Τρίτη, 16 Απρ, 2024

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
  • Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ
  • Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους
  • ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας
  • Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ1 Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ2 Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους3 ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ4 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας5 Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κανείς εφησυχασμός!

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εκτοξεύουν σε άλλο επίπεδο τους κινδύνους στην περιοχή και φέρνουν ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου. Οι πύλες της Κολάσεως χάσκουν ορθάνοιχτες για τους λαούς και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.Μαζί με την επείγουσα ανάγκη να δυναμώσει η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική ... Περισσότερα

Νάουσα: Εγκρίθηκε η εκμίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου

από Η Άλλη Άποψη
Νάουσα: Εγκρίθηκε η εκμίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου

Μετά από έκταση συνεδρίαση , το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας ενέκρινε την εκμίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου 3-5 που η αρχική απόφαση είχε απορριφθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση. Με απόλυτη πλειοψηφία, με ψήφους 15-14 η εκμίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου στα 3-5 Πηγάδια. Υπέρ της εισήγησης ψήφισαν η παράταξη Καρανικόλα, καθώς και οι Σταύρος Τσέλιος, Γιάννης Παρθενόπουλος, Σταύρος Φουντούλης και Στάθης Λογδανίδης. Κατά οι παρατάξεις Κουτσογιάννη, Ιωσηφίδου και οι ανεξάρτητοι Γιάννης Μυλωνάς, Άρης Τόσιος και Γρηγόρης Σαμαράς.

Να βρεθεί λύση ζήτησε ο δήμαρχος, Νικόλας Καρανικόλας, καλώντας όλες και όλους να ψηφίσουν την εισήγηση για να μπορέσει να λειτουργήσει το χιονοδρομικό κέντρο το συντομότερο δυνατόν. «Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ώρα…» τόνισε, απαντώντας στο αίτημα των κ. Κουτσογιάννη και Ιωσηφίδου για αναβολή της συνεδρίασης μέχρι την Τρίτη.

Για τεράστιο φιάσκο και ξεκάθαρη θεσμική εκτροπή μίλησε ο Νίκος Κουτσογιάννης, σημειώνοντας ότι ο ίδιος είχε προειδοποιήσει στην προηγούμενη συνεδρίαση.

«Δήμαρχος και Βασιλείου άλλαξαν τη σωστή καταρχάς γνώμη του προέδρου στην προηγούμενη συνεδρίαση. Εξαιτίας σας χάθηκε ένας ολόκληρος μήνας. Σήμερα λέτε ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ώρα; Κοροϊδέψατε και το δημοτικό συμβούλιο και την κοινωνία» τόνισε ο τέως δήμαρχος, αμφισβητώντας τη δυνατότητα του χιονοδρομικού να ανοίξει κατά τη γιορτινή περίοδο, όπως είπε ο δήμαρχος. Πρότεινε τέλος την εξεύρεση μιας πραγματικά ωφέλιμης λύσης για το χιονοδρομικό και την κοινωνία και όχι μιας βιαστικής επιλογής.

«Δεν συναινούμε σ’ αυτό το έγκλημα. Δεν γινόμαστε συνένοχοι στο έγκλημα» είπε κλείνοντας, καλώντας τον δήμαρχο ή να ανακαλέσει ή να παραιτηθεί.

«Είναι καταστροφικό το ό,τι γίνεται στα 3-5 Πηγάδια τα τελευταία χρόνια, εξ ου και το ότι για πρώτη φορά φέτος δεν λειτουργεί το κέντρο…» τόνισε ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Θωμάς Τσουκαλάς. Στη συνέχεια η παράταξη αποχώρησε από τη συνεδρίαση διαμαρτυρόμενη.

«Οι νόμοι υπάρχουν για να τηρούνται. Η δουλειά της αποκεντρωμένης είναι να κρίνει νόμιμη ή όχι μια λανθασμένη απόφαση. Έπρεπε να κάνουν τα στραβά μάτια; Είναι σκανδαλώδης η διάταξη για διαγωνισμό με 10 μέρες. Ντροπή είναι. Το ύψος των περιστάσεων είναι να μην εκβιαστούμε και να δώσουμε το χιονοδρομικό για 23 χρόνια μ’ αυτόν τον τρόπο…» είπε με τη σειρά της η Ίλια Ιωσηφίδου, εκφραζόμενη θετικά να λειτουργήσει το χιονοδρομικό από τον δήμο.

«Εμείς αυτό ψηφίζουμε από τότε που ήμασταν διοίκηση. Δεν είναι αντιπολιτευτική ατάκα. Πώς θα λειτουργήσει το χιονοδρομικό τις γιορτές; Ξέρετε κάτι που δεν ξέρουμε;» αναρωτήθηκε ο Σταύρος Βαλσαμίδης.

