Τρίτη, 21 Μάρ, 2023

  • Θανάσης Μαρκόπουλος, ποιητής: «Η Ποίηση μας βοηθά να συγκινηθούμε, να σκεφτούμε , να χαρούμε, μας καλλιεργεί, μας κάνει πιο ευαίσθητους, να βλέπουμε τα πράγματα και με άλλο μάτι εκτός από τα συνηθισμένο»
  • Κανένας λόγος ανησυχίας...
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, τους ενώνουν κοινές αγωνίες και ανάγκες
  • ΤΟΒ: ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΜΑΤΟΣ ΧΑΪΚΟΥ
  • Δήμαρχος Νάουσας: ΑΡΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
  • ΕΛΜΕ Ημαθίας: Αύξηση του κατώτατου μισθού…  Ψίχουλα που εξαφανίζονται από την ακρίβεια!
Θανάσης Μαρκόπουλος, ποιητής: «Η Ποίηση μας βοηθά να συγκινηθούμε, να σκεφτούμε , να χαρούμε, μας καλλιεργεί, μας κάνει πιο ευαίσθητους, να βλέπουμε τα πράγματα και με άλλο μάτι εκτός από τα συνηθισμένο»1 Κανένας λόγος ανησυχίας...2 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, τους ενώνουν κοινές αγωνίες και ανάγκες3 ΤΟΒ: ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΜΑΤΟΣ ΧΑΪΚΟΥ4 Δήμαρχος Νάουσας: ΑΡΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑ ΗΜΑΘΙΑΣ5 ΕΛΜΕ Ημαθίας: Αύξηση του κατώτατου μισθού…  Ψίχουλα που εξαφανίζονται από την ακρίβεια!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Παθογένειες»...

«Παθογένειες»...

Τις «διαχρονικές παθογένειες» του κρατικού μηχανισμού επικαλείται η ΝΔ για το έγκλημα στα Τέμπη και παρουσιάζει με θράσος τον θάνατο 57 ανθρώπων ως «θυσία» και αφορμή για να επιταχύνει τη «μεταρρύθμιση» του κράτους! Από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ, την κατηγορεί ότι απέτυχε το «επιτελικό» της κράτος και υπόσχεται να φτιάξει ένα «πιο δίκαιο» αν ... Περισσότερα

Νέος νόμος για τους Φαρμακοποιούς

από Η Άλλη Άποψη
Νέος νόμος για τους Φαρμακοποιούς

Πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε ο νέος νόμος που καθορίζει το ασυμβίβαστο στις θέσεις ενός φαρμακοποιού, του μέλους του Δ.Σ. του οικείου Φαρμακευτικού Συλλόγου, και του μέλους του Δ.Σ. του αντίστοιχου Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών.

Ωστόσο, μας έφερε στον νου (ποιον άλλον;) τον Γιώργο Ξάνθιππο Τροχόπουλο, τον επί 15 χρόνια Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας και επί τρία χρόνια Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Ημαθίας-Πέλλας, μάλιστα με 19 μήνες κοινής θητείας στους δύο φορείς, την περίοδο 2009-2012. Τότε που κατάφερε να αλλάξει το DNA της λειτουργίας του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Ημαθίας-Πέλλας, θεσπίζοντας το ωράριο πρωί-απόγευμα, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται καλύτερα και ταχύτερα οι φαρμακοποιοί της Πέλλας, που αναγκάζονταν να επιλέγουν ιδιωτικές φαρμακαποθήκες της Θεσσαλονίκης.

Είχε γίνει δε τόσο λειτουργικός, ισχυρός και αξιόπιστος ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Ημαθίας-Πέλλας εκείνη την περίοδο, που είχε λάβει διακρίσεις για τη λειτουργία και την πορεία του, ακόμη και από Ευρωπαϊκούς φορείς!

Είναι ένα ρεκόρ που θα μείνει ακατάρριπτο στην ιστορία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας, αλλά και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Ημαθίας-Πέλλας.

