Τρίτη, 23 Ιούλ, 2024

 • Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...»
 • Γιορτή Πίτας στο Σέλι
 • Η Τουρκία έστειλε πολεμικά πλοία ανάμεσα σε Κάσο και Κάρπαθο σε περιοχή που χαρακτηρίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα»
 • Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ποινικοποίηση και εξάλειψη της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ
 • Τσιάρας σε Μπαρτζώκα: Καμία οικονομική επιβάρυνση για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών για την εγγραφή και ανανέωση εγγραφής στο ΜΕΝΟ.
 • ΚΚΕ: Για τα 50 χρόνια από την επαναφορά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...»1 Γιορτή Πίτας στο Σέλι2 Η Τουρκία έστειλε πολεμικά πλοία ανάμεσα σε Κάσο και Κάρπαθο σε περιοχή που χαρακτηρίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα»3 Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ποινικοποίηση και εξάλειψη της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ4 Τσιάρας σε Μπαρτζώκα: Καμία οικονομική επιβάρυνση για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών για την εγγραφή και ανανέωση εγγραφής στο ΜΕΝΟ.5 ΚΚΕ: Για τα 50 χρόνια από την επαναφορά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συνεκπαιδεύσεις

Συνεκπαιδεύσεις

«Από την άσκηση στο άμεσο χτύπημα»: Μόνο έτσι μπορούν να κωδικοποιηθούν ο βομβαρδισμός της Υεμένης από το Ισραήλ και οι αποκαλύψεις ότι είχε προηγηθεί σχετική «πρόβα» με στρατιωτική συνεκπαίδευση με την Ελλάδα μόλις πριν δύο μήνες. Περισσότερα

Ο Άγγελος Τόλκας στη συζήτηση του Αναπτυξιακού Νόμου : «Οι Βουλευτές της ΝΔ στην Ημαθία δεν έχουν αναφερθεί σε καμία αναπτυξιακή πρωτοβουλία στο Νομό μας. Υποθέτω ότι ντρέπονται γι’ αυτό. Αλλά δυστυχώς δεν διεκδίκησαν και τίποτα».

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Ο Άγγελος Τόλκας στη συζήτηση του Αναπτυξιακού Νόμου : «Οι Βουλευτές της ΝΔ στην Ημαθία δεν έχουν αναφερθεί σε καμία αναπτυξιακή πρωτοβουλία στο Νομό μας. Υποθέτω ότι ντρέπονται γι’ αυτό. Αλλά δυστυχώς δεν διεκδίκησαν και τίποτα».

Στη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Αναπτυξιακού Νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ  Άγγελος Τόλκας στις 2/2/2022. Για ακόμη μία φορά απευθύνθηκε στον Υπουργό Ανάπτυξης, που ήταν παρών στη συζήτηση, και τον έθεσε προ των ευθυνών του για τις εξαγγελίες που έχουν γίνει για την Ημαθία. Για τα 10,7 εκατομμύρια, για το Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια, για την τεχνητή χιόνωση στο Σέλι, για την αξιοποίηση της Κουλούρας. 


Ακολούθησε η τοποθέτησή του για το πλαίσιο, στο οποίο συζητιέται ο Αναπτυξιακός Νόμος. Τόνισε το γενικότερο κλίμα ανασφάλειας που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες, μέσα από την εσφαλμένη διαχείριση τόσο κρίσιμων ζητημάτων, όπως είναι η διαχείριση της οικονομικής κρίσης, η ακρίβεια που προκαλείται από την απουσία της Κυβέρνησης, η αδυναμία διαχείρισης των φυσικών καταστροφών και η γενική εικόνα φίμωσης και καθοδήγησης της ελεύθερης έκφρασης και της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στα προβλήματα της περιφέρειας, ο Άγγελος Τόλκας εξέφρασε τον προβληματισμό της αγοράς για την επιβίωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, τη στιγμή που αντικρύζουν υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, ανατιμήσεις σε όλα τα είδη, εκμηδενισμό της κατανάλωσης και τελικά έλλειψη ρευστότητας.

Εστίασε στα αντίστοιχα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες με την αύξηση των τιμών όλων των αγροεφοδίων και του ρεύματος αλλά και τον κίνδυνο που διαφαίνεται από την ιδιωτικοποίηση των ΤΟΕΒ. Ενώ αναφέρθηκε και στο προηγούμενο Νόμο των λαϊκών αγορών που πλήττει τους μικρούς παραγωγούς.

Στη συζήτηση για τον Αναπτυξιακό Νόμο ο Άγγελος Τόλκας έθεσε το βασικότερο πρόβλημα. Δηλαδή ο Αναπτυξιακός Νόμος θέτει ένα πλαίσιο αλλά τα χρήματα που πρόκειται να διατεθούν έχουν ήδη δεσμευτεί μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για την ελληνική ελίτ και δεν προβλέπεται καμία πρόνοια προς την κοινωνική πλειοψηφία.  

Ακολούθως, παρουσίασε προτάσεις για μία άλλη φιλοσοφία του Αναπτυξιακού Νόμου, με έμφαση στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, την Περιφέρεια, τη νέα γενιά, τους κλάδους που δημιουργούν πλούτο και ανταγωνιστικότητα για τη χώρα. Αναφέρθηκε στις δημόσιες υποδομές που χρειάζεται η χώρα, τη σημασία της υγείας και της εκαπίδευσης.

Κλείνοντας την ομιλία του, επανέφερε το αίτημα για εκλογές, για να προχωρήσει και η ανάπτυξη για όλους στον τόπο. 

 

 

 

 

 

Παρακολουθείστε ολόκληρη την ομιλία ΕΔΩ


Έχει διαβαστεί 508 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 244 επισκέπτες και 0 μέλη.