Αναβολή του θέματος ζήτησε ο Σταύρος Τσέλιος, με κλειστό το χιονοδρομικό φέτος και πιο σωστό διαγωνισμό αργότερα.

Στόχος τους είναι να μην λειτουργήσει το χιονοδρομικό επί θητείας Καρανικόλα, ανέφερε ο Γιώργος Βασιλείου.

Για θράσος μίλησε απαντώντας ο δήμαρχος, θυμίζοντας ότι επί των ημερών του τέως δημάρχου έκλεισε ο Άγιος Νικόλαος και στα 3-5 Πηγάδια όλες οι προσπάθειες ήταν ανεπιτυχής.

«Πέντε συνεδριάσεις περιμένουν οι όποιοι ενδιαφερόμενοι, όχι 10 μέρες. Το δικαίωμα της επιλογής μας επί του θέματος έχει ξεπεραστεί από την κοινωνία. Το πραγματικό θράσος είναι να στερείς τον δήμαρχο το δικαίωμα να διοικήσει εξαιτίας της απλής αναλογικής. Τα αποτελέσματα των άλλων επιλογών τα έχουμε δει. Δεν θα είναι τα Χριστούγεννα, αλλά πρέπει να ανοίξει το συντομότερο. Πρώτη φορά υπάρχει έμπρακτο ενδιαφέρον για το χιονοδρομικό από ιδιώτες και την κυβέρνηση…» απάντησε ο δήμαρχος.

 

Ολόκληρο το εισηγητικό έγγραφο της Δημοτικής Αρχής

 (περί λήψης κατεπείγουσας απόφασης ΔΣ σχετικά με την εκμίσθωση των υποδομών και εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου (Χ/Κ) 3-5 Πηγάδια, τους όρους της οποίας θα καθορίσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Νάουσας)

 

Σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 316042/17-12-2021 απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης (διανομή μέσω ΙΡΙΔΑ στις 20/12/2021), η οποία ακυρώνει την υπ’ αρ. 144/2021 ως προς την διαδικασία και όχι ως προς το περιεχόμενο αυτής, εισηγούμαστε, με το κριτήριο του κατεπείγοντος, την λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας σχετικά με την μίσθωση του Χ/Κ 3-5 πηγάδια.

Η χιονοκάλυψη έγινε σχετικά νωρίς φέτος με τις καιρικές συνθήκες να επαναφέρουν τα γνωστά ικανοποιητικά επίπεδα χιονόπτωσης στο Χ/Κ μας, ενώ τα χιονοδρομικά της Ελλάδας, πολλώ μάλλον αυτά της Βόρειας Ελλάδας, λειτουργούν ήδη και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε χιλιάδες πολίτες, επισκέπτες και τουρίστες. Σε αντίθεση με αυτό, καθημερινά επαγγελματίες της δικής μας περιοχής, χάνουν χρήματα που προκύπτουν από την μη λειτουργία αλλά και πρόβλεψη για λειτουργία του Χ/Κ μας. Ο χειμερινός τουρισμός παραμένει προτεραιότητα για τους επισκέπτες και τους τουρίστες ενώ οι δημότες μας επιζητούν την έναρξη λειτουργίας του το συντομότερο δυνατό. Προς αυτή την κατεύθυνση, φρονώ πως σύσσωμοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κινούνται, επιθυμώντας την λειτουργία του Χ/Κ, άσχετα από το γεγονός ότι διαφωνούμε πολιτικά ως προς το μοντέλο λειτουργίας του. Όλοι, όμως, επιθυμούμε την εύρεση λύσης με σκοπό την βιώσιμη λειτουργία του.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε ήδη τέσσερις (4) μέρες πριν τα Χριστούγεννα και η λειτουργία του χιονοδρομικού μας είναι επιτακτική. Σας καλώ, λοιπόν, για το καλό του Δήμου της Ηρωικής Πόλης της Νάουσας, να ψηφίσουμε θετικά στην έναρξη λειτουργίας του.

Επειδή, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, ακύρωσε την υπ’ αρ. 144/2021 απόφαση ΔΣ ως προς την διαδικασία και όχι ως προς το περιεχόμενό της που είναι και το ουσιαστικό σκέλος αυτής.

Επειδή, η έναρξη λειτουργίας του είναι επιτακτική και κατεπείγουσα ανάγκη.

Επειδή, η μίσθωση σύμφωνα με την εισήγηση που σας επισυνάπτεται κρίνεται και επιλέγεται ως η βέλτιστη λύση για τη βιώσιμη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 πηγάδια.

ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΣΤΕ

Την εκ νέου λήψη απόφασης για την εκμίσθωση των υποδομών και εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου (Χ/Κ) 3-5 Πηγάδια, τους όρους της οποίας θα καθορίσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, για λόγους κατεπείγοντος.

 

Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΩΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

 

Έχει διαβαστεί 444 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 307 επισκέπτες και 1 μέλος.