Παρασκευή, 30 Ιούλ, 2021

  • Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ: Συνέντευξη έδωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία για το Νόμπελ Ειρήνης στην Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία «Henry Reeve»
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΕΥΑΒ για την ορθολογική χρήση του νερού
  • «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»: «Με τρίμηνες προσλήψεις και με τιμωρητικές διατάξεις δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία»
  • Αυξάνεται εκ νέου η πίεση στο σύστημα Υγείας, αλλά προέχει η «ατομική ευθύνη»...
  • O Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, για την απευθείας αγορά οικοπέδου ως χώρο δημοτικού σχολείου:  «Δαπάνη για αγορά κτιρίου “Τσαλέρα” 0€»
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 29/7
Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ: Συνέντευξη έδωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία για το Νόμπελ Ειρήνης στην Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία «Henry Reeve»1 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΕΥΑΒ για την ορθολογική χρήση του νερού2 «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»: «Με τρίμηνες προσλήψεις και με τιμωρητικές διατάξεις δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία»3 Αυξάνεται εκ νέου η πίεση στο σύστημα Υγείας, αλλά προέχει η «ατομική ευθύνη»...4 O Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, για την απευθείας αγορά οικοπέδου ως χώρο δημοτικού σχολείου:  «Δαπάνη για αγορά κτιρίου “Τσαλέρα” 0€»5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 29/76

Το Σχόλιο της Ημέρας

Υπερμνημόνιο

Υπερμνημόνιο

«Χαράς ευαγγέλια» για την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα σήμερα με την κύρωση της σύμβασης του Ταμείου Ανάκαμψης, του υπερμνημονίου δηλαδή που έρχεται να δέσει νέες «αλυσίδες» στα εργατικά - λαϊκά στρώματα.«Η χώρα μεταμορφώνεται» λέει η ΝΔ, «πρόκειται για ιστορική τομή στην ΕΕ» συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά για τα 32 δισεκατομμύρια ... Περισσότερα

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 1946: Πανηγυρίζοντας για τον θάνατο του Καπετάν Μπαρούτα !

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 1946: Πανηγυρίζοντας για τον θάνατο του Καπετάν Μπαρούτα !

Ο Καπετάν Μπαρούτας- Θωμάς Λιόλιος, γεννημένος το 1902 στη Φυτειά Βεροίας, στον ΕΛΑΣ ήταν καπετάνιος λόχου σαμποτέρ στο Βέρμιο. Μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας δεν παρέδωσε τον οπλισμό του και ήταν επικεφαλής μιας ομάδας καταδιωκομένων στην ίδια περιοχή. Σκοτώθηκε τον Ιούνιο του 1946 κοντά στη Νάουσα . Δύο παιδιά του σκοτώθηκαν επίσης στον ΔΣΕ. Η Κατίνα, ανθυπολοχαγός του ΔΣΕ, σκοτώθηκε τον Δεκέμβριο 1948 στο Μπίκοβικ του Γράμμου και ο Κώστας (Μπαρουτάκης), υπολοχαγός του ΔΣΕ, σκοτώθηκε τον Ιούλιο του 1949 στο Βίτσι.

Το έγγραφο που παρουσιάζουμε (ΓΑΚ Ν. Ημαθίας- Αρχείο Νομαρχίας) είναι προκήρυξη του τότε νομάρχη Γ. Πεντζίκη (19/7/1946) που αναφέρει το γεγονός ενώ κάνει και προσπάθεια προπαγανδιστικής του αξιοποίησης: «Η εξόντωσις της συμμορίας Μπαρούτα, του ήρωα του ΚΚΕ αποτέλεσε την πρώτη νίκη της Πατρίδος μας κατά των αργυρώνητων του ΚΚΕ. ΕΛΛΗΝΕΣ. Σεις που αγαπάτε την ωραία μας Ελλάδα ξυπνήστε. Αυτή η πρώτη Νίκη της Ελληνικής Πατρίδος ας σας γίνη παράδειγμα και αρπάξτε τα ξύλά και μ’αυτά ελευθερώστε την Πατρίδα μας από τους εγκληματίες και τους Εαμοβουλγάρους. Η Ελλάδα μας που έζησε 3.000 χρόνια δεν μπορεί να σβύση από τους αλήτες και τους εγκληματίες. Η Ελλάς προώρησεται να ζήση και θα ζήση. Γιατί το θέλουμε εμείς οι Ελληνες. Εμπρός λοιπόν σε μια νέα Εθνικιστική εξόρμησι που θα σώση και θα δοξάση την Πατρίδα μας.

 Οσοι από σας παραπλανηθήκατε ελάτε μαζύ μας. Η Πατρίδα σας συγχωρεί. Ξαναγυρίστε στα έργα σας και βοηθήστε μας να ανοικοδομήσουμε την ερειπωμένη Πατρίδα μας. Μη γελιώστε από τις υποσχέσεις αυτών οι οποίοι δεν έχουν κανένα άλλο σκοπό παρά να υποδουλώσουν την Πατρίδα μας στους Βουλγάρους. Αδέρφια μας Μακεδόνες, οι γνησιώτεροι Ελληνες λυπηθήτε την Ελληνική μας Μακεδονία, φυλάξτέ την, από αυτούς που θέλουν να την παραδώσουν στους εχθρούς μας όπως φυλάττε το βιός σας.ΕΜΠΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. Η νίκη μας αυτή ας είναι το σύμβολο μας και ας δώσουμε την υπόσχεσι ότι από δώ και πέρα θα είναι ο σκοπός μας: Η απελευθέρωσι της Μακεδονίας από τους εχθρούς της Ελλάδος μας. Ζήτω η Μεγάλη Ελλάς. Ζήτω η Ελλάς της Ελλάδος η Μακεδονία

Έχει διαβαστεί 837 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 26 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 30 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 27 ως 39 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Σάββατο, 31 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 25 ως 39 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 519 επισκέπτες και 0 μέλη.