Παρασκευή, 06 Αύγ, 2021

  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μίλησε για απειλητική νύχτα και αξίωσε σιωπητήριο στην κριτική και περιορισμό των μετακινήσεων
  • Πολύ αργά για δάκρυα..
  • Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για τις πυρκαγιές της χώρας
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5/8
  • Τι δεν γράφει η ευρωβουλευτής της Ν.Δ Μ. Σπυράκη…
  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Συνεχίζει να προκαλεί τους πυρόπληκτους λέγοντας τους ότι η κυβέρνηση κάνει το «καλύτερο δυνατό»
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μίλησε για απειλητική νύχτα και αξίωσε σιωπητήριο στην κριτική και περιορισμό των μετακινήσεων1 Πολύ αργά για δάκρυα..2 Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για τις πυρκαγιές της χώρας3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5/84 Τι δεν γράφει η ευρωβουλευτής της Ν.Δ Μ. Σπυράκη…5 ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Συνεχίζει να προκαλεί τους πυρόπληκτους λέγοντας τους ότι η κυβέρνηση κάνει το «καλύτερο δυνατό»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φοροεπιδρομή

Φοροεπιδρομή

Δεν είναι μόνο οι επικείμενες αυξήσεις στο ρεύμα που «πλακώνουν» το λαϊκό εισόδημα. Ούτε μόνο οι ανατιμήσεις σε μια σειρά βασικά αγαθά, που κάνουν εφιάλτη τις αγορές στο σούπερ μάρκετ. Δεν είναι μόνο οι τιμές στα καύσιμα, που σε ορισμένα νησιά έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με τη βενζίνη να πουλιέται μέχρι και πάνω από 2 ευρώ το λίτ... Περισσότερα

Λεωνίδας Ακριβόπουλος, πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας: «Μπορεί να είμαστε διαφορετικοί προς όφελος του δήμου πέρα από τις γενικές πολιτικές γραμμές που υπηρετεί ο καθένας ,μπορούμε να βρούμε κοινά σημεία και να προχωρήσουμε»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Λεωνίδας Ακριβόπουλος, πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας:  «Μπορεί να είμαστε διαφορετικοί προς όφελος του δήμου πέρα από τις γενικές πολιτικές γραμμές που υπηρετεί ο καθένας ,μπορούμε να βρούμε κοινά σημεία και να προχωρήσουμε»

Ραδιοφωνική συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» (με τους Αλέκο Χατζηκώστα και Παύλο Τουτουντζίδη) έδωσε ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας Λεωνίδας Ακριβόπουλος την Τρίτη 15/6.

Απαντώντας στην πρώτη ερώτηση σχετικά με διαθέσιμο προσωπικό στο ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του ΚΑΠΑ τόνισε: «Είναι γεγονός ότι τόσα χρόνια παρακολουθούμε την αποψίλωση του δημόσιου τομέα. Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε δαιμονοποιήσει τον δημόσιο τομέα. Αυτή τη στιγμή το Νομικό Πρόσωπο διαθέτει εργαζόμενους οι οποίοι αρκετοί οδηγούνται στη συνταξιοδότηση και δεν αναπληρώνονται. Ειδικότερα στον τομέα του αθλητισμού – ένα τμήμα που έχει τεράστιες απαιτήσεις σε ανθρώπινους και από άποψη υλικοτεχνική- εκεί παρατηρούμε το φαινόμενο να μην υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό, το οποίο προσπαθούμε σήμερα, κάνοντας χρήση εργαλείων που «τρέχουν» για παράδειγμα το πρόγραμμα απασχόλησης για εργαζόμενους 55-60 ετών, υποτυπωδώς να το στελεχώσουμε προκείμενου να λειτουργεί έστω στον βαθμό που μπορεί να λειτουργήσει. Είναι όμως σίγουρο ότι αυτό ισχύει και σε άλλες υπηρεσίες , δηλαδή ότι έχει αποψιλωθεί η δημόσια διοίκηση και δεν ξέρω πού θα καταλήξει. ..Οι ανάγκες θα καλυπτόταν αν υπήρχαν 10-15 εργαζόμενοι καταρτισμένοι ανά καθήκοντα που απαιτούνταν . Γιατί εκτός από τη γενικότερη έλλειψη προσωπικού έχουμε και την ανάγκη καταρτισμένου προσωπικού για συγκεκριμένους τομείς. Π.χ δεν έχουμε κηπουρό, υδραυλικό, ειδικότητες που χρειάζονται για συντήρηση που έχουμε την ευθύνη και που στην καθημερινότητα μας δημιουργούν τρομερές δυσκολίες. Και βέβαια με την πλήρωση των όσων προβλέπει ο οργανισμός θα ήμασταν σε μία ιδανική συνθήκη.»

