Τρίτη, 13 Ιαν, 2026

  • Αστικό πολιτικό σύστημα: Υπό κατασκευή νέες «παγίδες» για τον λαό πλάι στις παλιές
  • ΔΑΣ στην ΑΔΕΔΥ: ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ συντεταγμένα στάθηκαν απέναντι στην πρόταση για αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο
  • Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών: Δε θα επιτρέψουμε ο Σύλλογος να αποτελέσει όχημα για προσωπικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις
  • Σενάρια επίθεσης στο Ιράν από ΗΠΑ και Ισραήλ
  • Σκόπιμη παραποίηση
  • Δίκη Χρυσής Αυγής: Ναζισμός και εγκληματική βία αναπόσπαστη ενότητα
Αστικό πολιτικό σύστημα: Υπό κατασκευή νέες «παγίδες» για τον λαό πλάι στις παλιές1 ΔΑΣ στην ΑΔΕΔΥ: ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ συντεταγμένα στάθηκαν απέναντι στην πρόταση για αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο2 Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών: Δε θα επιτρέψουμε ο Σύλλογος να αποτελέσει όχημα για προσωπικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις3 Σενάρια επίθεσης στο Ιράν από ΗΠΑ και Ισραήλ4 Σκόπιμη παραποίηση5 Δίκη Χρυσής Αυγής: Ναζισμός και εγκληματική βία αναπόσπαστη ενότητα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συμπλήρωμα της ΚΑΠ

Την ώρα που χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφοι παλεύουν για την επιβίωση, η κυβέρνηση απορρίπτει τα δίκαια αιτήματά τους και με το άλλο χέρι συνυπογράφει το αίσχος της συμφωνίας ΕΕ - Mercosur. Προσπαθεί μάλιστα να τους κοροϊδέψει ότι το κάνει «για το καλό τους»!Ξεδιάντροπη κοροϊδία είναι και η στάση του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων... Περισσότερα

Ο νέος πολιτικός φορέας της Κεντροαριστεράς ετοιμάζεται για την εκλογή του ηγέτη του

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Ο νέος πολιτικός φορέας της Κεντροαριστεράς ετοιμάζεται για την εκλογή του ηγέτη του

