Τετάρτη, 19 Ιούν, 2024

  • Για την προάσπιση του «μεγαλύτερου στόλου του πλανήτη» η αποστολή της φρεγάτας «Ψαρά»
  • Το νέο βιβλίο της Σοφίας Νικολαϊδου παρουσιάζεται σήμερα στη Βέροια
  • ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: «Μέλημα .Γέφυρες Αλληλεγγύης»
  • Έναρξη «Εύηχης Πόλης» με πατινάδα και διανομή εντύπων με το πρόγραμμα του 4ημέρου
  • Πάνω από 21 δισ. ευρώ σε μια τριετία έχει δώσει η κυβέρνηση για τους ΝΑΤΟικούς σκοπούς
  • Ποιος μιλάει!
Για την προάσπιση του «μεγαλύτερου στόλου του πλανήτη» η αποστολή της φρεγάτας «Ψαρά»1 Το νέο βιβλίο της Σοφίας Νικολαϊδου παρουσιάζεται σήμερα στη Βέροια2 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: «Μέλημα .Γέφυρες Αλληλεγγύης»3 Έναρξη «Εύηχης Πόλης» με πατινάδα και διανομή εντύπων με το πρόγραμμα του 4ημέρου4 Πάνω από 21 δισ. ευρώ σε μια τριετία έχει δώσει η κυβέρνηση για τους ΝΑΤΟικούς σκοπούς5 Ποιος μιλάει!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η καρδιά του θηρίου

Το πολεμικό ανακοινωθέν που εξαπέλυσαν από την Ελβετία οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί μαζί με τους στενούς συμμάχους τους ανά τον κόσμο εναντίον της Ρωσίας, προμηνύει ένταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και κάνει ακόμα πιο ορατό τον κίνδυνο μιας γενικευμένης ανάφλεξης.Η δήθεν ...ειρηνευτική διάσκεψη ήταν ένα κράμα απειλών ενάντια σε όποιον αμφισ... Περισσότερα

Νίκος Ανδρουλάκης από την Ημαθία: "Οι αγρότες νιώθουν εγκαταλελειμένοι"

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Νίκος Ανδρουλάκης από την Ημαθία: "Οι αγρότες νιώθουν εγκαταλελειμένοι"

Η ανάρτηση Ανδρουλάκη:

«Άρνισσα, Έδεσσα, Γιαννιτσά, Ημαθία. 

Τα μέρη που πήγα σήμερα, οι άνθρωποι που συνομίλησα, μοιράζονται την ίδια άποψη περί εγκατάλειψης του αγροτικού κόσμου στο έλεος της κλιματικής αλλαγής και στο περιθώριο κάθε αναπτυξιακής προοπτικής. 

Πριν από 5 μέρες ο ΟΠΕΚΕΠΕ μπήκε σε ευρωπαϊκή εποπτεία, προχθές παραιτήθηκε ο πρόεδρος του «ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ» καταγγέλλοντας διαφθορά, ενώ το κυβερνητικό σχέδιο εκσυγχρονισμού του ΕΛΓΑ είναι μόλις 2,5 σελίδες! 

Τώρα που θα έπρεπε το αγροτικής ανάπτυξης να γίνει υπουργείο – στρατηγείο, είναι ένα υπουργείο- πελατειακός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας για να κρατά σε ομηρία χιλιάδες παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα. Σε βάρος όλων μας.»

«Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής κορυφώνονται. Αν δεν γίνει σοβαρός διάλογος για την αναθεώρηση του ΕΛΓΑ, όλα όσα σας υπόσχονται, είναι κοροϊδία. Είναι αέρας κοπανιστός. Δυόμισι σελίδες ήταν αυτά που κατέθεσαν για τον διάλογο του εκσυγχρονισμού του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία κι ευάλωτοι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και αντί το υπουργείο να γίνει υπουργείο – στρατηγείο, είναι ένα υπουργείο- πελατειακός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας για να κρατά σε ομηρία χιλιάδες παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε τη ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής.

