Παρασκευή, 21 Ιούν, 2024

  • ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να παραταθεί η προθεσμία των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Σεπτέμβρη
  • Συνάντηση εργασίας για θέματα κοινωνικής πολιτικής και κοιμητηρίων
  • Συλλυπητήριο μήνυμα
  • Μόλις ένας στους δέκα εγγεγραμμένους ανέργους πήρε επίδομα!
  • Διακόπτης
  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 26ο Πανελλήνιο  Συνέδριο Ζαχαροπλαστών της ΟΕΖΕ στη Βέροια
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να παραταθεί η προθεσμία των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Σεπτέμβρη1 Συνάντηση εργασίας για θέματα κοινωνικής πολιτικής και κοιμητηρίων2 Συλλυπητήριο μήνυμα3 Μόλις ένας στους δέκα εγγεγραμμένους ανέργους πήρε επίδομα!4 Διακόπτης5 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 26ο Πανελλήνιο  Συνέδριο Ζαχαροπλαστών της ΟΕΖΕ στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γιατί καταπίνουν τη γλώσσα τους για τη ΛΑΡΚΟ;

Μία περίεργη Ομερτά επικρατεί...Στα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα, κυβερνητικά και «αντιπολιτευόμενα», έχει περάσει στα ψιλά και υπό τη σκιά άλλων θεμάτων η συζήτηση για την εγκληματική τροπολογία της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ.Ως δια μαγείας εξαφανίζεται το θέμα, ενώ όπου εμφανίζεται... περνάνε στα ψιλά οι χιλιάδες διαδηλωτές που σχεδόν δώδ... Περισσότερα

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ: Για την λεγόμενη «Λευκή Νύχτα» των εμπορικών καταστημάτων

από Η Άλλη Άποψη
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ: Για την λεγόμενη «Λευκή Νύχτα» των εμπορικών καταστημάτων

Στην τελευταία συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συνδιοργανώσει μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας την Πέμπτη 23 Μαρτίου την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων μέχρι τα μεσάνυχτα. Στόχος όπως ισχυρίζεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου «είναι η τόνωση της τοπικής αγοράς και της οικονομικής ανάπτυξης της πόλης σε μια δύσκολη για τον επιχειρηματικό κόσμο περίοδο»

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζουμε την συγκεκριμένη απόφαση γιατί αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των αντιλαϊκών μέτρων Ε.Ε. και κεφαλαίου που ξεκίνησαν να εφαρμόζουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει η τωρινή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Που στηρίζουν τα συμφέροντα των μεγαλέμπορων και τσακίζουν τα δικαιώματα και τις ζωές των εμποροϋπαλλήλων και των μικρεμπόρων γιατί επιβάλλουν συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους στο εμπόριο και ενισχύουν την κερδοφορία των πολυκαταστημάτων και των μεγαλεμπόρων.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν έρχεται ως κάτι πρωτοπόρο στην πόλη μας. Όπως και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στοχεύει στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, στο σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων.

Καμιά Λευκή Νύχτα δεν μπορεί να κρύψει:

Ότι το 70% των επαγγελματιών χρωστάνε στα ασφαλιστικά ταμεία

Ότι εκατοντάδες μαγαζιά κλείνουν κάθε μέρα με τους μικρέμπορους βουτηγμένους στα χρέη και τις υποχρεώσεις

Ότι το δικαίωμα στην υγεία για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ αποτελεί «όνειρο θερινής» και όχι «λευκής νυκτός».

Ότι για τα άδεια μαγαζιά και τις μηδενικές καθημερινές εισπράξεις των μικρομάγαζων δεν ευθύνεται το ωράριο αλλά οι άδειες τσέπες των δύο εκατομμυρίων ανέργων, η απληρωσιά και οι απολύσεις.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι παρατάξεις που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ συναποφάσισαν για το άνοιγμα των καταστημάτων μέχρι τα μεσάνυχτα δηλώνοντας και με αυτόν τον τρόπο την προκλητική στήριξη που παρέχουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και στους μεγαλεμπόρους. Επιπλέον αποφάσισαν να στηρίξουν την «Λευκή Νύχτα» με κονδύλια του δήμου, με λεφτά δηλαδή από τις τσέπες των δημοτών.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση αποκαλύψαμε την υποκρισία όλων αυτών που από την μια μεριά χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την άσχημη κατάσταση των μικρεμπόρων ενώ από την άλλη είναι συνυπεύθυνοι και χειροκροτητές μιας πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, μιας πολιτικής που συνθλίβει τους μικρεμπόρους και που θέλει τους εργαζόμενους να ζουν σαν δούλοι του 21ου αιώνα.

Καλούμε τους μικρούς εμπόρους, τους αυτοαπασχολούμενους να απορρίψουν την θύελλα που ετοιμάζουν εις βάρος τους με τις «Λευκές Νύχτες» που θα κάνουν την ζωή τους μαύρες και άραχνες.

Καλούμε τους μικρούς εμπόρους, τους αυτοαπασχολούμενους να βρίσκονται σε επιφυλακή, να καταδικάσουν την πολιτική που τους τσακίζει, να καταδικάσουν επίσης τους τοπικούς εκπροσώπους της αντιλαϊκής πολιτικής, να οργανώσουν μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα τον αγώνα τους σε κατεύθυνση ρήξης και διεκδίκησης ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης

Μελιόπουλος Γιώργος

Έχει διαβαστεί 271 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 588 επισκέπτες και 0 μέλη.