Κυριακή, 16 Ιαν, 2022

  • «Ικανοποιημένη»… δηλώνει η υπουργός Παιδείας με πάνω από 30.000 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς!
  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 673)
  • Ανακοίνωση Φιλοζωϊκού Όμιλου Ημαθίας
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 15/1
  • Εμβολιασμοί για άνω των 60: Λήγει αύριο η προθεσμία . Το 90% έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού
  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ορκίζεται στις μπίζνες των «πράσινων αρπακτικών» που έχουν εκτοξεύσει την τιμή του ρεύματος
«Ικανοποιημένη»… δηλώνει η υπουργός Παιδείας με πάνω από 30.000 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς!1 Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 673)2 Ανακοίνωση Φιλοζωϊκού Όμιλου Ημαθίας3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 15/14 Εμβολιασμοί για άνω των 60: Λήγει αύριο η προθεσμία . Το 90% έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού5 ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ορκίζεται στις μπίζνες των «πράσινων αρπακτικών» που έχουν εκτοξεύσει την τιμή του ρεύματος6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γι’ αυτούς τους νεκρούς δεν θα ακούσετε στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων…

Πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα το τραγικό δυστύχημα που έγινε στη Βούλα με θύμα ένα νέο άνθρωπο, αδελφό βουλευτή της ΝΔ. Αναμφίβολα θλιβερό γεγονός και κάθε σώφρων άνθρωπος αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θύματος. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται για πολλοστή φορ... Περισσότερα

Λουκάς Ιακωβίδης, γραμματέας Τ.Σ Ημαθίας της ΚΝΕ: «Επιδιώκουμε το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ και Οδηγητή να αποτελέσει ένα κορυφαίο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός στους κρίσιμους καιρούς που διανύουμε»

από Η Άλλη Άποψη
Λουκάς Ιακωβίδης, γραμματέας Τ.Σ Ημαθίας της ΚΝΕ:  «Επιδιώκουμε το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ και Οδηγητή να αποτελέσει ένα κορυφαίο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός στους κρίσιμους καιρούς που διανύουμε»

Με αφορμή την πραγματοποίηση προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της ΚΝΕ στην Ημαθία (Βέροια 4/9 και Νάουσα 10/9) παρουσιάζουμε την παρακάτω συνέντευξη με τον Λουκά Ιακωβίδη, γραμματέα του Τ.Σ Ημαθίας της ΚΝΕ

Ποιο και γιατί είναι το φετινό σύνθημα-περιεχόμενο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων; «Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς! Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό!». Με αυτό το σύνθημα, γεννημένο μέσα στους αγώνες του λαού μας, εκεί όπου με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές έσπασε στη πράξη ο φόβος και ο συμβιβασμός, ανέβηκε το μαχητικό, διεκδικητικό “φρόνημα” των εργαζομένων και της νεολαίας, με αυτό το σύνθημα σήμερα ως ΚΝΕ επιδιώκουμε το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή να αποτελέσει ένα κορυφαίο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός στους κρίσιμους καιρούς που διανύουμε. Σήμερα πάνω στα αποκαΐδια της εμπορευματοποίησης της γης, με τα χιλιάδες καμένα στρέμματα δασών και λαϊκών περιουσιών, με τις κυνικές ομολογίες όπως αυτή του πρωθυπουργού πως η ταυτόχρονη προστασία της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής περιουσίας και του περιβάλλοντος είναι αδύνατη, την ώρα που ενώ για την προστασία των δασών έδωσαν μόλις 1,7 εκατομμύρια δίνουν 300 εκατομμύρια για την εμπλοκή της χώρας στο Αφγανιστάν… Όταν ο νεολαία ήταν κλεισμένη επί μήνες στο σπίτι της μακριά από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια γιατί αντιμετώπιζαν τα μέτρα προστασίας σε αυτούς τους χώρους ως κόστος την ίδια ώρα που τα υγειονομικά πρωτόκολλα έγιναν λάστιχο και φέτος με βάση τις ανάγκες των μεγάλων του τουριστικού κλάδου… Σήμερα που μπαίνουμε σε μια ακόμα πιο βαθιά καπιταλιστική κρίση τα σπασμένα της οποίας για ακόμη μια φορά θα κληθεί να τα πληρώσει ο εργαζόμενος λαός βάζοντας βαθιά το χέρι στη τσέπη σε βασικά είδη κατανάλωσης… Αν αποδεικνύεται κάτι είναι πως μόνο ο η εργατική εξουσία, ο Σοσιαλισμός, η κοινωνία για την οποία παλεύει το ΚΚΕ μπορούν σήμερα να δώσει λύση σε όλα όσα ταλανίζουν τους εργαζομένους και ιδιαίτερα τη νέα γενιά που βλέπει τα όνειρα και τις ελπίδες της να εγκλωβίζονται στα ολοένα και πιο καταπιεστικά “στεγανά” της σημερινής κοινωνίας.