«Αν δείτε τα στοιχεία η αύξηση είναι πάρα πολύ μεγάλη σε ενέργεια, ζωοτροφές, λιπάσματα, φάρμακα. Τι κάνουν άλλα κράτη; Κάνουν πράξη τη δίκαιη πράσινη μετάβαση. Στα καθ’ ημάς δεν είναι ούτε πράσινη ούτε δίκαιη. Δεν είναι πράσινη, διότι έχει επενδυθεί ένα πολύ μεγάλο της κομμάτι στο εισαγόμενο φυσικό αέριο και δεν είναι ούτε δίκαιη, γιατί όσες ΑΠΕ γίνονται, αντί να δίνονται κατά προτεραιότητα με όρους σύνδεσης σε αγρότες, κτηνοτρόφους, ενεργειακές κοινότητες δήμων, συνεταιρισμών, μεταποιητών, γίνονται πολύ μεγάλα πάρκα που φιλοδοξούν, μάλιστα, να μην είστε συμπαραγωγοί αλλά να είστε μόνο καταναλωτές. Άρα, ξανά σε ομηρία ο πρωτογενής τομέας» σημείωσε.

«Δυστυχώς, δισεκατομμύρια ευρώ αντί να γίνουν δίκτυα υψηλής συνδεσιμότητας, γίνονται ένα παιχνίδι κερδοσκοπίας της εγχώριας ολιγαρχίας. Τι λέει η Τράπεζα της Ελλάδος επισήμως; Ολιγοπώλια στην υγεία, ολιγοπώλια στην εμπορία τροφίμων, ολιγοπώλια στην ενέργεια, ολιγοπώλια στις τράπεζες» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ως προς τις ευρωεκλογές, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέφερε: «Η χώρα χρειάζεται άμεσα, την 9η Ιουνίου, ισχυρή, σοβαρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση που θα μπορεί να είναι κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αν δεν υπάρχει την 9η Ιουνίου ισχυρή, σοβαρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση, η απάντηση για όλα αυτά θα είναι ξανά “41%”.»

«Το μόνο κόμμα που μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την αλαζονεία, είναι το ΠΑΣΟΚ. Γιατί είναι ένα σοβαρό κόμμα, έχει σχέδιο, έχει πρόγραμμα, ένα σύγχρονο πολιτικό προσωπικό που δεν επενδύει στο lifestyle, δεν επενδύει στο show, δεν επενδύει στα πρωινάδικα, αλλά επενδύει στους αγώνες εντός και εκτός του Κοινοβουλίου, δίπλα στην κοινωνία, με την κοινωνία στο προσκήνιο» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Εμείς δεν πρόκειται για λίγα ψηφαλάκια να στήσουμε ούτε διχασμούς στα εθνικά θέματα. Δεν πρόκειται για λίγα ψηφαλάκια να φτιάξουμε ένα επιτελικό κράτος, στο Μέγαρο Μαξίμου, που κυβερνά όλη την χώρα με όρους απόλυτα συγκεντρωτικούς. Εμείς θέλουμε διάλογο με την αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, τους συνεταιρισμούς, τα επιμελητήρια. Δεν τα ξέρει όλα ένα κλειστό σύστημα εξουσίας. Δεν μπορεί ένα κλειστό σύστημα εξουσίας να αγωνιά μόνο για την επόμενη κάλπη και για την καρέκλα του κ. Μητσοτάκη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ζήτησα debate, δεν έρχονται. “Οι εκλογές”, λένε, “επισείουν τον κίνδυνο της αστάθειας”. Με 121 έδρες διαφορά από το δεύτερο κόμμα, πόσες έδρες θες για να κυβερνήσεις; Δεν είναι αυτό μνημείο αλαζονείας; Να λέει στον λαό ότι “επισείω τον κίνδυνο της αστάθειας, αν δεν πάω καλά στις ευρωεκλογές”; Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει. Γι’ αυτό θέλω να πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ο μεγάλος νικητής» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

 


Έχει διαβαστεί 579 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 622 επισκέπτες και 0 μέλη.