Τρίτη, 21 Μάρ, 2023

  • Θανάσης Μαρκόπουλος, ποιητής: «Η Ποίηση μας βοηθά να συγκινηθούμε, να σκεφτούμε , να χαρούμε, μας καλλιεργεί, μας κάνει πιο ευαίσθητους, να βλέπουμε τα πράγματα και με άλλο μάτι εκτός από τα συνηθισμένο»
  • Κανένας λόγος ανησυχίας...
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, τους ενώνουν κοινές αγωνίες και ανάγκες
  • ΤΟΒ: ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΜΑΤΟΣ ΧΑΪΚΟΥ
  • Δήμαρχος Νάουσας: ΑΡΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
  • ΕΛΜΕ Ημαθίας: Αύξηση του κατώτατου μισθού…  Ψίχουλα που εξαφανίζονται από την ακρίβεια!
Θανάσης Μαρκόπουλος, ποιητής: «Η Ποίηση μας βοηθά να συγκινηθούμε, να σκεφτούμε , να χαρούμε, μας καλλιεργεί, μας κάνει πιο ευαίσθητους, να βλέπουμε τα πράγματα και με άλλο μάτι εκτός από τα συνηθισμένο»1 Κανένας λόγος ανησυχίας...2 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, τους ενώνουν κοινές αγωνίες και ανάγκες3 ΤΟΒ: ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΜΑΤΟΣ ΧΑΪΚΟΥ4 Δήμαρχος Νάουσας: ΑΡΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑ ΗΜΑΘΙΑΣ5 ΕΛΜΕ Ημαθίας: Αύξηση του κατώτατου μισθού…  Ψίχουλα που εξαφανίζονται από την ακρίβεια!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Παθογένειες»...

«Παθογένειες»...

Τις «διαχρονικές παθογένειες» του κρατικού μηχανισμού επικαλείται η ΝΔ για το έγκλημα στα Τέμπη και παρουσιάζει με θράσος τον θάνατο 57 ανθρώπων ως «θυσία» και αφορμή για να επιταχύνει τη «μεταρρύθμιση» του κράτους! Από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ, την κατηγορεί ότι απέτυχε το «επιτελικό» της κράτος και υπόσχεται να φτιάξει ένα «πιο δίκαιο» αν ... Περισσότερα

Ολυμπία Αποστόλου υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου: «Η μία έδρα στην Ημαθία πρέπει νάναι του ΠΑΣΟΚ»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Ολυμπία Αποστόλου υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου: «Η μία έδρα στην Ημαθία πρέπει νάναι του ΠΑΣΟΚ»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» (ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ) με τον Αλέκο Χατζηκώστα, παραχώρησε η Ολυμπία Αποστόλου μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και υποψήφια βουλευτής Ημαθίας, την Παρασκευή 17/3/2023

Για τη τραγωδία των Τεμπών

Απαντώντας σχετικά με τη τραγωδία στα Τέμπη αλλά και την κατάσταση στο οδικό-σιδηροδρομικό δίκτυο του νομού υπογράμμισε: «Ρίχνει βαριά τη σκιά του στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου. Όσοι κατεβαίνουμε θα πρέπει να δείξουμε ότι δεν κάνουμε τη προσπάθεια για ν’ αναδείξουμε τον εαυτό μας, αλλά η προσπάθεια μας είναι ν’ αναλάβουμε τεράστιες ευθύνες. Είναι ένα τραγικό γεγονός για το οποίο υπάρχουν ευθύνες. Γίνονται μεγάλες διαδηλώσεις, απεργίες και όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να πει ότι είναι οι γνωστοί άνθρωποι που συμμετέχουν, όμως γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που θεωρούν τον εαυτό τους συντηρητικό, που τάσσονται εναντίον των απεργιών έκαναν για πρώτη φορά στις 16/3 απεργία, τα Τέμπη τους έχουν συγκλονιστεί. Η οργή είναι μαζική και είναι δουλειά της πολιτικής τη οργή από απρόσωπη και μερικές φορές άστοχη να βρει τρόπο να την εκφράσει πολιτικά και να γίνουν πιο συγκεκριμένες διεκδικήσεις για ένα αύριο καλύτερο, πιο ασφαλές, με καλύτερες υποδομές. Οι υποδομές δεν είναι καθόλου καλές στην Ημαθία. Είναι παράλογο να μην υπάρχει ένας γρήγορος και ασφαλής προαστιακός σιδηρόδρομος από τη Θεσσαλονίκη. Όσο δε αφορά το οδικό δίκτυο ο κάθετος οδικός άξονας που δεν προχώρησε και υπάρχουν πολλές και διαχρονικές ευθύνες. Μία διεκδίκηση που ενωμένοι πρέπει να διεκδικήσουν  οι τοπικοί βουλευτές.»

