Τρίτη, 07 Δεκ, 2021

  • Μάνατζερς στον ΕΦΚΑ το επόμενο βήμα ιδιωτικοποίησης της Ασφάλισης
  • Η Μ.Α.μ.Α στο 5ο Δημοτικό Βέροιας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα ΑμεΑ
  • ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ
  • Εμβόλιο, τεστ και μάσκες ...συμβουλεύει ο πρωθυπουργός
  • Αστειότητες...
  • Νέο ρεκόρ στις παγκόσμιες πωλήσεις εξοπλισμών
Μάνατζερς στον ΕΦΚΑ το επόμενο βήμα ιδιωτικοποίησης της Ασφάλισης1 Η Μ.Α.μ.Α στο 5ο Δημοτικό Βέροιας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα ΑμεΑ2 ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ3 Εμβόλιο, τεστ και μάσκες ...συμβουλεύει ο πρωθυπουργός4 Αστειότητες...5 Νέο ρεκόρ στις παγκόσμιες πωλήσεις εξοπλισμών6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η κερδοφορία της πατέντας στερεί το εμβόλιο από εκατομμύρια ανθρώπους

Τη μεγάλη διεθνή ανισομετρία στους εμβολιασμούς, θεραπείες και διαγνωστικά μέσα επανέφερε στην επιφάνεια η νέα παραλλαγή «Ομικρον» του κορονοϊού, μία ακόμα πλευρά στην αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας που μπαίνει εμπόδιο στην έγκαιρη αντιμετώπισή της.Σε αυτό το πλαίσιο, για «ακραίες εμβολιαστικές διακρίσεις», που έχουν... Περισσότερα

ΝΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α. ΞΑΝΘΟΥ

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΝΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α. ΞΑΝΘΟΥ

  Την Τρίτη 19/10 ο Ανδρέας Ξανθός –  πρώην υπουργός και νυν τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ- μαζί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Ημαθίας επισκέφθηκαν τις δημόσιες δομές υγείας ,τα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας, τον ΟΚΑΝΑ και το κέντρο υγείας Βέροιας. Συναντήθηκαν με τον διοικητή των νοσοκομείων κ.Πλιόγκα, τον αναπληρωτή διοικητή στην Νάουσα κ. Λυκοστράτη αλλά κυρίως με το ανθρώπινο δυναμικό, τα σωματεία των εργαζομένων , καταγράφοντας τις δυσκολίες, τα προβλήματα και τις ακάλυπτες ανάγκες του εθνικού συστήματος υγείας.

   Το Ε.Σ.Υ αποδιοργανωμένο, λόγω της μεγάλης πίεσης από την πανδημία εδώ και 1,5 χρόνο, δεν έχει ενταχθεί σε ένα σχέδιο μόνιμου χαρακτήρα ενίσχυσης και αναβάθμισης του , με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει σε μεγάλο βαθμό την τακτική του λειτουργία και την αντιμετώπιση των μη covid περιστατικών. Μεγάλο φάσμα  χρόνιων πασχόντων είχαν δυσκολία πρόσβασης στις δημόσιες δομές. Οι προσλήψεις του επικουρικού προσωπικού και τα ορισμένα επιπλέον κρεβάτια Μ.Ε.Θ που αναπτύχθηκαν δεν αποτελεί επίτευγμα. Δεν έχει γίνει ολοκληρωμένη και αποτελεσματική παρέμβαση ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του κορωνοιού στην κοινότητα αλλά και να προετοιμαστεί κατάλληλα το σύστημα υγείας ώστε να αντιμετωπίσει τις επιδημικές αιχμές. Αντιθέτως προωθείται η ιδιωτικοποίηση του είτε με έμμεσο τρόπο(αυξάνοντας τις ιδιωτικές δαπάνες) είτε με άμεσο τρόπο (μέσω των ΣΔΙΤ και της αναδιοργάνωσης του ΕΟΠΥΥ στα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών)

   Η κυβέρνηση είχε μια αίσθηση προσωρινότητας για την πανδημία, δεν θέλησε να επενδύσει σε επιπλέον πόρους για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ, ανάγκη που προβάλλεται από την παγκόσμια  επιστημονική κοινότητα. Εξαιτίας της στρατηγικής της, των αντιφατικών επιλογών και μηνυμάτων που στέλνει δημιούργησε ανησυχία, αμφισβήτηση και δυσπιστία σε ένα ευρύτερο κομμάτι της κοινωνίας με αποτέλεσμα την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος.

   Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ αντιμετωπίζουμε τον εμβολιασμό με το αξιακό υπόβαθρο όχι μόνο της ατομικής προστασίας αλλά και της πράξης κοινωνικής υπευθυνότητας και αλληλεγγύης στους   συνανθρώπους μας. Απαιτείται συνολική επανεκκίνηση του εμβολιαστικού προγράμματος με τεκμηριωμένο, στοχευμένο τρόπο εγκαταλείποντας τη λογική του τιμωρητισμού και του πειθαναγκασμού. Η αυταρχική και κοινωνικά  άγρια γραμμή της κυβέρνησης να θέσει σε αναστολή  μη εμβολιασμένους εργαζόμενους σε δομές υγείας- πάνω από 100 στα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας-  οδηγώντας τους στο όριο της αναξιοπρέπειας και της αδυναμίας επιβίωσης πρέπει να σταματήσει.

   Το Ε.Σ.Υ χρειάζεται άμεσα :

1) μέγιστη δυνατή ενίσχυση με επιπλέον ανθρώπινο υγειονομικό δυναμικό

2) καλύτερη οργάνωση και δικτύωση των δομών -ιδιαιτέρως της α΄βμιας φροντίδας υγείας-ώστε να μην είναι νοσοκομειοκεντρική η διαχείριση της πανδημίας

3) παρέμβαση προοπτικής ώστε το ήδη κουρασμένο υγειονομικό προσωπικό να αισθανθεί ότι υπάρχει ορατή βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους αλλά και ανταμοιβή της προσφοράς τους:

Εντάσσοντας το Ε.Σ.Υ στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Αναδιαμόρφωση του μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού ώστε ο εισαγωγικός μισθός για τον πρωτοδιόριστο γιατρό να είναι τα 2000 ευρώ και αναλογικές αυξήσεις των μισθών για το μη ιατρικό υγειονομικό προσωπικό.

Δίνοντας προοπτική μόνιμης παραμονής στους συμβασιούχους.

Βελτιώνοντας την καθημερινότητα στο Ε.Σ.Υ και την εκπαίδευση των  νέων γιατρών δίνοντας το σήμα ότι η πολιτεία θέλει να επενδύσει στην δημόσια περίθαλψη.

 

                                                                                                   Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

                                                                                                 Θεματική επιτροπή Υγείας


Έχει διαβαστεί 457 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος ΒΒΔ 4-6 μποφόρ

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 1 ως 10 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-5 μποφόρ

Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 2 ως 10 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 196 επισκέπτες και 1 μέλος.