Δευτέρα, 29 Νοέ, 2021

  • Θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...
  • ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
  • Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Ψιθύριζε όταν μιλάς για αγάπη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/11
  • Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»
  • Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης
Θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...1 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ2 Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Ψιθύριζε όταν μιλάς για αγάπη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/114 Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»5 Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

"Ενοικιάζόμενοι" εργαζόμενοι...

Δυστυχώς και στην περιοχή μας εφαρμόζεται ο θεσμός των «ενοικιαζόμενων εργαζόμενων» (ακόμη και σε δημόσιους οργανισμού). Παρά το γεγονός ότι προσφέρουν τα μέγιστα οι εργαζόμενοι αυτοί βιώνουν καθημερινά την εργασιακή ανασφάλεια, το άγχος και την αβεβαιότητα, τον φόβο αν τον άλλο μήνα θα έχουν δουλειά. Δίκαιο επομένως το αίτημα για κατά... Περισσότερα

Νέο Πρόγραμμα για τις μικρές επιχειρήσεις «κομμένο και ραμμένο» στις ανάγκες τους, με παρεμβάσεις του Τάσου Μπαρτζώκα

από Η Άλλη Άποψη
Νέο Πρόγραμμα για τις μικρές επιχειρήσεις «κομμένο και ραμμένο» στις ανάγκες τους, με παρεμβάσεις του Τάσου Μπαρτζώκα

Με ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο πολιτικών και κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων αντιδρά ο Τάσος Μπαρτζώκας στα ζητήματα του επιχειρηματικού κόσμου της Ημαθίας, ο οποίος βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο, λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Κατόπιν της επιστολής που απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας, εκφράζοντας τα αιτήματα και τις προτάσεις του, ο Τάσος Μπαρτζώκας, με Κοινοβουλευτική Αναφορά μετέφερε απευθείας τα ζητήματα τους στην πολιτική ηγεσία.

Παράλληλα, με επιστολή του προς τον Χρήστο Σταϊκούρα επισημαίνει την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου προγράμματος στήριξης της ελληνικής επιχείρησης, η οποία έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα.

Επιπρόσθετα, με Κοινοβουλευτική Ερώτηση που κατέθεσε ο Τάσος Μπαρτζώκας προς το Υπουργείο Οικονομικών, φέρνει το ζήτημα στη Βουλή, ζητώντας ένα καθετοποιημένο πρόγραμμα «κομμένο και ραμμένο» στις ιδιαίτερες ανάγκες της μικρής και πολύ μικρής επιχείρησης,

Προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στους επιχειρηματίες που βρίσκονται σε απόγνωση, ο Τάσος Μπαρτζώκας έχει προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη τις προσεχείς μέρες με τον κ. Σκυλακάκη, ώστε αντιπρόσωποι από τους Εμπορικούς Συλλόγους της Ημαθίας να του θέσουν απευθείας τις σκέψεις και τις προτάσεις τους.

Το κείμενο της επιστολής του Τάσου Μπαρτζώκα:

  Βέροια, 16 Δεκεμβρίου 2020

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Από την πρώτη στιγμή της πανδημικής κρίσης στη χώρα μας η Κυβέρνηση συνολικά και το Υπουργείο Οικονομικών έχουν λάβει σωρεία μέτρων για να ανακουφίσουν την ελληνική επιχείρηση και τον Έλληνα επιχειρηματία από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Ωστόσο, το επεκτεινόμενο, δεύτερο lockdown και ιδίως, οι πρόσφατες ανακοινώσεις για απαγόρευση του ανοίγματος του λιανεμπορίου κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, λόγω της υγειονομικής κατάστασης, έχουν δικαίως δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους εμπόρους της χώρας, κυρίως σε αυτούς που διατηρούν μικρά καταστήματα, με λίγους ή και καθόλου εργαζόμενους.

Οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, ανέμεναν την περίοδο αυτή να ανοίξουν τα καταστήματα τους για πολλούς λόγους. Εκτός από τους οικονομικούς, καθώς ένα μέρος του ετήσιου τζίρου τους δομείται από την κίνηση των Χριστουγέννων, άρα θα κατάφερναν να αποσοβήσουν ένα τμήμα της μεγάλης ζημίας που έχουν υποστεί εδώ και δέκα περίπου μήνες, υφίστανται και ψυχολογικοί λόγοι. Σας διαβεβαιώνω, από βιωματική εμπειρία, ότι όλοι οι μικροί και μεσαίοι έμποροι της χώρας αντιλαμβάνονται τα μαγαζιά τους, όχι απλώς ως μέσο βιοπορισμού και περιουσιακό στοιχείο. Κυρίως, αντιλαμβάνονται τα καταστήματα τους ως αναπόσπαστο τμήμα της ταυτοτικής τους ύπαρξης, δηλαδή ως κομμάτι του εαυτού τους. Δε θέλω να ακουστώ μελοδραματικός, αλλά είναι ακριβώς όπως το περιγράφω.

Γνωρίζω επακριβώς τα ποσά που έχει διαθέσει η Πολιτεία για την στήριξη της ελληνικής επιχείρησης. Ωστόσο, θέλω να σας αναφέρω ότι τα οριζόντια μέτρα που έχουν ληφθεί, έχουν αφήσει πολλούς εμπόρους εκτός της ομπρέλας προστασίας του κράτους, διότι δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις. Ως αποτέλεσμα, αυτοί βιώνουν ακόμη πιο σκληρά την επέλαση της πανδημίας.

Καθώς δεν υπάρχουν βεβαιότητες ως προς την ημερομηνία, κατά την οποία θα αρθούν οι υγειονομικοί περιορισμοί, σας επισημαίνω την ανάγκη σχεδιασμού ενός προγράμματος στήριξης της μικρής, ελληνικής επιχείρησης, η οποία αποτελεί το συνδετικό ιστό της δομής της ελληνικής οικονομίας και είναι αυτή που έχει δοκιμαστεί περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο, όχι μόνο κατά την πανδημία, αλλά και κατά την προηγούμενη δεκαετή οικονομική κρίση. Τέτοιες μικρές επιχειρήσεις υπάρχουν κατά κόρον σε νομούς, όπως η Ημαθία, και σας διαβεβαιώ ότι έχουν σχεδόν εξαντλήσει τα περιθώρια επιβίωσης τους.

Ευελπιστώντας ότι έχετε λάβει υπόψιν σας την ανάγκη ενός προγράμματος στήριξης της μικρής επιχείρησης, προσαρμοσμένου στις ιδιαίτερες ανάγκες της και ότι  θα απαντήσετε στην κραυγή αγωνίας των εμπόρων με αποτελεσματικότητα, σας επισυνάπτω την επιστολή που μου απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας με τις προτάσεις του για την στήριξη της ελληνικής, μικρής επιχείρησης.

Ο σύνδεσμος για την Κοινοβουλευτική Ερώτηση του Τάσου Μπαρτζώκα

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/11469339.pdf


Έχει διαβαστεί 294 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 6 ως 14 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 11 °C
Άνεμος ΒΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 194 επισκέπτες και 0 μέλη.