Για τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Γίνεται μία προσπάθεια οι ευθύνες να διαχυθούν. Υπάρχουν διαχρονικά ευθύνες, όμως αν δεν τις προσδιορίσουμε τότε δεν θα έχουμε την ευκαιρία να τις διορθώσουμε. Το ατύχημα έγινε τώρα, με τη την κυβέρνηση να κυβερνά 4 χρόνια, με τον αρμόδιο υπουργό να δηλώνει μία βδομάδα νωρίτερα στη Βουλή ότι οι σιδηρόδρομοι είναι ασφαλείς , ενώ το 2019 είχε κάνει μία ειδική εκδήλωση που είχε δεσμευτεί ότι θα λύσει τα προβλήματα των σιδηροδρόμων στη πρώτη της θητεία. Οι ευθύνες της Ν.Δ είναι πολύ σαφείς και πολύ συγκεκριμένες. Παρακολουθούμε κοκορομαχίες ακόμη και σ’αυτό το συγκλονιστικό δυστύχημα στους τηλεοπτικούς δέκτες. Είναι μεγάλη ασέβεια απέναντι στη κοινωνία, το ΠΑΣΟΚ δεν μπήκε στη διαδικασία ου να δείχνει με το δάκτυλο. Υπάρχει η δικαιοσύνη, η επιτροπή μέσα στη Βουλή να διερευνήσει τις ευθύνες, αλλά να είμαστε σαφείς. Το ατύχημα έγινε τώρα και δεν οφείλεται στην τύχη . Το γεγονός ότι δεν υπήρχε το τάδε σύστημα. Υπήρχε σύστημα, υπήρχαν άνθρωποι ώστε ν’ αποφεύγεται το λάθος.     

Για την προεκλογική περίοδο

Για την ημερομηνία των εκλογών τόνισε: «Δεν έχουμε πληροφορίες για την ημερομηνία. Όμως αυτό το σύστημα να είναι ο καθορισμός στη διακριτική ευχέρεια του πρωθυπουργού , είναι πάρα πολύ κουραστικό, ετοιμαζόμαστε από το Καλοκαίρι, θεωρώντας ότι θα έπρεπε να είμαστε έτοιμοι για τον Σεπτέμβρη. Η αλήθεια είναι ότι εάν δεν είσαι επαγγελματίας της πολιτικής, είναι πάρα πολύ δύσκολο να ασχολείσαι με την πολιτική. Δεν είμαστε σαν άλλα κράτη που καθορίζουν συγκεκριμένα το πότε θα γίνουν οι εκλογές, εδώ είμαστε σε μόνιμη εκλογική ετοιμότητα και αναβρασμό.»

