του Αλέκου ΧατζηκώσταΤο δημαρχείο Βέροιας σωστά ανάρτησε σε ένδειξη σεβασμού και μνημης για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού μαύρες κορδέλες.Ανάμεσα τους η ελληνική σημαία καθως και αυτή της Ε.Ε. Εδώ να τονίσω ότι η Ε.Ε δεν έχει αναγνωρίσει την γενοκτονία, όπως συμβαίνει εξάλλου με το σύνολο σχεδόν των κρατών - μελών της. Επίσης ... Περισσότερα
Ο λαός να στηρίξει το ΚΚΕ στην κάλπη, στέλνοντας μήνυμα ενάντια στη δολοφονία των λαών
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
«Ένα από τα κορυφαία κριτήρια αξιολόγησης της ΕΕ και των κομμάτων που την στηρίζουν, είναι η στάση τους απέναντι στις επικίνδυνες διεθνείς εξελίξεις και φυσικά στον πόλεμο στον οποίο θυσιάζονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι», ανέφερε μεταξύ άλλων οΝίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας.
Όπως είπε, «η κυβέρνηση και οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, παρουσιάζουν την ΕΕ ως δήθεν "φιλειρηνική δύναμη". Κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα τον λαό και καλλιεργούν εφησυχασμό για τους κινδύνους που τον απειλούν άμεσα. Η ΕΕ είναι ένωση του κεφαλαίου και το πολέμου. Και όσο περισσότερο ισχυροποιείται στρατιωτικά, τόσο πιο επιθετική γίνεται ενάντια στους λαούς για τα συμφέροντα των μονοπωλίων της».
Σημείωσε πως ο λαός πρέπει να ανησυχεί για την κατάσταση που διαμορφώνεται και τις συνέπειες που θα έχει: «Η ΕΕ πρωτοστατεί σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, με τελευταίο παράδειγμα την αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα ("Aspides"), για να διασφαλίσει τα γεωπολιτικά συμφέροντα της ΕΕ στην περιοχή. (...) Η ΕΕ είναι μια ιμπεριαλιστική συμμαχία που συμμετέχει και εξαπολύει πολέμους κατά των λαών (Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία και σήμερα Ουκρανία, Παλαιστίνη).
Μπροστά σε αυτή τη φρικαλέα κατάσταση το μόνο κόμμα που είναι αντίθετο και κινητοποιεί τον λαό είναι το ΚΚΕ. Τα υπόλοιπα με ή χωρίς προσχήματα συντάσσονται με αυτή την πολιτική. Ο λαός μας στη μεγάλη του πλειοψηφία δεν τα εγκρίνει.
Για αυτό πρέπει να καταδικάσει αυτή την πολιτική και πέρα από επιμέρους διαφωνίες, να στηρίξει το ΚΚΕ στην κάλπη, στέλνοντας μήνυμα μέσω της κάλπης, πως δεν δεχόμαστε τη δολοφονία των λαών, την καταστροφή χωρών για τα συμφέροντα του κεφαλαίου».
Τέλος, αναφέρθηκε και στη μετατροπή της χώρας μας σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, λέγοντας ότι «κινείται μέσα στα διασταυρούμενα πυρά των πολεμικών επιχειρήσεων και βυθίζεται πιο βαθιά στον βάλτο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και την προώθηση των στρατηγικών της στοχεύσεων.
Αυτό υπηρετούν οι αμερικάνικες βάσεις, στη Σούδα, την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα και τη Μαγνησία, η μετατροπή του ελληνικού στρατού σε ΝΑΤΟικό εργαλείο.
Ο ρόλος της στον ΝΑΤΟικό σχεδιασμό αναβαθμίζεται, χρησιμοποιείται σε σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη για τη μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων και οπλισμού στο ουκρανικό μέτωπο. (...) Οι αμερικάνικες βάσεις, που βρίσκονται στη χώρας μας και γιγαντώθηκαν με ευθύνη όλων των άλλων κομμάτων στο όνομα της "αναβάθμισης" της χώρας, στην πράξη την στοχοποιούν και "στήνουν το λαό στον τοίχο" των αντιποίνων της άλλης πλευράς του πολέμου».
Κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ στην κάλπη και στους αγώνες για να δυναμώσει το ρεύμα της αμφισβήτησης, της σύγκρουσης με την κυρίαρχη πολιτική, το κεφάλαιο και την εξουσία του, να κλιμακωθεί ο αγώνας για την απεμπλοκή και να ανοίξει ο δρόμος για την αποδέσμευση της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό κυρίαρχο, οικοδόμο της νέας, της σοσιαλιστικής κοινωνίας.
Νωρίτερα, το μεσημέρι, ο Ν. Παπαναστάσης, περιόδευσε στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Αλεξάνδρεια.