Τετάρτη, 27 Σεπ, 2023

  • Τίτλοι τέλους για την Κουρκουτά από το Πρωτοδικείο
  • Δέσποινα Χαραλαμπίδου, υποψήφια περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας: «Θέλουμε να φέρουμε τις φωνές των κινημάτων, των πολιτών που αγωνίζονται τοπικά ή συνολικά για μία σειρά προβλήματα, μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο.»
  • Επίκαιρα και διαχρονικά τα διδάγματα του αγώνα του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ
  • Ο Γιάννης Μυλόπουλος στην Αλεξάνδρεια
  • Περιοδείες της ΛΑΣ Αλεξάνδρειας
  • Το κράτος θα βάλει το ..."αποτύπωμά" του;
Τίτλοι τέλους για την Κουρκουτά από το Πρωτοδικείο1 Δέσποινα Χαραλαμπίδου, υποψήφια περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας: «Θέλουμε να φέρουμε τις φωνές των κινημάτων, των πολιτών που αγωνίζονται τοπικά ή συνολικά για μία σειρά προβλήματα, μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο.»2 Επίκαιρα και διαχρονικά τα διδάγματα του αγώνα του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ3 Ο Γιάννης Μυλόπουλος στην Αλεξάνδρεια4 Περιοδείες της ΛΑΣ Αλεξάνδρειας5 Το κράτος θα βάλει το ..."αποτύπωμά" του;6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στέρεες θέσεις

Στέρεες θέσεις

«Τα αλλάζει όλα», «αχαρτογράφητα νερά», «κάθε μέρα εκπλήξεις» και άλλα παρόμοια γράφονται για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Με ομοβροντία παρουσιάζουν τον Κασσελάκη ως κάτι ...αναπάντεχο, που φέρνει έναν «νέο ΣΥΡΙΖΑ», σε σχέση με τον «παλιό». Από την άλλη, διάφορα ηγετικά μέχρι σήμερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «ξεσπαθώνουν» ότι κινδυνεύει η αρι... Περισσότερα

Μάχη για «πάγωμα» πλειστηριασμών στον Άρειο Πάγο

από Η Άλλη Άποψη
Μάχη για «πάγωμα» πλειστηριασμών στον Άρειο Πάγο

Μαρκούλης: Ελπίδα να αποτραπεί η μεγαλύτερη αναδιανομή ακίνητης περιουσίας που έγινε ποτέ στη χώρα

Παράσταση στον Άρειο Πάγο για τα «κόκκινα» δάνεια έκανε υπέρ των δανειοληπτών ο δικηγόρος Αντώνης Μαρκούλης, δίνοντας μια τεράστιας σημασίας μάχη στα δικαστήρια εναντίον των πλειστηριασμών.

Το θέμα συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου την περασμένη Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, αναφορικά με τη νομιμοποίηση ή μη των εταιρειών διαχείρισης να προχωρούν -ως εντολοδόχοι των funds- σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Η πλευρά των δανειοληπτών εκπροσωπήθηκε από τον Αντώνη Μαρκούλη, ο οποίος εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου άσκησε στην Ολομέλεια δυναμική παρέμβαση υπέρ των δανειοληπτών, προσθέτοντας σημαντικά νομικά επιχειρήματα στη φαρέτρα των οφειλετών.

Η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αναμένεται να εκδοθεί στους επόμενους 2-3 μήνες. Σε περίπτωση δικαίωσης της θέσης των δανειοληπτών, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί που επιβλήθηκαν από servicers θα ακυρωθούν, εφόσον οι δανειολήπτες προσέφυγαν ή θα προσφύγουν έγκαιρα στα δικαστήρια προβάλλοντας ως λόγο ανακοπής την έλλειψη νομιμοποίησης των servicers.

«Πρόκειται για μια ιστορικών διαστάσεων δίκη, η οποία ενδιαφέρει τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων δανειοληπτών, που τα τελευταία χρόνια είδαν συστημικές τράπεζες… να αλλάζουν ΑΦΜ και να μεταβιβάζουν απροειδοποίητα τα κόκκινα δάνεια σε funds που εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους. Σε περίπτωση δικαίωσης των δανειοληπτών, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί που επιβλήθηκαν θα ακυρωθούν. Για 700.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που αποτελούν εμπράγματες εξασφαλίσεις δανείων ύψους 45 δισ. ευρώ που πουλήθηκαν από τράπεζες σε funds σε εξευτελιστικά τιμήματα, υπάρχει ακόμη ελπίδα. Η ελπίδα να αποτραπεί η μεγαλύτερη αναδιανομή ακίνητης περιουσίας που έγινε ποτέ στη χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης» δηλώνει ο Αντώνης Μαρκούλης, σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Documento».

 

Έχει διαβαστεί 487 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 150 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)