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις-που κακώς κατά τη γνώμη μου γίνονται και δημοσιοποιούνται- δείχνουν ότι η λαϊκή οργή κατευθύνεται «αντισυστημικά». Είναι έτσι; «Είναι λογικό ο κόσμος να κινείται αντισυστημικά Γι’αυτό προείπα ότι η πολιτική θα πρέπει να βρει ένα τρόπο δημιουργήσει κάτι μέσα από αυτή τη οργή. Οχι να προσπαθήσει να την καπελώσει αλά να της δώσει μία διέξοδο. Είναι ευχάριστο να βλέπουμε νέους ανθρώπους στο δρόμο πολύ είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο για το αύριο για όλους. Έχουμε μία νέα γενιά που ενδιαφέρεται για την πολιτική αλλά απέχει από τα κόμματα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να τον εντάξουμε οργανωμένα στην πολιτική, όχι με την έννοια του κομματισμού αλλά της οργανωμένης διεκδίκησης. Στις εκλογές του 2019 ψήφισαν μόνο το 25% των νέων ηλικιών. Πρέπει να ψηφίσουν, ακόμη και με επιστολική ψήφο για όσους αντικειμενικά δεν μπορούν (π.χ εξωτερικό)»

Για τα ζητήματα της οικονομίας τόνισε με αφορμή τις εξελίξεις σε παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα : «Φαίνεται ότι η τελευταία τεράστια κρίση του ακραίου χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού δεν δίδαξε τίποτε στο σύστημα το ίδιο για να μπορέσει να διαιωνίσει τον εαυτό του. Είμαστε πολύ σύντομα για να πάμε σε μία νέα κρίση. Σημαίνει ότι δεν έμαθαν τίποτε ούτε οι κυβερνώντες, ούτε οι τραπεζίτες. Ακούστηκε ότι η οικονομία μας είναι θωρακισμένη, αυτό δεν είναι καθόλου αλήθεια. Δεν άλλαξε την παραγωγική της βάση, κάναμε τα ίδια πράγματα, μοιράστηκαν πολλά χρήματα χωρίς να γίνουν επενδύσεις. Μας έδιναν χρήματα για να κάνουμε εισαγωγές μηχανημάτων. Δεν πήραμε το μάθημα μας, η οικονομία μας δεν είναι καθόλου θωρακισμένη.»

Για την εκλογική στόχευση του ΠΑΣΟΚ

Τι φταίει και «δεν αναγεννάτε από τις στάχτες» του ΠΑΣΟΚ, όπως φαίνεται δημοκοπικά; «Υπάρχουν πολλοί λόγοι. Ένας από αυτούς ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «εξαφανισμένο» από τα κεντρικά ΜΜΕ. Για παράδειγμα έχουμε ανακοινώσει πρόγραμμα από τον Δεκέμβρη αλλά δεν υπάρχει πουθενά.»

Για ποιο λόγο κάποιος να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία και να σε «σταυρώσει»;

« Κάποιος που ενδιαφέρεται να έχει η Ημαθία μία εκπροσώπηση από ανθρώπου που έχουν μία καθαρή φωνή και γνωρίζουν τα προβλήματα της περιοχής μπορεί να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και να μου δώσει τον σταυρό του. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν είναι ικανοποιημένοι από την εκπροσώπηση της Ημαθίας στη Βουλή σήμερα. Η μία έδρα πρέπει νάναι του ΠΑΣΟΚ. Αυτός είναι ξεκάθαρα ο στόχος μας. Είναι καιρός να έχουμε επιτέλους και εμείς μία έδρα. Σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες λέμε. Εφόσον υπάρχει η πιθανότητα η μία έδρα να είναι σε τρίτο κόμμα , πρέπει να τη βγάλει το ΠΑΣΟΚ γιατί η άλλη επιλογή ,το άλλο κόμμα που μπορεί να βγάλει έδρα θα είναι πιθανότατα έχει ακροδεξιά χαρακτηριστικά , ανερμάτιστο λόγο , λαϊκιστικά χαρακτηριστικά , καλό θα είναι να το αποφύγουμε ως νομός γιατί δεν έχει τίποτε να προσφέρει ουσιαστικό και αντικειμενικό στον τόπο μία τέτοια φωνή. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του κόσμου εάν βγάλουμε έδρα στο νομό.»

 

 Έχει διαβαστεί 744 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 21 Μαρτίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 8 ως 13 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 22 Μαρτίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 6 ως 17 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 268 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)