Κυριακή, 16 Ιούν, 2024

  • ΤΟ ΑΒΕΒΑΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
  • ΟΗΕ: Περισσότερα από 50.000 παιδιά στη Γάζα χρειάζονται άμεση ιατρική περίθαλψη για οξύ υποσιτισμό
  • Ορόσημο
  • Η παταγώδης αποτυχία της επιστολικής ψήφου
  • Τη Δευτέρα 17/6 η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στη Βέροια
  • ΝΗΣΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ
ΤΟ ΑΒΕΒΑΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ1 ΟΗΕ: Περισσότερα από 50.000 παιδιά στη Γάζα χρειάζονται άμεση ιατρική περίθαλψη για οξύ υποσιτισμό2 Ορόσημο3 Η παταγώδης αποτυχία της επιστολικής ψήφου4 Τη Δευτέρα 17/6 η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στη Βέροια5 ΝΗΣΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Λεφτά υπάρχουν

Δημοσιεύματα στον Τύπο προαναγγέλλουν ότι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις αρχές του Ιούλη, θα επικυρωθεί η αμερικανική πρόταση για δαπάνη 0,25% επί του ΑΕΠ των κρατών - μελών, προκειμένου να στηριχθεί οικονομικά η Ουκρανία μέχρι το 2030. Οπως σωστά γράφεται, το κονδύλι αυτό ισοδυναμεί με 500 εκατ. ευρώ ετησίως για την Ελλάδα, την ίδι... Περισσότερα

Λαθεμένη πολιτικά η στάση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας!

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη

Ουσιαστικά «πίσω» από την απόφαση της ΚΕΔΕ (καταρχήν θετική στην τοποθέτηση των διαθεσίμων με τις «ενστάσεις» που κατέθεσε η ΚΕΔΕ σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση των παραπάνω που θα πρέπει να διασαφηνιστούν μέχρι το συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 7 - 9 Μάη), , πήγε η πλειοψηφία του Δ.Σ Βέροιας που τοποθετήθηκε σχετικά με τη μεταφορά των διαθεσίμων του Δήμου (1.500.000 ευρώ όπως ενημέρωσε η δημοτική Αρχή) που επιτάσσει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης στη συνεδρίαση της Δευτέρας 27/4 . Παρά τη σύσσωμη καταδίκη της μεθόδου επιβολής της, κυριάρχησε στις τοποθετήσεις των περισσότερων συμβούλων η αντίληψη ότι έτσι υπηρετείται καλύτερα το «πατριωτικό καθήκον σωτηρίας της χώρας». Τι άραγε σχέση έχει με τον πατριωτισμό η «πληρωμή και στο διηνεκές των δανειστών» για ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο λαός, για ένα χρέος που και στην αποπληρωμένη του εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα του κεφαλαίου; Ο πραγματικός πατριωτισμός είναι η απόκρουση του κάθε είδους εκβιασμών και πιέσεων των «συμμάχων» μας και η χάραξης μιας ριζικά διαφορετικής πολιτικής σε σύγκρουση με την Ε.Ε και την εξουσία (οικονομική-πολιτική) του κεφαλαίου.

Κατά την άποψη μας η κυβέρνηση εκβιάζει στο συγκεκριμένο ζήτημα τους ΟΤΑ και την ΚΕΔΕ  με επιχειρήματα του στυλ: «Θέλουμε τα χρήματα γιατί καιγόμαστε, ως μαξιλάρι όμως» ή «αν δεν καταθέσετε τα διαθέσιμα, δεν θα δοθεί η εντολή στις 27 και 29 Απρίλη να πληρωθούν οι συντάξεις» ή «δώστε προσωρινά τα χρήματα για να διαπραγματευτούμε καλύτερα με τους δανειστές μας».Πρόκειται για προπαγάνδα κινδυνολογικού χαρακτήρα που απέχει από την αλήθεια και θέλει να μετατρέψει σε συνενόχους τους δήμους σε μία ενδεχόμενη εξίσου αντιλαϊκή συμφωνία (νέο μνημόνιο δηλαδή…)

Έχουμε από τη αρχή εκφράσει ότι είμαστε αντίθετοι με την ΠΝΠ και ως διαδικασία και ως ουσία. Η ΠΝΠ ανοίγει στην ουσία της, πέρα από τα τρέχοντα προβλήματα που δημιουργεί, ακόμα περισσότερο το δρόμο της ιδιωτικοποίησης και της ανταποδοτικότητας υπηρεσιών και έργων, γι’αυτό και θα πρέπει οι δήμοι να μην την υλοποιήσουν στην πράξη, μην εφαρμόζοντάς την σε όλη τη χώρα και ταυτόχρονα οι δήμοι να διεκδικήσουν τα χρήματα που έπρεπε να πάρουν. (Δυστυχώς το ξεχωριστό ψήφισμα της ΛΑΣ που τόνιζε τα παραπάνω απορρίφτηκε παίρνοντας μόνο 5 ψήφους…)

Έχει διαβαστεί 468 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 339 επισκέπτες και 1 μέλος.