Σάββατο, 04 Φεβ, 2023

  • Ανετη επικράτηση του ΦΙΛΙΠΠΟΥ
  • Αποκαλυπτήρια προτομής των Στάλιν,Ζούκωφ, Βασιλιέφσκι για την 80η επέτειο της νίκης στο Στάλινγκραντ
  • Οι εργαζόμενοι στη Βρετανία στους δρόμους: η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση της τελευταίας 10ετίας
  • Στην ατομική ευθύνη εξαντλείται η... ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού
  • ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ: Περισσότερη στήριξη στο Κιέβο
  • Έχετε λίγο χρόνο να σας μιλήσω για το ΠΑΣΟΚ;
Ανετη επικράτηση του ΦΙΛΙΠΠΟΥ1 Αποκαλυπτήρια προτομής των Στάλιν,Ζούκωφ, Βασιλιέφσκι για την 80η επέτειο της νίκης στο Στάλινγκραντ 2 Οι εργαζόμενοι στη Βρετανία στους δρόμους: η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση της τελευταίας 10ετίας3 Στην ατομική ευθύνη εξαντλείται η... ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού4 ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ: Περισσότερη στήριξη στο Κιέβο5 Έχετε λίγο χρόνο να σας μιλήσω για το ΠΑΣΟΚ;6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Βουτιά  "ρεκόρ"

Βουτιά "ρεκόρ"

Το φως ανάβει ...με το ρολόι, με τα λεπτά μετριέται ο θερμοσίφωνας, κυνήγι στις πρίζες και περιορισμός χρήσης σε άλλες συσκευές. Αυτή είναι η εικόνα που έγινε ...συνήθεια, ειδικά τους τελευταίους μήνες που η ενεργειακή φτώχεια έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ για τον περασμένο Δεκέμβρη καταγράφουν μάλιστα «βουτιά»... Περισσότερα

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΚΜ 2021

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ  ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  ΠΚΜ 2021

Ο ετήσιος απολογισμός δε συνιστά μια ουσιαστική διαδικασία εξέτασης των προβλημάτων στην ΠΚΜ αλλά μια επικοινωνιακού τύπου προβολή των πεπραγμένων της διοίκησης. Η προσπάθεια διαμόρφωσης μιας «εικονικής πραγματικότητας» για μια περιφέρεια που δήθεν «αλλάζει προς όφελος των πολιτών της» με την απαρίθμηση αποσπασματικών και ανεπαρκών έργων και υποδομών, καταρρέει στο έδαφος της σκληρής πραγματικότητας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα στην περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας.

Άλλωστε η διοίκηση της ΠΚΜ είχε όλο το χρόνο αν ήθελε να οργανώσει θεματικές συζητήσεις για κάθε Περιφερειακή Ενότητα ή πχ για την αντιπλημμυρική προστασία, να απαντήσει έγκαιρα σε Επερωτήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που βάζουν στο επίκεντρο τις τραγικές ελλείψεις σε υποδομές, την υποστελέχωση και ανεπάρκεια των υπηρεσιών της Περιφέρειας, άλλα σημαντικά κοινωνικά προβλήματα.

Η διοίκηση της ΠΚΜ σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα όπως η πανδημία, η ακρίβεια, τα δικαιώματα των εργαζόμενων, το επίπεδο των υποδομών πολιτικής προστασίας, η προστασία του περιβάλλοντος, στήριξε και εφάρμοσε μια πολιτική που όχι μόνο δε λύνει αλλά διογκώνει τα προβλήματα. Οι Περιφέρειες, έτσι κι αλλιώς, είναι τμήμα του εχθρικού απέναντι στο λαό και αναποτελεσματικού για την προστασία της ανθρώπινης ζωής αστικού κρατικού μηχανισμού. Είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης του.

Συνολικά κρίνεται πάνω από όλα, από το γεγονός ότι συμφωνεί και στηρίζει την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, τις κατευθύνσεις της ΕΕ, ένα δρόμο ανάπτυξης που έχει ως βασικό κριτήριο τη στήριξη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργούνται νέα και οξύνονται  προβλήματα για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Ταυτόχρονα δε διεκδικεί στην πράξη ως όφειλε την απαραίτητη χρηματοδότηση και στελέχωση των υπηρεσιών.

Στα παραπάνω κρίσιμα ζητήματα έχει την ουσιαστική συμφωνία των «Κοιτάμε Μπροστά» του κ. Γιαννούλη (ΣΥΡΙΖΑ), των «Πράξεων για τη Μακεδονία»(ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ) του κ. Παπαστεργίου, άλλων παρατάξεων αλλά και της ναζιστικής Χ.Α και των «ορφανών» της που έχουν προσχωρήσει στο μόρφωμα του καταδικασμένου Κασιδιάρη.

Οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τη χρονιά που πέρασε, στηρίξαμε στην πράξη όλα τα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες λαού της περιοχής για ουσιαστικά μέτρα απέναντι στην πανδημία, για τη στήριξη του εισοδήματος απέναντι στην ακρίβεια, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Καταθέσαμε πλήθος προτάσεων και Επερωτήσεων και κάναμε παρεμβάσεις για μια σειρά κρίσιμα ζητήματα που αφορούν, τις υπηρεσίες της ΠΚΜ, υποδομές (αντιπλημμυρικά κλπ), προστασία περιβάλλοντος, υγεία, ενημερώνοντας ταυτόχρονα το λαό της περιοχής.

Στηρίξαμε ένα μαχητικό πλαίσιο διεκδίκησης με κριτήριο τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, για χρηματοδότηση και προσλήψεις στην ΠΚΜ, για έργα πολιτικής προστασίας, αντιπλημμυρικά και άλλα, για προστασία του περιβάλλοντος και βελτίωση των όρων ζωής με αιχμή την αντιμετώπιση της βιομηχανικής ρύπανσης – δυσοσμίας, για άμεση παύση της καύσης απορριμμάτων και διαχείριση τους με ολοκληρωμένα κριτήρια. Ακόμα για επέκταση και ανάπτυξη ελεύθερων χώρων με διασφαλισμένη χρηματοδότηση, χωρίς ανταποδοτικότητα, άμεσα μέτρα βελτίωσης της τραγικής κατάστασης στις αστικές συγκοινωνίες, επεκτάσεις του Μετρό κ.α. Και φυσικά για έργα στήριξης της αγροτικής κτηνοτροφικής παραγωγής με εγγειοβελτιωτικά, αποστραγγιστικά, αρδευτικά, αγροτικής οδοποιίας κ.α.

Σε αυτό το δρόμο συνεχίζουμε και θα καταβάλουμε όλες μας τις δυνάμεις τόσο για την άμεση βελτίωση της κατάστασης και την άμβλυνση των προβλημάτων όσο και για μια άλλη προοπτική με ριζικές αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας και οικονομίας. Ριζικές αλλαγές που θα επιτρέψουν όχι μόνο την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε αλλά και την κατοχύρωση ενός πολύ ανώτερου επιπέδου ζωής σύμφωνα με τις δυνατότητες του 21ου αιώνα.

 


Έχει διαβαστεί 1445 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 5 °C
Άνεμος ΒΔ 4-6 μποφόρ

Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία -1 ως 11 °C
Άνεμος ΒΔ 2-5 μποφόρ

Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία -6 ως 2 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-5 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 366 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)