Πέμπτη, 18 Απρ, 2024

  • Νίκησε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στην παράταση
  • «Σοβαρός κίνδυνος» το Κίεβο να χάσει τον πόλεμο εντός του 2024 εκτιμούν Βρετανοί στρατιωτικοί αναλυτές
  • «Ισχυρή και σκληρή απάντηση» στην «παραμικρή επίθεση» του Ισραήλ προαναγγέλλει ο πρόεδρος του Ιράν
  • Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Θετική σύσταση για ένταξη του προτεκτοράτου του Κοσόβου
  • Πανεργατική συγκέντρωση στη Βέροια
Νίκησε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στην παράταση1 «Σοβαρός κίνδυνος» το Κίεβο να χάσει τον πόλεμο εντός του 2024 εκτιμούν Βρετανοί στρατιωτικοί αναλυτές2 «Ισχυρή και σκληρή απάντηση» στην «παραμικρή επίθεση» του Ισραήλ προαναγγέλλει ο πρόεδρος του Ιράν3 Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑ4 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Θετική σύσταση για ένταξη του προτεκτοράτου του Κοσόβου5 Πανεργατική συγκέντρωση στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Για την επικίνδυνη κλιμάκωση της πολεμικής έντασης στη Μέση Ανατολή

του Αλέκου ΧατζηκώσταΜε την εκτόξευση drones και βαλλιστικών πυραύλων απάντησε- όπως ήταν αναμενόμενο και είχε προειδοποιήσει για κάτι τέτοιο- το Ιράν ξημερώματα Κυριακής 14 Απριλίου στον βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στην Δαμασκό την 1η Απριλίου 2024 με νεκρούς ιρανούς αξιωματούχους.  Να θυμίσουμε ότι η επίθεση το... Περισσότερα

Νέα Αριστερά: Ανοιχτό κάλεσμα οργάνωσης και δράσης

από Η Άλλη Άποψη
Νέα Αριστερά: Ανοιχτό κάλεσμα οργάνωσης και δράσης

Τα πρώτα βήματα στον νέο πολιτικό κύκλο έγιναν. Η ίδρυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η επιτυχημένη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη και τελικά η δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα.

Η Νέα Αριστερά ήρθε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της πολιτικής ζωής του τόπου. Να δώσει διέξοδο στην δυσφορία των πολιτών, να συνδεθεί και να πρωτοστατήσει στους αγώνες στο πλάι των κοινωνικών κινημάτων, να αγωνιστεί για ρήξεις και τομές με το υπάρχον μοντέλο πολιτικής.

Η Νέα Αριστερά δεν θα συμβιβαστεί με την εποχή των μειωμένων προσδοκιών. Θα παλέψει για να πείσει ότι εκτός από τη στρατηγική της ατομικής επιβίωσης υπάρχει η στρατηγική της συλλογικής σκέψης και αντίστασης.

Αντίσταση που για να είναι αποτελεσματική φέρνει στο προσκήνιο νέες ιδέες, νέους τρόπους να συλλάβουμε τα σύγχρονα προβλήματα και άρα και νέες λύσεις. Αντίσταση που συμβάλλει στη δημιουργία ενός πλατιού μπλοκ κοινωνικών δυνάμεων ικανού, την ίδια στιγμή που αντιμετωπίζει τα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων, να αλλάζει βασικούς πυλώνες του υφιστάμενου καταναλωτικού και παραγωγικού μοντέλου, τον τρόπο λειτουργίας του κράτους, τον ίδιο τον τρόπο που εργαζόμαστε και ζούμε.

Η Νέα Αριστερά γνωρίζει τους αντιπάλους της, γνωρίζει με ποιους θέλει να συγκρουστεί.

Στο στεγαστικό, ξέρουμε ότι οι μεγάλες εταιρίες ακινήτων σχεδιάζουν χωρίς τους κατοίκους το μέλλον ολόκληρων πόλεων και γειτονιών – αν θα  υπάρχει προσιτή στέγαση για τους κατοίκους, αν θα παραμείνουν δουλειές, εμπορικές και βιοτεχνικές δραστηριότητες, αν θα εκτοπιστούν και οι τελευταίες εστίες πολιτισμού.

Στην ακρίβεια, ξέρουμε ότι το ολιγοπώλιο των σουπερμάρκετ με διάφορες πρακτικές φουσκώνει τις τιμές και πλουτίζει, με χαμένους τους παραγωγούς και τους καταναλωτές.

Στην πράσινη μετάβαση, ξέρουμε ότι οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες θέλουν να κυριαρχήσει η λογική των μεγάλων έργων, που δεν αντιμετωπίζουν την ενεργειακή φτώχεια και επιβαρύνουν εντέλει το περιβάλλον.

Δηλώνουμε παρών σε επίπεδο νομού Ημαθίας. Ήδη, μετά την πρώτη πετυχημένη εκδήλωση στην Βέροια με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, πολίτες διαφόρων κοινωνικών και επαγγελματικών κατηγοριών συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια. Με την πίστη πως η Αριστερά και ο προοδευτικός κόσμος μπορούν να αποτελέσουν την κυρίαρχη δύναμη ανατροπής των πολιτικών που οδηγούν στην φτωχοποίηση της κοινωνίας, στον εκμαυλισμό της πολιτικής.

Στη Νέα Αριστερά μας ενδιαφέρει η κοινωνία. Η κοινωνία που απογοητεύθηκε και ιδιώτευσε, η κοινωνία που κουράστηκε και αγανάκτησε πριν από εμάς -αλλά ενίοτε και με μας- η κοινωνία που ενδιαφέρεται ωστόσο για τα κοινά επίδικα του μέλλοντος και κοιτάει με ενδιαφέρον το εγχείρημά μας, ακόμη κι αν δεν την έχουμε πείσει.

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους αριστερούς, προοδευτικούς, δημοκρατικούς συμπολίτες μας για συμμετοχή και δράση. Για να αναδιαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες για την ανατροπή των κυρίαρχων πολιτικών. Για να φτιάξουμε ένα νέο παράδειγμα πολιτικής.

Παράλληλα με την σημαντική μάχη για την εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο θα δίνουμε καθημερινά τον αγώνα μας για την ανάδειξη των ζητημάτων σε επίπεδο Ημαθίας και όχι μόνο. Για την διαμόρφωση ενός βιώσιμου πλαισίου για τον αγροτικό κόσμο, για τους χιλιάδες εργαζόμενους, για τους μισθωτούς και τους εργαζόμενους σε επισφάλεια, τους ανέργους, για τις εικόνες εγκατάλειψης σε όλες τις δημόσιες δομές και της Ημαθίας, για τους μικρούς επιχειρηματίες, για την δημόσια υγεία και παιδεία, για την ενέργεια, για τον πολιτισμό για όλους, για την οικολογία.

Τώρα είναι η ώρα του ανοιχτού διαλόγου, της ανανέωσης, της δράσης.

Τρόποι επικοινωνίας για κάθε πολίτη που θέλει να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια

Email: neaaristera.imathia@gmail.com

Facebook: Νέα Αριστερά Ημαθίας

Instagram: neaaristera.imathia

Οργανωτικό συντονιστικό

Νέας Αριστεράς Ημαθίας


Έχει διαβαστεί 507 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 584 επισκέπτες και 0 μέλη.