Απαντώντας σε ερώτηση για το κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής του ΚΑΠΑ αρχικά αναφέρθηκε στα ΚΑΠΗ: « Λόγω πανδημίας ακόμη και σήμερα παραμένουν κλειστά. Και εκεί υπάρχει ένδεια προσωπικού. Υπήρχε προσωπικό από τα 8μηνα, κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι , οι οποίοι μέσω τμημάτων που καταφέραμε να δημιουργήσουμε , έκαναν διαδικτυακά σεμινάρια και συμβουλευτικές διαλέξεις ώστε να αντιμετωπίζουν θέματα π.χ εγκλεισμού. Λειτουργήσαμε καλά και το οφείλουμε στο προσωπικό αυτό.»

Για το «Βοήθεια στο Σπίτι» τόνισε: «Είχαμε μία πραγματική μάχη. Στις διάφορες δράσεις (π.χ παροχή συσσιτίου, αιμοληψία κ.α) , έχουμε 28 εργαζόμενες- που έχουν συμμετάσχει σε μία προκήρυξη για μόνιμη πρόσληψη- ενώ οι ωφελούμενοι εκτινάχτηκαν αριθμητικά την περίοδο αυτή, φτάσαμε τα 850 άτομα. Οι εργαζόμενοι υπερβάλλουν τον εαυτό τους. Πέτυχαν ένα έργο πολύ σημαντικό.» Για τους Παιδικούς Σταθμούς ενημέρωσε: « Αξιοποιήσαμε και εδώ ανθρώπους με δεξιότητες από τα 8μηνα. Έγιναν π.χ εργασίες σε παιδικούς σταθμούς που ήταν απαραίτητες. Βρισκόμαστε σε ένα καλό επίπεδο. Αυτή τη στιγμή είναι ανοικτοί οι παιδικοί σταθμοί. Βέβαια για διάφορους λόγους δεν είναι η προσέλευση αυτή που ήταν πριν. Έχουμε βγάλει τη νέα πρόσκληση για επανεγγραφές. Προετοιμαζόμαστε για τη νέα χρονιά ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι, αλλά υπάρχουν και οι εγγενείς δυσκολίες που αφορούν και την υπογεννητικότητα. Υπάρχει μία μείωση που εν μέρη οφείλεται και στην υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση αλλά και στη μείωση των γεννήσεων. Αισιοδοξία μπορεί να υπάρξει αν κεντρικά υπάρχει ένα όραμα το οποίο να τείνει προς την παροχή κοινωνικής υπηρεσίας. Το ΕΣΠΑ βοηθά, αλλά χρειάζεται να υπάρχουν τομές στο κομμάτι αυτό που θα οδηγήσουν στην αναζωογόνηση της παρεχόμενης κοινωνικής υπηρεσίας. Η προτεραιότητα είναι να τελειώσει ο βρεφονηπιακός σταθμός της Κυψέλης , προτάθηκε για το «Α. Τρίτσης» και ευελπιστώ στην ολοκλήρωση του έργου , του χρόνου τον Σεπτέμβρη και που θα δώσει μία ανάσα , σωτήρια για την πόλη, γιατί υπολειπόμαστε σε βρεφονηπιακούς.»