Ρωτήσαμε τον κ. Τροχόπουλο για τον λόγο και για τον τρόπο που άλλαξε το ωράριο λειτουργίας της επιχείρησης και μας απάντησε τα εξής:

“Τους πρώτους μήνες που ανέλαβε η νέα διοίκηση υπό την προεδρία μου, διαπιστώσαμε, κατόπιν επισκέψεων σε πολλά φαρμακεία της Πέλλας, ότι υπήρχαν πολλά παράπονα από φαρμακοποιούς για την ώρα παράδοσης των δεμάτων φαρμάκων από τον Συνεταιρισμό. Με λίγα λόγια, αργούσε πολύ η παράδοση της παραγγελίας (σε μερικές περιπτώσεις και μέχρι τις τρεις το μεσημέρι) γεγονός που προκαλούσε ανωμαλία στη λειτουργία των φαρμακείων. Συνέπεια, ήταν να ψωνίζουν οι φαρμακοποιοί φάρμακα από ιδιωτικές αποθήκες της Θεσσαλονίκης, οι οποίες παρέδιδαν το δέμα των φαρμάκων το  πολύ μέχρι τις 11 το πρωί, και καταλαβαίνει κάποιος ότι αν αυτό συνεχιζότανε, θα είχαμε πτώση του τζίρου του Συνεταιρισμού και άρα δυσλειτουργία.

Αμέσως προβληματίστηκα κι έφερα πρόταση στο Δ.Σ. για άμεση αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας της φαρμακαποθήκης, δηλαδή από 8π.μ. έως 4μ.μ. που ήταν το ωράριο, να γίνει από 8 το πρωί έως στις 4 το μεσημέρι και από 7 το απόγευμα έως στις 9 το βράδυ.

Κατά την απογευματινή λειτουργία, οι τηλεφωνήτριες θα έπαιρναν τις παραγγελίες από τα φαρμακεία της Πέλλας ενώ το πρωί γύρω στις 8π.μ. θα ξεκινούσε το πρώτο ημιφορτηγό για την παράδοση δεμάτων στην Πέλλα. Έτσι, λοιπόν, φτάσαμε στο σημείο να τελειώνει η αποστολή των δεμάτων σε όλη την Πέλλα, το πολύ μέχρι τις 10:30π.μ., δηλαδή με λίγα λόγια, σώσαμε τον τζίρο της αποθήκης και εξυπηρετήσαμε με τον καλύτερο τρόπο τα φαρμακεία της Πέλλας και όλα αυτά με ελάχιστη αύξηση του κόστους λειτουργίας της φαρμακαποθήκης.

Εδώ να τονίσω ότι η αντιπολίτευση είχε διατυπώσει την επικίνδυνη άποψη να ανοίξουμε δεύτερη αποθήκη στα Γιαννιτσά, και λέγω επικίνδυνη, διότι μετά τα πέτρινα χρόνια που ακολούθησαν (μνημόνια) και τη δραματική πτώση των τιμών των φαρμάκων,  αλλά και την αδυναμία ελέγχου της υποτιθέμενης επιχείρησης των Γιαννιτσών από το Δ.Σ., δεν θέλω να σκεφτώ σε τι μπελάδες θα είχαμε μπει.

Αυτό που με χαροποιεί είναι ότι το ωράριο αυτό (πρωί-απόγευμα) εφαρμόζεται ακόμη και σήμερα στην φαρμακαποθήκη, αλλά και το ότι φαρμακαποθήκες της Θεσσαλονίκης υιοθέτησαν αυτό το εγχείρημα και δουλεύουν με αυτό το ωράριο.

Δράττομαι της ευκαιρίας για να στείλω τους χαιρετισμούς μου σε όλους τους εργαζόμενους της φαρμακαποθήκης, με τους οποίους διατηρούσα άριστη σχέση και τους έχω στην καρδιά μου!”

Μιλώντας για τις διακρίσεις που πέτυχε εκείνη την περίοδο, μας έδειξε το έγγραφο που έχει στα χέρια του από το 2012 και αναφέρεται στην αξιοπιστία και στη λειτουργικότητα του συνεταιρισμού επί των ημερών του.

Αναφορικά με τον καινούριο νόμο, ο κ. Τροχόπουλος αναφέρει:

“Κοιτάξτε, ο νέος νόμος ξεχωρίζει τους φαρμακοποιούς που ασχολούνται με τα του Φαρμακευτικού Συλλόγου, ενός δηλαδή Ν.Π.Δ.Δ., από τους φαρμακοποιούς που ασχολούνται με τη διοίκηση μιας συνεταιριστικής φαρμακαποθήκης.

Προσωπικά, μετά τη θητεία μου τότε στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Ημαθίας-Πέλλας και τη γνώση που είχα αποκτήσει από την προηγούμενη 15ετή συνεχή Προεδρία στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ημαθίας, είχα διαμορφώσει άποψη και για τις δύο κατηγορίες των φαρμακοποιών που ορίζει ο νέος νόμος τώρα, την οποία δεν θέλω να δημοσιοποιήσω.”

Έχει διαβαστεί 447 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 21 Μαρτίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 8 ως 13 °C
Άνεμος Α 0-2 μποφόρ

Τετάρτη, 22 Μαρτίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 6 ως 17 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 260 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)