπεύει να διαθέσει η ΕΕ για την αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από το ρωσικό εμπάργκο. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα διατεθούν έως 30 εκατομμύρια ευρώ για το σκοπό αυτό για τους ροδακινοπαραγωγούς όλων των κρατών - μελών, όταν μόνο για τους Ελληνες απαιτούνται 40 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με μια πρώτη αποτίμηση.

Κι ενώ είναι ολοφάνερη η απροθυμία της ΕΕ να συνδράμει τους αγρότες που καταστρέφονται, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να τους καλλιεργεί αυταπάτες ότι θα αποζημιωθούν και ότι η διαπραγμάτευση στην ΕΕ δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

«Εχουμε δρόμο ακόμα», δήλωσε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μετά από σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με εκπροσώπους ροδακινοπαραγωγών. «Το ευρωπαϊκό πλαίσιο είναι πολύ συγκεκριμένο και κάποιοι όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν αλά καρτ συμμετοχή στην Ευρώπη, βιάζονται ... Εχουμε δρόμο ακόμη ... Εμείς είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στην Ευρώπη. Πιστεύουμε ότι το ευρωπαϊκό πλαίσιο είναι επαρκέστατο και αυτό πιστεύω ότι θα αποδειχθεί», υποστήριξε ο Π. Κουκουλόπουλος μετά το πέρας της σύσκεψης.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και στο ΥΠΕΞ που αφορούσε κυρίως στην αναζήτηση νέων αγορών για τη διοχέτευση των ελληνικών προϊόντων. Συμμετείχαν αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Υποδομών, καθώς και εκπρόσωποι παραγωγικών και εξαγωγικών φορέων.

Με βάση τα στοιχεία από 9 νομούς, που διαθέτει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, 60 με 63 χιλιάδες τόνοι ροδάκινα είναι αυτή τη στιγμή αδιάθετα, για 90 χιλιάδες τόνους κάνουν λόγο οι παραγωγοί που εκτιμούν τη ζημιά σε 60 εκατομμύρια ευρώ. Κι ενώ «χλομιάζει» η προοπτική των αποζημιώσεων, ο Π. Κουκουλόπουλος έφτασε χτες το πρωί στο «Mega» να ισχυρίζεται πως «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στα ροδάκινα»!

Στις συμπληγάδες της καταστροφής

Αντί αποζημίωσης, οι αγρότες καλούνται να αποδεχτούν την απαράδεκτη λύση της απόσυρσης (κατά κύριο λόγο σημαίνει χωματερή) που εκτός των άλλων (καταστροφή προϊόντος εξαιρετικά χρήσιμου στο λαό) συνεπάγεται και πενταροδεκάρες που ανέρχονται σε 27 λεπτά το κιλό και 13,5 λεπτά για τους μεμονωμένους, μη συνεταιρισμένους παραγωγούς, φυσικά για ένα μικρό μέρος της παραγωγής τους.

Σχετικά με αυτό, ο Π. Κουκουλόπουλος είπε ότι «υπάρχει ένα πλαίσιο ικανοποιητικό για αποζημίωση, δίνει 27 λεπτά το κιλό για να γίνει απόσυρση». Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η απόσυρση αφορά «κυρίως δωρεάν διανομή σε ευπαθείς ομάδες και σε άλλες κατευθύνσεις, αλλά η βασική κατεύθυνση είναι η δωρεάν διανομή».

Ως προς την τιμή αποζημίωσης, αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι «για να αντιμετωπίσουμε λιγάκι τα προβλήματά μας ως χώρα, αυτήν την αποζημίωση τη δίνει στις ομάδες παραγωγών η Ευρωπαϊκή Ενωση και δίνει ακριβώς τη μισή στους μεμονωμένους παραγωγούς».

Ο αντίλογος απ' την πλευρά των παραγωγών επιμένει ότι είναι αδύνατον να διατεθεί το σύνολο της παραγωγής, ούτε καν το μεγαλύτερο μέρος της. Ενα μόνο, μικρό σχετικά, μέρος μπορεί να διατεθεί για να καλύψει ανάγκες ευπαθών ομάδων.

Στην ερώτηση αν θα αποζημιωθούν πλήρως οι παραγωγοί, ο αναπληρωτής υπουργός «ξεγλίστρησε» και δεν απάντησε. «Υπάρχουν δύο βασικά κριτήρια, το ένα είναι τι μέρος προβλήματος έχει προκαλέσει το εμπάργκο και το δεύτερο ζήτημα είναι όλη η διαδικασία υπερπαραγωγής, για την οποία νωρίτερα είχαμε κινηθεί εμείς, που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη και έχει προκαλέσει ζητήματα που χρήζουν αντιμετώπισης και ενίσχυσης...», αρκέστηκε να πει ο Π. Κουκουλόπουλος.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Δ. Μελάς, μιλώντας χτες στον «Αθήνα 9.84» υποστήριξε ότι «μετά την Παρασκευή θα έχουμε μια πολύ καθαρή εικόνα όπου θα γίνει η συνάντηση των εμπειρογνωμόνων και θα επικυρωθούν ή θα βγουν κάποιες αποφάσεις για το σχέδιο που θα παρουσιάσει η επιτροπή. Οπως έχει δηλώσει και ο επίτροπος, οι όποιες αποζημιώσεις θα μπορούν να καταβάλλονται από τις αρχές του επόμενου μήνα, ανάλογα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το κάθε κράτος - μέλος. Οπότε θεωρώ ότι θα είναι άμεση η αντιμετώπιση».

Εμπειρογνώμονες των κρατών - μελών στον τομέα της γεωργίας θα συναντηθούν ξανά στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Παρασκευή.

 

Έχει διαβαστεί 356 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 6 ως 14 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 11 °C
Άνεμος ΒΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 755 επισκέπτες και 0 μέλη.