Τετάρτη, 06 Δεκ, 2023

  • Μέρες γιορτινές στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας!!!
  • Απειλούνται οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης, συνάντηση εργαζομένων με το Δήμαρχο Βέροιας
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Εμφανίζει «δίκαιη» τη φοροεπιδρομή στους μικρούς κρύβοντας τη φοροασυλία των ομίλων!
  • Βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια
  • 1 στα 5 παιδιά βιώνει τη φτώχεια στις πλούσιες χώρες
  • Όλες τις διεκδικήσεις και για τουρκική μειονότητα θέτει ο Ερντογάν πριν φτάσει στην Αθήνα
Μέρες γιορτινές στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας!!!1 Απειλούνται οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης, συνάντηση εργαζομένων με το Δήμαρχο Βέροιας2 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Εμφανίζει «δίκαιη» τη φοροεπιδρομή στους μικρούς κρύβοντας τη φοροασυλία των ομίλων!3 Βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια4 1 στα 5 παιδιά βιώνει τη φτώχεια στις πλούσιες χώρες5 Όλες τις διεκδικήσεις και για τουρκική μειονότητα θέτει ο Ερντογάν πριν φτάσει στην Αθήνα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μύθοι για την Ενέργεια

Καθώς ολοκληρώνεται μια ακόμα φάση «προσαρμογής» της Ενέργειας - εμπόρευμα στην «απελευθερωμένη» αγορά της παραγωγής και διανομής, ο λαός μπορεί να δει τώρα πιο καθαρά τα ψέματα που του έλεγαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα «οφέλη» που θα αποκόμιζε τάχα από τη στρατηγική της ΕΕ και σ' αυτόν τον τομέα.Τη στρ... Περισσότερα

Ο Δήμος Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

από Η Άλλη Άποψη
Ο Δήμος Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος. Η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων  συνιστά  μία υπενθύμιση για όσα προσφέρουν και όσα αξίζουν οι τετράποδοι φίλοι μας.

Με αφορμή την ημέρα αυτή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Εθελοντισμού, Ποιότητας Ζωής, Ζωικής Παραγωγής  Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων, κ. Κορωνάς Θεόφιλός,  ενημερώνει για τις ενέργειες του Δήμου Βέροιας σχετικά με την φροντίδα των Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς:

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 που αδειοδοτήθηκε μέχρι σήμερα, στο Δημοτικό Κτηνιατρείο Βέροιας έχει ολοκληρωθεί η πλήρης διαχείριση σε περισσότερα από 1.300 αδέσποτα ζώα συντροφιάς σύμφωνα με τα πρότυπα που ορίζει η Ελληνική Νομοθεσία. Αναλυτικότερα και στα πλαίσια της μείωσης του πληθυσμού των αδέσποτων έχουν γίνει περισσότερες από 1.300 στειρώσεις αρσενικών και θηλυκών σκύλων και γάτων στο Δημοτικό  Κτηνιατρείο.

Ακολούθως, και στα πλαίσια διασφάλισης της δημόσιας υγείας και για να περιοριστεί η εξάπλωση της λύσσας, ολοκληρώθηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμου Βέροιας πλέον των 1.600 αντιλυσσικών εμβολιασμών. Επιπλέον, για να διασφαλιστεί η υγεία των αδέσποτων ζώων έγιναν εμβολιασμοί,  αποπαρασιτώσεις και θεραπείες σε όλα τα άρρωστα αδέσποτα ζώα που περισυλλέχθηκαν.

Όλα τα ζώα στα οποία ολοκληρώθηκε η διαχείριση στο Δημοτικό Κτηνιατρείο έχουν σημανθεί  και καταγραφεί από τον υπεύθυνο Δημοτικό Κτηνίατρο.

Το έτος 2016 έγινε ένα ακόμα σημαντικό βήμα στον Δήμο Βέροιας ώστε να ολοκληρώσει τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς κι έχει να κάνει με την  αδειοδότηση  του Δημοτικού Καταφυγίου, ώστε να γίνει περισσότερο σφαιρική και αποτελεσματική η διαδικασία της ολοκληρωμένης διαχείρισης των αδέσποτων ζώων του Δήμου μας

Είναι αδύνατον ως εκ θαύματος τα αδέσποτα να εξαφανιστούν, αλλά ωστόσο ο κύριος στόχος παραμένει: Να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της δημιουργίας νέων αδέσποτων με τις εγκαταλείψεις δεσποζόμενων ζώων  και να εξασφαλίσουμε άμεσα την υγεία και ευζωία των αδέσποτων ζώων που ήδη υπάρχουν, πράγμα που έμμεσα εξασφαλίζει την Δημόσια υγεία των δημοτών μας με την ίαση μεταδοτικών ζωοανθρωπονόσων (λεϊσμανίαση κλπ) και την αποτροπή στην εξάπλωση του ιού της λύσσας.

Στο παραπάνω πλαίσιο είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει διασύνδεση (link) στην ιστοσελίδα του Δήμου Βέροιας (www.veria.gr) επί της οποίας θα προωθούνται οι Δράσεις των υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας και των συνεργαζόμενων φιλοζωικών σωματείων σχετικά με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς  του Δήμου μας.

Έχει διαβαστεί 303 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 255 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)