Για την προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας για τον αρχηγό του νέου πολιτικού φορέα στις οποίες συμμετέχουν διάφορα πολιτικά κόμματα (ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ) διάφορες Κινήσεις για την ενοποίηση του χώρου καθώς και μεμονωμένες προσωπικότητες, έδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης 20/9 στην «ΕΛΙΑ» η ANEΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ & ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΕΔΔ) του νομού μας. Την επιτροπή αποτελούν οι Γιάννης Χασιώτης, εκπρόσωπος της Α.Ε.Δ.Δ., υπεύθυνος για το Ν. Ημαθίας , Τάσος Τόλιος υπεύθυνος για τον Δήμο Βέροιας , Θόδωρος Δόδης   υπεύθυνος για τον Δήμο Νάουσας και Νίκος Μπρουσκέλης υπεύθυνος για τον Δήμο Αλεξάνδρειας.
Ξεκινώντας τη διαδικασία ο Γ. Χασιώτης αναφέρθηκε στο γενικότερο πολιτικό πλαίσιο του νέου φορέα τονίζοντας ότι «ανάμεσα στην ασύδοτη οικονομία των αγορών που υποστηρίζει η συντηρητική παράταξη (ΝΔ) και τον κρατισμό και τον εθνολαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υπάρχει οικονομικός και πολιτικός χώρους που εκφράζει πολύ κόσμο (εργάτες, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, επιχειρηματίες κλπ). Ένας κόσμος που πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία με κανόνες, στην ανταγωνιστικότητα και την αριστεία.» Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις τρεις προϋποθέσεις του νέου εγχειρήματος που είναι η πολιτική βούληση, το κλίμα αμοιβαιότητας και η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών. Ο Τάσος Τόλιος,σημείωσε: «Κάνουμε μια προσπάθεια των δυνάμεων του κέντρου. Προσπάθειες έχουν γίνει και η πιο σοβαρή ξεκίνησε πέρσι τον Σεπτέμβρη αλλά δεν τελεσφόρησε διότι δεν ήμασταν έτοιμοι στα κόμματα ή επειδή δεν ήθελαν οι αρχηγοί. Φέτος έγινε σημαντικό βήμα και οφείλουμε να το αποδώσουμε στην κ. Γεννηματά, να πάμε από την αρχή στην δημιουργία ενός φορέα από την αρχή. Θα ξεκινήσουμε και πιστεύουμε ότι θα φτιάξουμε με αδιάβλητες διαδικασίες να εκλέξουμε τον επικεφαλής που θα ενώσει τον χώρο και να παίξει σημαντικό ρόλο ώστε ο χώρος να κατακτήσει αυτά που του αξίζουν». Ο Θόδωρος Δόδης, υπογράμμισε: «Επιτέλους, γιατί τα τελευταία 7 χρόνια οδηγηθήκαμε σε άγονες αντιπαραθέσεις.. Ο χώρος έχασε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Αυτό πάει να δημιουργηθεί ξανά, η εμπιστοσύνη με τον κόσμο. Ξεκίνησε ένα δίκτυο εμπιστοσύνης από την Αθήνα και απλώνει τα πλοκάμια του στην περιφέρεια. Αν οι εκλογές γίνουν με αδιάβλητο χαρακτήρα, θα οδηγηθούμε σε προγραμματικό συνέδριο. Με το τέλος της διαδικασίας να μην υπάρχουν φωνές αμφισβήτησης. Στόχος είναι το αδιάβλητο των εκλογών και δεν θα πάρουμε εμείς θέση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου».Ο Νίκος Μπρουσκέλης,: «Το πρώτο ζητούμενο είναι η συμμετοχή. Η μαζική συμμετοχή θα δώσει δύναμη στο νέο αρχηγό και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανάκαμψης του χώρου. Είμαι θετικός στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Είναι καινοτόμο. Οι πολίτες θα έρθουν να ψηφίσουν όταν οι υποψήφιοι μιλήσουν και δώσουν λύσεις στα προβλήματα του λαού. Όταν οι πολίτες αντιληφθούν ότι οι υποψήφιοι έχουν προτάσεις που δίνουν λύσεις στα προβλήματα, η συμμετοχή θα είναι μαζική».
Απαντώντας σε ερωτήσεις των τοπικών δημοσιογράφων διευκρινίστηκε ότι κάλπες θα στηθούν στις έδρες των παλιών Καποδιστριακών Δήμων. Σε ερώτηση μας για το ποια συμμετοχή θα τους ικανοποιούσε απαντήθηκε ότι «δεν υπάρχει αριθμητικό πλαφόν «καθώς και ότι «θα είναι πολλαπλάσια από την συμμετοχή για την ανάδειξη της Φ. Γεννηματα» . Σε ερώτησή μας για το ποιοι θα μπορούν να συμετέχουν διεκρινήστηκε ότι μπορεί να  ψηφίσει κάθε πολίτης και θα δημιουργηθούν δύο καταστάσεις. Οι απλοί ψηφοφόροι και αυτοί που θα θέλουν να αποτελέσουνν αργότερα τον οργανωτικό πυρήνα του νέου φορέα. Η δεύτερη λίστα θα καταστραφεί μετά από λίγο καιρό για να μην υπάρξουν προσωπικά δεδομένα. Το κόστος θα είναι μέχρι 4 ευρώ. Το τελικό ποσό θα καθοριστεί αφού κλείσει η συμφωνία με την εταιρεία που θα τρέξει την διαδικασία. Οι εκλογές θα γίνουν στις 5/11 και αν χρειαστεί επαναληπτικές για τη συμπλήρωση του 50%+1στις 12/11.

Έχει διαβαστεί 502 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 816 επισκέπτες και 0 μέλη.