Για τον τομέα του Αθλητισμού ανέφερε: Σχετικά με το γήπεδο της Βέροιας: «Η ιστορία του σταδίου είναι συνυφασμένη με την ομάδα της πόλης, αλλά παλιότερα και με την ΑΕΠ που αγωνίστηκε στην Β΄ εθνική. Το δημοτικό στάδιο έχει αυτόν τον προορισμό. Προφανώς είναι όλων των δημοτών. Στο πάγιο αίτημα για τη χρήση του χώρου , προσπαθώ (σ.σ ως πρόεδρος του ΚΑΠΑ) να επανδρώσω τα αθλητικά κέντρα που λειτουργούν υπό την ευθύνη του ΚΑΠΑ. Εύλογο το αίτημα να είναι ανοικτό συγκεκριμένες ώρες για τους δημότες για ν’ αθληθούν. Με την ΠΑΕ Βέροια υπάρχει μία καλή συνεργασία, αλλά προς το παρόν υπάρχει η αδυναμία η δική μας να υπάρχει προσωπικό εκεί (δύο βάρδιες τουλάχιστον) που ν’ ανταποκρίνεται στην ανάγκη αυτή.»

Σε ερώτηση για τα χρέη της ΠΑΕ σημείωσε ότι «όσον αφορά τη δική μου περίοδο η ΠΑΕ είναι τυπικότατη στις οικονομικές της υποχρεώσεις. Αν ανέβει κατηγορία τότε θα υπάρχει και ανάλογη συμφωνία. Έγιναν παρεμβάσεις στο στάδιο, αλλά θα πρέπει να γίνουν και άλλες ώστε ως στάδιο να εξασφαλίζουν την ακεραιότητα και του κοινού και των αθλουμένων και να λειτουργεί με κάθε νόμιμη συνθήκη που απαιτείται. Έχουμε και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου και ελπίζω γρήγορα ότι θα βγει η δικαστική απόφαση με την αναγνώριση του ΚΑΠΑ ως κυρίου του όλου γιατί υπήρχαν κάποια κομμάτια που φαινόταν σε άλλα ονόματα. Υπάρχει βέβαια χρήση από το 1965, οπότε δεν τίθεται θέμα επί της ουσίας, αλλά τυπικά προκειμένου το δημοτικό στάδιο να απορροφήσει χορηγήσεις, προγράμματα εκσυγχρονισμού, υποδομών, εξοπλισμού κλπ. και γι’αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς ».

Σε σχέση με την κατάσταση στο ΔΑΚ Μακροχωρίου απάντησε: «Και εκεί γίνονται προσπάθειες αντιμετώπισης καθημερινών προβλημάτων. Για παράδειγμα για κάποιο διάστημα δεν λειτουργούσε η γεώτρηση που απαίτησε ένα μεγάλο κοστολόγιο. Μετά 25-30 χρόνια ήλθε συνεργείο για συντήρηση του υποσταθμού που είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Το επόμενο διάστημα έχουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης των κερκίδων στο κλειστό. Έγινε μία αναβάθμιση ηλεκτρολογική. Υπάρχει μία ανοικτή πληγή του εργοταξίου του κολυμβητηρίου που δεν έχουμε τις δυνάμεις ως ΚΑΠΑ να επέμβουμε και απ΄ότι ξέρω ούτε και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει τη δυνατότητα παρέμβασης στο εργοτάξιο γιατί είναι ανοικτή ακόμη η εργολαβία. Και βέβαια ο χώρος του στίβου που είναι πολύ σημαντικός τομέας που όπως γνωρίζω έχει υποβληθεί πρόταση για την αντικατάσταση του ταρτάν πάλι μέσω του Α. Τρίτσης, που παρά το ότι είχε τοποθετηθεί σχετικά πρόσφατα πιθανά από την αρχή να είχε κάποιες αστοχίες. Αλλά σίγουρα σήμερα δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του αθλούμενου κοινού και των πρωταθλητών μας οι οποίοι εύλογα εκφράζουν τις αντιρρήσεις και τα παράπονά τους. Όσον αφορά την ανάγκη χώρων υγιεινής, έγινε η σχετική έρευνα, δυστυχώς υπάρχουν στον χώρο κατασκευές που είναι σε διαδικασία νομιμοποίησης για να μπορεί οτιδήποτε άλλο να αναγερθεί και επίσης υπάρχει ένα ρυμοτομικός περιορισμός που θα πρέπει να αρθούν κάποια πράγματα τεχνικά ώστε να μπορεί να χτιστεί. Σαν προσωρινή λύση οι χώροι υγιεινής υπάρχουν στον χώρο του τένις. Τα προβλήματα υπάρχουν, τα μέσα είναι λίγα, με βάση τις δυνατότητες προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τους όρους της ασφαλούς άθλησης μέσα στο χώρο.»

