Μαζικές και μαχητικές ήταν οι χτεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Γαλλίας, ενάντια στις νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν.Σύμφωνα με εκτιμήσεις των συνδικάτων στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση που έχει πραγματοποιηθεί στην γαλλική πρωτεύουσα απ... Περισσότερα
Με τις καταθέσεις των γονιών του Άλκη Καμπανού συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του νεαρού
από Η Άλλη Άποψη
Με τις καταθέσεις των γονιών του Άλκη Καμπανού, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του νεαρού από χούλιγκανς, 12 εκ των οποίων κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
«Δεν ήταν δολοφονία αλλά μια κτηνωδία» ανέφερε μεταξύ άλλων η μητέρα του θύματος, Μελίνα Κακουλίδου - Καμπανού στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ενώ στρεφόμενη προς τους κατηγορούμενους, τους προέτρεψε να την κοιτάξουν. «Σηκώστε το κεφάλι» είπε και σχετικά με τον ισχυρισμό τους πως κανένας δεν χτύπησε τον Άλκη, τόνισε ότι «αν είχαν και μια σταγόνα αλήθειας θα με κοιτούσατε στα μάτια». Καταλήγοντας είπε πως «30 χτυπήματα δέχτηκε το παιδί μου. Του πολτοποίησαν το κεφάλι του. Από μόνα τους έγιναν αυτά τα χτυπήματα; Στο σώμα είχε το χτύπημα με το καράμπιτ . Το τραύμα συνάδει με αυτό το μαχαίρι. Το έκαναν όλοι μαζί. Κανένας δεν το παραδέχτηκε» και πως καμία από τις μητέρες των κατηγορουμένων, «δε με πήρε να μου πει συγγνώμη».
Από την πλευρά του, ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης, έκανε λόγο για εγκληματική οργάνωση καθώς «οι κατηγορούμενοι ενήργησαν οργανωμένα και ψυχρά», επικαλούμενος την στρατιωτική του εμπειρία. «Χτύπησαν γρήγορα και γνώριζαν τον τόπο που θα κάνουν την επίθεση. Είχαν πληροφορίες ότι η ομάδα των πέντε βρισκόταν στο σημείο. Κινήθηκαν σε φάλαγγα με αυτοκίνητα. Απεμπλάκησαν από το χώρο, πάλι γρήγορα. Ήταν επιχείρηση ανορθόδοξου πολέμου» είπε πρόσθεσε πως το κάραμπιτ «είναι φονικό όπλο. Το χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν όσο μεγαλύτερη φθορά στα ζωτικά όργανα. Για ξεκοίλιασμα. Το έχουν για να σκοτώσουν, για να κάνουν φονικό. Δύο άτομα κρατούσαν κάραμπιτ κι ένα δρεπάνι».
«Σε 2- 3 λεπτά που κράτησε το περιστατικό, δεν είναι δυνατόν όλα τα χτυπήματα να έγιναν από ένα άτομο» κατέθεσε ο πατέρας και αναρωτήθηκε γιατί ζητούν συγγνώμη οι κατηγορούμενοι αν δεν έκαναν αυτό που έπραξαν.