Τρίτη, 05 Δεκ, 2023

  • ΣΥΡΙΖΑ: Συναίνεση για δημοσιονομική αναβάθμιση, ελληνοτουρκικά και επιστολική ψήφο
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρουσιάστηκε ο Γ2 Τόμος του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ από την Ελ. Μπέλλου
  • Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Π. Φιρτινίδου
  • Ο Κ. Σκανδαλίδης στη Βέροια
  • Γιάννης Γεωργάκης δημοσιογράφος, συγγραφέας: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο κυριολεκτικά βαλτώνει, δεν υπάρχει διάθεση να βελτιωθούν τα πράγματα»
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Εξαιρετικά επικίνδυνες για τους λαούς οι «πρ
ΣΥΡΙΖΑ: Συναίνεση για δημοσιονομική αναβάθμιση, ελληνοτουρκικά και επιστολική ψήφο1 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρουσιάστηκε ο Γ2 Τόμος του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ από την Ελ. Μπέλλου2 Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Π. Φιρτινίδου3 Ο Κ. Σκανδαλίδης στη Βέροια4 Γιάννης Γεωργάκης δημοσιογράφος, συγγραφέας: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο κυριολεκτικά βαλτώνει, δεν υπάρχει διάθεση να βελτιωθούν τα πράγματα»5 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Εξαιρετικά επικίνδυνες για τους λαούς οι «πρ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Νέα Αριστερά» με γνωστά παλιά υλικά στην υπηρεσία της πολιτικής του κεφαλαίου

Το όνομα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συγκρότησαν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασαν σήμερα. Το όνομα που επιλέχθηκε, «Νέα Αριστερά», διανθίστηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και των τοποθετήσεων με γνωστά παλιά υλικά και αυταπάτες που αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση της πολιτικής εξασφάλισης του καπιταλι... Περισσότερα

Με κόκκινο χρώμα φωταγωγήθηκε συμβολικά το Δημαρχείο της Νάουσας για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

από Η Άλλη Άποψη
Με κόκκινο χρώμα φωταγωγήθηκε συμβολικά το Δημαρχείο της Νάουσας για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ο Δήμος Νάουσας τίμησε την Ημέρα Μνήμης για τα 102 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με την συμβολική φωταγώγηση της πρόσοψης του κτιρίου του  Δημαρχείου και του Μνημείου της Γενοκτονίας στο δημοτικό πάρκο, σε συνεργασία με την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας.

Το κτίριο του δημαρχείου και το μνημείο φωταγωγήθηκαν με κόκκινο χρώμα, συμβολίζοντας το αίμα των αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας.

Ο συμβολισμός του πένθους της Γενοκτονίας αποσκοπεί στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης, ώστε να μην ξεθωριάσει και να παραμείνει ζωντανό στις σελίδες της ιστορίας και στις καρδιές όλων, το ματωμένο δράμα των Ποντίων.

Σε μήνυμά του για την Ημέρα  Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας επισημαίνει:

«Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού φέρνει στις μνήμες όλων μας ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και η 19η Μαΐου αποτελεί για το έθνος μας ημέρα πένθους και βαθιάς θλίψης.

Αποτίουμε φόρο τιμής στους 353.000 νεκρούς που έχασαν τις ζωές τους, τους αγαπημένους τους, τις πατρογονικές τους εστίες, τις περιουσίες τους, πέφτοντας θύματα ανείπωτων εγκλημάτων, με τραγικές συνέπειες.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι λαοί την ιστορία τους και η ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων.

Οι Έλληνες του Πόντου κατάφεραν, για αιώνες, να κρατήσουν ζωντανό τον πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα και να μεγαλουργήσουν, όπου και αν έζησαν.

Η ιστορική μνήμη για τα τραγικά γεγονότα είναι άσβεστη. Η ιστορική συνείδηση είναι ζωντανή μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουμε να την κρατάμε ζωντανή, μαζί με την τιμή και την ευγνωμοσύνη προς τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Οφείλουμε να δικαιώσουμε τους χιλιάδες νεκρούς και πρόσφυγες του Πόντου και να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από την διεθνή κοινότητα».

 

 


Έχει διαβαστεί 449 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 247 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)