Τετάρτη, 07 Ιούν, 2023

  • Ομιλία Δ. Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη
  • ΣΟΦΨΥ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ στη Βέροια για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς
  • Το καλοκαιρινό πρόγραμμα της ΚΕΠΑ
  • Το «ΜέΡΑ25.Συμμαχία για τη Ρήξη» ρίχνεται δυναμικά στην εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου
  • Στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας η Πανελλήνια Συνάντηση των Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων
Ομιλία Δ. Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη1 ΣΟΦΨΥ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ2 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ στη Βέροια για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς3 Το καλοκαιρινό πρόγραμμα της ΚΕΠΑ4 Το «ΜέΡΑ25.Συμμαχία για τη Ρήξη» ρίχνεται δυναμικά στην εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου5 Στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας η Πανελλήνια Συνάντηση των Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Περί "Πλεύσης"

Περί "Πλεύσης"

«Το ζήτημα είναι να είμαστε στη Βουλή για να σταματάμε πράγματα. Το ΚΚΕ είναι 49 χρόνια και δεν έχει κάνει πράγματα, δεν είναι ζήτημα να λέμε ένα όχι για να καταγράφεται. Εγώ 6 μήνες στη Βουλή και τους έκανα άνω κάτω». Αυτά έλεγε σήμερα σε μια ακόμα φιλόξενη «prime time» εκπομπή η Κωνσταντοπούλου.Και όντως μόλις σε ένα εξάμηνο στη Βουλ... Περισσότερα

Κυβερνητικό κλιμάκιο της ΝΔ στον Δήμαρχο Βέροιας

από Η Άλλη Άποψη
Κυβερνητικό κλιμάκιο της ΝΔ στον Δήμαρχο Βέροιας

Τον Δήμαρχο Βέροιας, κ. Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη, επισκέφθηκε κυβερνητικό κλιμάκιο της ΝΔ υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, κ. Λεωνίδα Χριστόπουλο, τον Βουλευτή ΝΔ Καβάλας, κ. Μακάριο Λαζαρίδη και τη Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΝΔ, κα Μαρία Νάτσιου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ του Αν. Υπουργού Οικονομικών και του Δημάρχου Βέροιας, βρέθηκε η οδηγία από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών για περιορισμό του δημόσιου φωτισμού προκειμένου να επιτευχθεί περισσότερο από 10% εξοικονόμηση ενέργειας στους δήμους. Όπως σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης, τα υπουργεία συστήνουν στους ΟΤΑ μείωση της κατανάλωσης, σύμφωνα και με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έτσι ώστε να χορηγηθεί, υπό προϋποθέσεις, επιπλέον οικονομική βοήθεια μέχρι το τέλος του έτους για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών σε δημόσιο, περιφέρειες και δήμους.

Ο κ. Βοργιαζίδης υπογράμμισε ότι ο Δήμος Βέροιας έχει ξεκινήσει τη διαδικασία προκειμένου μέχρι το τέλος του έτους να έχει δημοπρατηθεί η αλλαγή του οδοφωτισμού με λαμπτήρες led.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση του Αναπλ. Υπουργού σχετικά με την ένταξη έργων του Δήμου Βέροιας στο Ταμείο Ανάκαμψης, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την υποβολή αιτήματος στην πρόσκληση του προγράμματος «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας» για τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας του Υπουργείου Εσωτερικών, με στόχο τη βελτίωση της παρεχόμενης οδικής ασφάλειας και τη μείωση των ατυχημάτων στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού.

Εξάλλου, ο κ. Βοργιαζίδης υπογράμμισε στον Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών τη σημασία έγκρισης χρηματοδότησης ύψους 8 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την «Αστική Ανάπλαση Βεργίνας», ενώ σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε εκτεταμένη αναφορά στην πληθώρα των συγχρηματοδοτούμενων προτάσεων που κατέθεσε ο Δήμος Βέροιας και έχουν εγκριθεί.

Στην εξέλιξη της συζήτησης, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την ένταξη του ΚΕΠ Βέροιας στην υπηρεσία των «Ηλεκτρονικών αιτημάτων ραντεβού». Νωρίτερα, ο ίδιος βρέθηκε στα γραφεία του ΚΕΠ Βέροιας και συζήτησε με την Προϊσταμένη της Δ/νσης, κα Παρασκευή Παυλίδου, για το «Νέο πληροφοριακό σύστημα των ΚΕΠ» και τη νέα διαδικτυακή πύλη “EU-GO”. Η κα Παυλίδου παρέθεσε στον Γ.Γ. κατάλογο θεμάτων που καλείται να αντιμετωπίσει η υπηρεσία (αυξημένη προσέλευση κοινού, μη χρήση των ψηφιακών μέσων από μερίδα του κόσμου, χώροι εξυπηρέτησης) με τον κ. Χριστόπουλο να τονίζει ότι το επόμενο διάστημα προβλέπεται χωροταξική αναβάθμιση όλων των ΚΕΠ της χώρας, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο επίσημο γραφείο δημάρχου, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος ΔΕΕΠ Ημαθίας, κ. Σταύρος Γιανναβαρτζής, ο Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δ.Ε.Ε.Π. κ. Νίκος Αγγέλου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Βέροιας, κα Γεωργία Μπατσαρά, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα Συρμούλα Τζήμα και ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ηλίας Τσιφλίδης,

 

 

Έχει διαβαστεί 352 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 08 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 16 ως 28 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 09 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 28 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 247 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)