Για την πρόταση δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου κοντά στα Δικαστήρια σημείωσε: «Είναι καλοδεχούμενη όποια κίνηση του Δήμου για να κατασκευάσει νέους αθλητικούς χώρους. Αυτοί οι χώροι πρέπει να είναι έτσι κατασκευασμένοι ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες της πόλης αλλά να μπορούν να στελεχωθούν και να έχουν το προσωπικό για να τους λειτουργεί σωστά και να τους συντηρεί σωστά. Η πόλη έχει ανάγκη πολλούς αθλητικούς χώρους αλλά θα πρέπει να καταλάβει η κεντρική εξουσία ότι αυτοί οι χώροι θα πρέπει να στελεχωθούν, να συντηρούνται σωστά.»

Για τη συνεργασία με την παράταξη της κας Μπατσαρά και για το αν ισχύει το σύνθημα του πολιτικού του χώρου «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά»απάντησε: «Δεν έχω κάποιο παράπονο. Συνεργάζομαι στενά σαν μέλος του Δ.Σ του ΔΗΠΕΘΕ με τον κ. Πυρινό με αυξημένο πνεύμα συνεργασίας και πολιτισμένο κλίμα. Και με την κα. Μπατσαρά π.χ στην ΠΡΟΣΒΑΣΗ όταν ήταν εκπρόσωπος της Π.Ε. Σε πρόσωπα δεν τίθεται κάποιο θέμα Το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» θεωρώ ότι είναι ένα σύνθημα το οποίο είχε την ιστορία του , είχε τη σημασία του κάποια στιγμή , νομίζω ότι πέρα από τα συνθήματα ή πέρα από τις ιδεολογικές μας διαφοροποιήσεις η συνεργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι απαραίτητη. Γι’αυτό και θεωρώ ότι το βήμα που κάνει ο καινούριος εκλογικός νόμος που ορίζει η κυβέρνηση καταργεί στην ουσία την Απλή Αναλογική , θεωρώ όμως πως στην Απλή Αναλογική και στη συνεργασία έπρεπε να δώσουμε μεγαλύτερη ευκαιρία. Περισσότερη δυνατότητα ν’ αναπτυχθεί , γνωρίζοντας ότι στην Ευρώπη λειτουργούν τα ζητήματα, προχωρούν με σύγκλιση σε βασικά ζητήματα. Μπορεί να είμαστε διαφορετικοί , προς όφελος του δήμου – πέρα από τις γενικές πολιτικές γραμμές που υπηρετεί ο καθένας –μπορούμε να βρούμε κοινά σημεία και να προχωρήσουμε. Άρα για μένα ο καινούργιος εκλογικός νόμος είναι ένα βήμα προς τα πίσω».

Έχει διαβαστεί 364 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 28 °C
Άνεμος ΔΝΔ 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 06 Αυγούστου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 21 ως 34 °C
Άνεμος ΔΒΔ 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 07 Αυγούστου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 22 ως 34 °C
Άνεμος ΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 517 επισκέπτες και 0 μέλη.