Κυριακή, 09 Μάι, 2021

  • Μήνυμα της Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και φασισμού
  •  Μήνυμα Δημάρχου Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την 199η Επέτειο του Ολοκαυτώματος
  • Με Παιώνιες Δυνάμεις στην Κράστα, και το SOS Βέρμιο, 8/5/2021
  • Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για τη Γιορτή της Μητέρας
  • Για την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων στις 10 Μαΐου
  • Δήλωση Άγγελου Τόλκα για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας
Μήνυμα της Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και φασισμού1  Μήνυμα Δημάρχου Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την 199η Επέτειο του Ολοκαυτώματος2 Με Παιώνιες Δυνάμεις στην Κράστα, και το SOS Βέρμιο, 8/5/20213 Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για τη Γιορτή της Μητέρας4 Για την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων στις 10 Μαΐου5 Δήλωση Άγγελου Τόλκα για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

76 χρόνια μετά...

76 χρόνια μετά...

76 χρόνια τώρα, η 9η Μάη 1945 έχει καταγραφεί στην ιστορία ως ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Είναι η μέρα που ο φασιστικός άξονας Γερμανίας - Ιταλίας - Ιαπωνίας ηττήθηκε και ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος έληξε με την άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας. Ήταν ο πιο αιματηρός πόλεμος που γνώρισε η ανθρωπότητα, με 50 εκατο... Περισσότερα

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Στηλιτεύει τη θέση της Περιφέρειας πως «συμβάλλει στη θωράκιση της δημόσιας υγείας»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Στηλιτεύει τη θέση της Περιφέρειας πως «συμβάλλει στη θωράκιση της δημόσιας υγείας»

Τη θέση της Περιφέρειας που «έχει την "τόλμη" να ισχυρίζεται ότι συμβάλλει με όλα τα μέσα στη θωράκιση της δημόσιας υγείας» από τον κορονοϊό, όταν με τις πράξεις της έχει αποδείξει το αντίθετο, στηλιτεύει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας. 

Συγκεκριμένα τονίζει πως η Διοίκηση της Περιφέρειας μιλάει για θωράκιση της δημόσιας υγείας όταν:

«Δεν έχει εκφράσει την παραμικρή αντίθεση - αντίδραση στην πολιτική υποχρηματοδότησης, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας που εφαρμόζουν όλες, οι έως και σήμερα, κυβερνήσεις και είναι κοινή πρακτική σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στέκεται απέναντι στα δίκαια αιτήματα των σωματείων και ενώσεων υγειονομικών για άμεση χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας στο ύψος των αναγκών, για κάλυψη όλων των κενών με αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κλπ. Είναι χαρακτηριστική η αφωνία του περιφερειάρχη στις εκκλήσεις των υγειονομικών για τα μεγάλα προβλήματα, ελλείψεις και κενά στην περιοχή μας και να πιέσει με κάθε τρόπο την κυβέρνηση στην κατεύθυνση της αντιμετώπισής τους, στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την πανδημία του κορονοϊού.

Σοβαρά ερωτηματικά έχουν δημιουργηθεί σχετικά με το εάν διαθέτει άδεια κυκλοφορίας βιοκτόνου προϊόντος (απολυμαντικού χεριών), σύμφωνα με τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις, το "Υγρό Απολύμανσης Χεριών", που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια ΚΜ και διανέμει, λόγω πανδημίας, στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και στα πληρώματα των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Δεν έχει διασφαλίσει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους των υπηρεσιών της και δεν έχει εντείνει τους ελέγχους μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης Υγείας σε χώρους δουλειάς όπως super market, αποθήκες, εργοστάσια για τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων.

Δεν έχει πει κουβέντα όλο αυτό το διάστημα για το συνεχιζόμενο έγκλημα ενάντια στη δημόσια υγεία λόγω της βιομηχανικής ρύπανσης και δυσοσμίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη ενώ στηρίζει ταυτόχρονα την καρκινογόνα καύση απορριμμάτων».

Μάλιστα σημειώνει πως «η αλήθεια είναι ότι η προμήθεια και διάθεση του όποιου υγειονομικού υλικού την οποία και διαφημίζει σε "δόσεις" ο κ. Τζιτζικώστας γίνεται μέσω έκτακτου κονδυλίου από την κυβέρνηση, η οποία αντί να διαθέσει απευθείας αυτούς τους πόρους, μέσω των σχετικών υπουργείων στις αντίστοιχες δομές - υπηρεσίες, τους διέθεσε στις Περιφέρειες για την επικοινωνιακή αξιοποίηση των αντίστοιχων δράσεων».

Παράλληλα, «η αλήθεια είναι ότι τα 40 εκατομμύρια ευρώ τα οποία διαφημίζει ο κ. Τζιτζικώστας ως συμβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη θωράκιση του συστήματος Υγείας αφορούν πρόσκληση του ΕΣΠΑ (Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος) για την οποία θα καταθέσουν φάκελο η 3η και 4η ΥΠΕ. Οι συγκεκριμένοι πόροι (που προέρχονται από τη βαριά φορολόγηση των εργαζομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης), χρησιμοποιούνται ως το απαραίτητο συμπλήρωμα στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης και υποχρηματοδότησης που εφαρμόζουν οι διαδοχικές 2 κυβερνήσεις, με τη σφραγίδα της ΕΕ, και αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών για μια ουσιαστική αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας».

Καταλήγοντας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» επισημαίνει πως «η υγεία του λαού μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας χωρίς καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα, πλήρως εξοπλισμένο με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Αυτό προϋποθέτει ριζικές αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας και οικονομίας που θα βγάλουν από τη μέση το κριτήριο του κέρδους και στον τομέα της Υγείας τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και θα βάλουν στο επίκεντρο την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών».

Έχει διαβαστεί 174 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος ΒΑ 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 09 Μαϊου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 10 ως 21 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2 μποφόρ

Δευτέρα, 10 Μαϊου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 10 ως 22 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 252 επισκέπτες και 0 μέλη.