Τετάρτη, 06 Δεκ, 2023

  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Εμφανίζει «δίκαιη» τη φοροεπιδρομή στους μικρούς κρύβοντας τη φοροασυλία των ομίλων!
  • Βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια
  • 1 στα 5 παιδιά βιώνει τη φτώχεια στις πλούσιες χώρες
  • Όλες τις διεκδικήσεις και για τουρκική μειονότητα θέτει ο Ερντογάν πριν φτάσει στην Αθήνα
  • Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα
  • Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Εμφανίζει «δίκαιη» τη φοροεπιδρομή στους μικρούς κρύβοντας τη φοροασυλία των ομίλων!1 Βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια2 1 στα 5 παιδιά βιώνει τη φτώχεια στις πλούσιες χώρες3 Όλες τις διεκδικήσεις και για τουρκική μειονότητα θέτει ο Ερντογάν πριν φτάσει στην Αθήνα4 Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα5 Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μύθοι για την Ενέργεια

Καθώς ολοκληρώνεται μια ακόμα φάση «προσαρμογής» της Ενέργειας - εμπόρευμα στην «απελευθερωμένη» αγορά της παραγωγής και διανομής, ο λαός μπορεί να δει τώρα πιο καθαρά τα ψέματα που του έλεγαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα «οφέλη» που θα αποκόμιζε τάχα από τη στρατηγική της ΕΕ και σ' αυτόν τον τομέα.Τη στρ... Περισσότερα

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ

από Η Άλλη Άποψη
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι

Οι εκπαιδευτικοί, και όλοι οι εργαζόμενοι είμαστε αντιμέτωποι με μία αδυσώπητη κυβερνητική πολιτική, που έχει οξύνει στο έπακρο τα προβλήματά μας.

Ο πόλεμος που άναψε στην Ουκρανία, με τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε., οξύνει αυτά τα προβλήματα, τα κάνει εκρηκτικά. Οι κυβερνήσεις όλων των χωρών, με πρώτη και καλύτερη την κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη, φορτώνουν τις βαριές συνέπειες του πολέμου στις πλάτες μας, στις πλάτες όλων των εργαζόμενων. Για άλλη μια φορά μας καλούν εμείς να πληρώσουμε το μάρμαρο, εμείς να πληρώσουμε τις κολοσσιαίες δαπάνες των εξοπλισμών.

Η οικονομική κρίση που μαστίζει τις ζωές μας δώδεκα και πλέον χρόνια εκδηλώνεται τώρα με τη σφοδρότητα μίας τεράστιας ενεργειακής κρίσης και την απειλή μίας επισιτιστικής. Οι τιμές των προϊόντων ανεβαίνουν ανεξέλεγκτα και σαρώνουν το εισόδημά μας. Τα δήθεν κυβερνητικά μέτρα  «προστασίας» του λαϊκού εισοδήματος , είναι στην κυριολεξία κοροϊδία. Η αγοραστική δύναμη των μισθών και των συντάξεων καταρρέει από το τσουνάμι της ακρίβειας. Οι εκπαιδευτικοί, όπως και κάθε λαϊκή οικογένεια, αδυνατούμε να αντεπεξέλθουμε  με μισθούς πετσοκομμένους σε επίπεδο χαμηλότερο από ό,τι πριν 15 χρόνια! Αναπληρωτές και ωρομίσθιοι ταλαιπωρούνται αφάνταστα, προσπαθώντας να επιβιώσουν σε αυτές τις συνθήκες. Η φορολογία κάθε είδους  γίνεται όλο και βαρύτερη, εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί πνίγονται από τα οικονομικά προβλήματα, στερούνται βασικά αγαθά.

Συνάδελφοι

Αυτά είναι τα έργα της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη, η οποία, εκμεταλλευόμενη τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, όχι μόνο διατήρησε απείραχτα τα σκληρά μνημονιακά μέτρα  των προηγούμενων ετών αλλά τα αύξησε με γεωμετρική πρόοδο, προσθέτοντας νέα αβάσταχτα βάρη στις ζωές όλων των εργαζόμενων. Για να θωρακίσει αυτή τη βαθιά αντεργατική πολιτική, που δεν αφήνει αλώβητο κανέναν εργαζόμενο, απέναντι στις αντιδράσεις κατασκεύασε τα αντιδημοκρατικά-αντισυνδικαλιστικά εκτρώματα, όπως ο ν. Χατζηδάκη που επιδιώκει τον έλεγχο και την υπονόμευση της λειτουργίας των σωματείων, την ακύρωση του δικαιώματος της απεργίας και των διαδηλώσεων.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι

Σημερινό αίτημα δεν μπορεί να είναι άλλο από το να μπει φραγμός στην καταστροφική κυβερνητική πολιτική , πολιτική που διαλύει εκπαίδευση και εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που καλούμαστε με τον αγώνα μας να ξεπεράσουμε τέτοιες καταστάσεις, να αποκρούσουμε την αντιλαϊκή πολιτική. Το παράδειγμα το δίνουν οι αγώνες μας, η ιστορία μας, το δίνουν πρόσφατοι αγώνες που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τα αντεργατικά μέτρα. Απάντηση δεν υπάρχει άλλη παρά η πλατιά ενωτική κινητοποίησή μας,, οι μαζικοί αγώνες.

Ο δρόμος του αγώνα και της νίκης, παρά τις αυταρχικές κυβερνητικές μεθοδεύσεις, την υπονόμευση των αγώνων από τους γνωστούς εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού, είναι ο μόνος αξιοπρεπής δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας. Είναι ο δρόμος που πρέπει να ξαναχαράξουμε και να βαδίσουμε. Είναι ο δρόμος που μπορεί να βάλει φραγμό στην κυβερνητική πολιτική , να υπερασπιστεί τα δικαιώματά μας, να προωθήσει τα αιτήματά μας.

Η πλατιά, μαζική και ενωτική συμμετοχή όλων στην απεργία, τις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια  της 6ης Απρίλη έχει μεγάλη σημασία για την αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειών και των προβλημάτων που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική, πέρα και μακριά από τη διασπαστική πολιτική στην οποία κάποιοι επιμένουν.

 

Σε αυτήν την αγωνιστική κατεύθυνση η Συσπείρωση Παρέμβαση Εκπαιδευτικών-Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας καλεί κάθε εκπαιδευτικό να ανταποκριθεί, να κινητοποιηθεί, να δυναμώσει το κύμα της αντίστασης. Κανείς και καμία να μη λείψει από την απεργία και τις συγκεντρώσεις της 6ης Απρίλη, για να διεκδικήσουμε:

 

-Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις

-Πραγματικά μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, με ουσιαστική στήριξη – μείωση των τιμών και της φορολογίας

-Ανατροπή του ν. Χατζηδάκη – υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων

- Στήριξη των δημόσιων συστημάτων υγείας, ασφάλισης, πρόνοιας – Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις

--Όχι στην εμπλοκή της της Ελλάδας στον πόλεμο – Δυναμώνουμε τον μαζικό αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό αγώνα ενάντια σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

 

ΟΛΕΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

 

     Τετάρτη 6/4/22 - ώρα 11.00π.μ - Πλατεία Ελιάς Βέροια


Έχει διαβαστεί 417 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 265 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)