Πέμπτη, 13 Μάι, 2021

  • «Στηρίζουμε τον αγώνα των αμπελουργών και των οινοποιών για επιβίωση»: Κατάθεση Ερώτησης από τη Φρόσω Καρασαρλίδου.
  • ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ: Ο ιός θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί χωρίς εκατομμύρια θύματα
  • Καθαρισμός...
  • Η κυριακάτικη αργία μετατρέπεται σε σπάνια εξαίρεση...
  • Συντριπτικό πλήγμα στο 8ωρο!
  • Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ της Α2 στην ΚΑΡΔΙΤΣΑ
«Στηρίζουμε τον αγώνα των αμπελουργών και των οινοποιών για επιβίωση»: Κατάθεση Ερώτησης από τη Φρόσω Καρασαρλίδου.1 ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ: Ο ιός θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί χωρίς εκατομμύρια θύματα2 Καθαρισμός...3 Η κυριακάτικη αργία μετατρέπεται σε σπάνια εξαίρεση...4 Συντριπτικό πλήγμα στο 8ωρο!5 Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ της Α2 στην ΚΑΡΔΙΤΣΑ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εγκλημα

Εγκλημα

Το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΕΕ, δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Είναι «κρίκος» στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που οξύνουν επικίνδυνα τους ανταγωνισμούς στην περιοχή και αποτελούν ναρκοπέδιο για τους λαούς. Δείχνει ταυτόχρονα πόση αξία έχουν οι «διαβεβαιώσεις» της... Περισσότερα

Ομιλία Φρόσως Καρασαρλίδου στη Βουλή "για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου"

από Η Άλλη Άποψη
Ομιλία Φρόσως Καρασαρλίδου στη Βουλή "για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου"

«Το σχέδιο νόμου “για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου" περιέχει σειρά θετικών παρεμβάσεων σε καίριους τομείς του κράτους, όπως της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Δημόσιας Διοίκησης. Πρόκειται για εκκρεμότητες του παρελθόντος. Η υλοποίησή τους είναι μια διαδικασία συγκρουσιακή και η ψήφισή τους θα βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό της Δημοκρατίας και θα βελτιώσει την καθημερινότητα όλων».
 Αυτό τόνισε η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου "Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις", που μεταξύ άλλων προβλέπει:
1. Την ενίσχυση και ανακούφιση των ανασφάλιστων συμπολιτών μας που όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας.
2. Την καθιέρωση λίστας χειρουργείου, μέσω της οποίας αναμένεται να αντιμετωπιστεί καίρια το "φακελάκι" στα δημόσια νοσοκομεία.
3. Τη διευκόλυνση των προσλήψεων και των κινήτρων στελέχωσης με στόχο την κάλυψη θέσεων σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε άγονες περιοχές.
4. Τη λήψη μέτρων διευκόλυνσης των κρίσεων των γιατρών του ΕΣΥ έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι προσλήψεις.
5. Τη διευκόλυνση της διαδικασίας μετατάξεων – μεταθέσεων των γιατρών και του προσωπικού εντός του ΕΣΥ.
6. Τη ρύθμιση των εφημεριών των γιατρών και του επιστημονικού προσωπικού με στόχο την ασφαλέστερη εφημεριακή κάλυψη των νοσοκομείων.
7. Την αναδιοργάνωση των υπηρεσιακών και πειθαρχικών συμβουλίων των γιατρών του ΕΣΥ για την ταχύτερη διερεύνηση και διεκπεραίωση των υποθέσεων (χρηματισμού, διαφθοράς κλπ.)
8. Τη ρύθμιση θεμάτων προσωπικού του ΕΚΑΒ.
9. Τη δημιουργία Γραφείων Προστασίας Δικαιωμάτων Ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία.
«Οι παραπάνω ρυθμίσεις σε συνδυασμό με την αυξημένη χρηματοδότηση των νοσοκομείων που προβλέπει ο προϋπολογισμός  του 2016 και τις προσλήψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό θα έχουν ως αποτέλεσμα την αισθητή βελτίωση των δημοσίων υπηρεσιών υγείας μέσα στο έτος», τόνισε η βουλευτής, προσθέτοντας ότι:
«Όλοι γνωρίζουμε ότι οι πολιτικές των τελευταίων χρόνων επιβάρυναν και αποδιοργάνωσαν πλήρως τις δημόσιες κοινωνικές παροχές. Αποδυνάμωσαν εντελώς τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Θα σας αναφέρω ένα μόνο παράδειγμα από τον χώρο της υγείας: μεταξύ του 2005 και του 2009, η δημόσια δαπάνη για το φάρμακο πέρασε από τα 2,8 δις. – σε 5,1 δις. Απολύτως καμία νέα πάθηση και καμία νέα θεραπεία δεν δικαιολογεί τον διπλασιασμό των δαπανών. Με άλλα λόγια, 2,3 δις. – εκλάπησαν από τους φορολογούμενους, τροφοδοτώντας το γιγάντιο πρωτογενές έλλειμμα των 24 δις. του 2009, το οποίο με τη σειρά του οδήγησε στη νεοφιλελεύθερη στροφή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μιλάμε σήμερα για μια τραγωδία στον χώρο της υγείας και των κοινωνικών παροχών».
Απευθυνόμενη στην Αντιπολίτευση, είπε:
«Η αντιπολίτευση, σήμερα, αναλώνεται σε ένα άσκοπο και συνεχές κατηγορώ που δεν οδηγεί πουθενά. Ζητάμε θετικές εναλλακτικές προτάσεις. Ζητάμε την ουσιαστική παρουσία της αντιπολίτευσης. Μιλάτε για τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας που ΕΣΕΙΣ υλοποιήσατε. Κλείσατε δομές, απολύσατε γιατρούς, αφήσατε ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού ανασφάλιστο. Διαλύσατε με χειρουργική ακρίβεια ό,τι εξυπηρετούσε τον ασθενή και σε περίοδο οικονομικής ένδειας τον ωθήσατε σε απόγνωση.
 Εξαιτίας όλων όσων έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχουν περιθώρια για δικαιολογίες και προσχήματα. Καλούμαστε όλοι τώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Να υπερβούμε τους εαυτούς μας και τις δυνάμεις μας ώστε να βρούμε λύσεις. Πέρα από μικροπολιτικές και κομματικά συμφέροντα. Έφτασε η ώρα της κοινωνικής και πολιτικής ωριμότητας. Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων...
 Τα μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου είναι η βάση για το νέο κοινωνικό συμβόλαιο που πρέπει να συνδιαμορφώσουμε. Είναι ο δρόμος εξόδου από την κρίση, με την κοινωνία όρθια, με προοπτική βιώσιμη. Αυτό σημαίνει για εμάς αριστερή πολιτική σε συνθήκες λιτότητας».

 

Έχει διαβαστεί 247 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 22 °C
Άνεμος ΝΑ 2 μποφόρ

Πέμπτη, 13 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 24 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 14 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 24 °C
Άνεμος ΝΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 226 επισκέπτες και 0 μέλη.