Τετάρτη, 28 Ιούλ, 2021

  • Απανωτές γκάφες
  • Θανάση Γικόνογλου: Να μην αδικηθούν όσοι πραγματικά υπέστησαν ολική καταστροφή στις καλλιέργειές τους
  • ΠΟΥ: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλα παρόμοια προϊόντα είναι επικίνδυνα για την υγεία
  • Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/7
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν είναι σύγχρονο ένα σχολείο που διαχωρίζει τα παιδιά . Στον σκουπιδοτενεκέ η θέση του νομοσχεδίου
Απανωτές γκάφες1 Θανάση Γικόνογλου: Να μην αδικηθούν όσοι πραγματικά υπέστησαν ολική καταστροφή στις καλλιέργειές τους2 ΠΟΥ: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλα παρόμοια προϊόντα είναι επικίνδυνα για την υγεία3 Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/75 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν είναι σύγχρονο ένα σχολείο που διαχωρίζει τα παιδιά . Στον σκουπιδοτενεκέ η θέση του νομοσχεδίου6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιασφαλιστικός κρίκος

Με την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων στη Βουλή, η κυβέρνηση της ΝΔ προσθέτει άλλον ένα κρίκο στη μακριά αλυσίδα των ανατροπών στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, των περικοπών σε συντάξεις και παροχές, της σταδιακής απόσυρσης του κράτους και της εργοδοσίας από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στου... Περισσότερα

Ολοκληρώθηκε το 4ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων Δήμου Βέροιας

από Η Άλλη Άποψη
Ολοκληρώθηκε το 4ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων Δήμου Βέροιας

Την Τετάρτη παραμονή της 25ης Μαρτίου στις 10:00 το πρωί πραγματοποιήθηκε το 4ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων Δήμου Βέροιας. Το συμβούλιο τίμησε με την παρουσία της και κήρυξε την  έναρξη των εργασιών του, η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

Πρόκειται για εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Βέροιας που υλοποιείται σε συνεργασία με τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας. Το «Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων Δήμου Βέροιας», συνιστά ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που πρώτος ξεκίνησε ο Δήμος Βέροιας στην Ελλάδα, χάρη στην πρωτοβουλία του πρώην Αντιδημάρχου Παιδείας και πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκου Μαυροκεφαλίδη. 

 Αποτελεί μια προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας και αποσκοπεί στην καλλιέργεια της ενεργής ιδιότητας του πολίτη, ώστε οι μαθητές να καταστούν ικανοί να συμμετέχουν υπεύθυνα στις κοινωνίες που ζουν ως αυριανοί ενεργοί πολίτες.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε λόγω των συνθηκών μέσω τηλεδιάσκεψης και της πλατφόρμας webex. Μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Λυκείου του Δήμου Βέροιας παρουσίασαν τις προτάσεις τους για θέματα τοπικού και γενικού ενδιαφέροντος. Οι προτάσεις των παιδιών αφορούσαν περιβαλλοντικά προβλήματα, θέματα υποδομών, εξοπλισμού, τη μεταφορά τους στα σχολεία, τον αθλητισμό, κοινωνικά προβλήματα, όπως ο ρατσισμός και οι κοινωνικές ανισότητες, ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εθελοντισμού, πολιτικής κοινωνικοποίησης, παιδαγωγικά ζητήματα αλλά και το προσφυγικό. Στα θέματα που έθεσαν οι έφηβοι δημοτικοί σύμβουλοι, μετά το πέρας των εισηγήσεων, απάντησαν και τοποθετήθηκαν ο δήμαρχος, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των νομικών προσώπων του Δήμου Βέροιας, αναλύοντας τα έργα που έχουν υλοποιηθεί και που επίκεινται να πραγματοποιηθούν, όπως επίσης συζήτησαν πάνω στις προτάσεις και τους προβληματισμούς που έθεσαν οι μαθητές. Τοποθετήθηκε επίσης και ο Δ/ντης Β/θμιας Εκπ/σης.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Βέροιας κ. Αριστομένης Λαζαρίδης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας φύλων κ. Τζήμα Συρμούλα που είχε και τη ευθύνη της οργάνωσης, οι αντιδήμαρχοι κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος, κ. Γεωργία Μπατσαρά, κ. Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, κ. Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, οι πρόεδροι Νομικών Προσώπων κ. Στέργιος Διαμάντης και κ. Λεωνίδας Ακριβόπουλος, ο Διευθυντής Β/μιας εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Παπαδόπουλος Αθανάσιος,  οι εκπρόσωποι του 3ου ΠΕΚΕΣ κ. Περπερίδης Παύλος και κ. Χαρίσης Αθανάσιος, η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Σουμελίδου Μαρία και η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας κ. Λένα Δημητριάδου, οι διευθυντές των συμμετεχόντων σχολείων και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί.

Με ευθύνη του Δήμου τηρήθηκαν και θα εκδοθούν τα Πρακτικά  της Ολομέλειας της Συνεδρίασης του «4ου Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων Δήμου Βέροιας», σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Επίσης έπαινοι συμμετοχής ανά μαθητή θα σταλούν στα αντίστοιχα σχολεία.

 

 

 


Έχει διαβαστεί 507 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 25 °C
Άνεμος Β 0-1 μποφόρ

Τετάρτη, 28 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 25 ως 38 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Πέμπτη, 29 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 27 ως 39 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 492 επισκέπτες και 0 μέλη.