Πιστεύει η ΚΝΕ ότι αυτές οι εκδηλώσεις μπορεί να έχουν απήχηση στη σημερινή νέα γενιά ή αποτελούν “κατάλοιπα” όπως σας κατηγορούν άλλων εποχών; Το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο μέχρι σήμερα 47χρόνο ταξίδι του σταθερά αποτελεί ένα κορυφαίο και μοναδικό πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός που αγκαλιάζεται από χιλιάδες νέους και νέες αλλά και ανθρώπους όλων των ηλικιών, από τους πιο μικρούς μέχρι τους πιο μεγάλους σε όλη την Ελλάδα. Σε όλη αυτή την 47χρόνη πορεία του το Φεστιβάλ έχει καταφέρει να είναι πάντα επίκαιρο και αυτό διότι μέσα από το περιεχόμενο του εκφράζει σταθερά την πιο πρωτοπόρα κοσμοθεωρία, που λέει πως σήμερα η εργατική τάξη μπορεί και πρέπει μέσα από τον αγώνα της να οικοδομήσει την δική της εξουσία όπου απαλλαγμένη από τα σημερινά δεσμά της θα μπορέσει να ζήσει πραγματικά ελευθέρα με βάση τις σύγχρονες δυνατότητας που προσφέρει η πρόοδος της επιστήμης.

Το επόμενο διάστημα ως ΚΝΕ τι δράσεις θα αναπτύξετε στη περιοχή μας; Η ΚΝΕ και το ΚΚΕ πάντα βρίσκονταν, βρίσκονται και ανυποχώρητα θα βρίσκονται στη πρώτη γραμμή του αγώνα του λαού και της νεολαίας για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα βάζοντας όμως πάντα στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο που δεν είναι άλλος από την εξουσία των μονοπωλίων που είτε με ανάπτυξη είτε με κρίση σταθερά εξασφαλίζουν τα κέρδη τους μέσα από τη σκληρή εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και των παιδιών της. Το επόμενο διάστημα και εδώ στο Νομό Ημαθίας οι δυνάμεις της ΚΝΕ θα βρεθούμε μπροστά στην οργάνωση του αγώνα της νεολαίας στους χώρους μόρφωσης, στα σχολεία και τις σχολές, σε κάθε μέρος όπου ζει, μορφώνεται και εργάζεται. Για να σπάσει ο φόβος στη πράξη, για να σηκώσει κεφάλι η νεολαία σήμερα απέναντι σε κάθε είδους καταπίεση που δέχεται στα πλαίσια μιας κοινωνίας σε βαθιά σήψη και παρακμή. Για να αποκτήσει ο αγώνας της σήμερα ουσία και περιεχόμενο στη πάλη για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό!

Έχει διαβαστεί 473 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 7 °C
Άνεμος ΒΑ 2 μποφόρ

Κυριακή, 16 Ιανουαρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 8 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 12 °C
Άνεμος ΒΔ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1163 επισκέπτες και 0 μέλη.