Παρασκευή, 03 Δεκ, 2021

  • Δωρεάν rapid tests στη Νάουσα
  • Χριστουγεννιάτικο Bazaar της Πρωτοβουλίας για το Παιδί
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό
  • Πρωτοβουλία Τάσου Μπαρτζώκα για την ανέγερση νεόκτιστου Ειδικού Σχολείου Αλεξάνδρειας
  • Ο Δήμαρχος Βέροιας κοντά στους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βέροιας
  • Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμεΑ: Είναι μέρα αγώνα για λύσεις στα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρίες και όχι αφορμή για μεγάλα λόγια
Δωρεάν rapid tests στη Νάουσα 1 Χριστουγεννιάτικο Bazaar της Πρωτοβουλίας για το Παιδί2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό3 Πρωτοβουλία Τάσου Μπαρτζώκα για την ανέγερση νεόκτιστου Ειδικού Σχολείου Αλεξάνδρειας4 Ο Δήμαρχος Βέροιας κοντά στους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βέροιας5 Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμεΑ: Είναι μέρα αγώνα για λύσεις στα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρίες και όχι αφορμή για μεγάλα λόγια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα»

Πέρασαν 77 χρόνια από κείνη τη «Ματωμένη Κυριακή» της 3ης του Δεκέμβρη 1944. Δεν είχαν περάσει καν δυο μήνες από την απελευθέρωση της πρωτεύουσας από τους Γερμανούς και ο λαός της Αθήνας ματοκυλίστηκε από το νέο κατακτητή. Δυο μέρες πριν, είχε προηγηθεί το ιταμό τελεσίγραφο του στρατηγού Σκόμπι και της ελληνικής πλουτοκρατίας για ... Περισσότερα

Η ομιλία του Γιώργου Μελιόπουλου, υποψήφιου δήμαρχου με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην κεντρική συγκέντρωση της Βέροιας

από Η Άλλη Άποψη
Η ομιλία του Γιώργου Μελιόπουλου, υποψήφιου δήμαρχου με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην κεντρική συγκέντρωση της Βέροιας

«Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι, νέοι και νέες, γυναίκες της λαϊκής οικογένειας.

Φίλες και φίλοι του καθημερινού μόχθου και της βιοπάλης, της αξιοπρέπειας, του αγώνα και της ελπίδας.

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δώσαμε μια μεγάλη και δύσκολη μάχη. Ενιαία και για τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, σαν ένας άνθρωπος, σαν μια γροθιά, μέσα στο λαό, στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια, έξω από τα Ταμεία Ανεργίας, στα γραφεία, στις υπηρεσίες, στα μαγαζιά, στα σχολεία, στις σχολές, στα νοσοκομεία, στις γειτονιές, στα χωριά, στα αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα, παντού.

Με ακόμα μεγαλύτερη ένταση καλούμαστε να συνεχίσουμε αυτήν την μάχη, τις επόμενες μέρες. Να ακουστεί ένα βροντερό όχι, πως δεν πάει άλλο με τις πολιτικές που φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στη λαϊκή οικογένεια.

Φίλες και φίλοι

Για τα μεγάλα προβλήματα της φτώχιας, της ανεργίας, της υγείας, της παιδείας, ευθύνη έχουν και οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες που εκλέχτηκαν με τις σημαίες της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων που υπερασπίζονται την λυκοσυμμαχία της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και των μονοπωλίων. Δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Αποτέλεσαν βασικούς μοχλούς για να νομιμοποιηθούν και να περάσουν αντιλαϊκοί νόμοι και μέτρα, για να τσακίσουν τις ζωές μας.

Όλοι εμείς που συμμετέχουμε στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, αλλά και άλλοι που βρίσκονται δίπλα μας, στεκόμαστε απέναντι στα προβλήματα με αξιοπρέπεια, χωρίς να μας καταβάλλει η μοιρολατρία, η απογοήτευση. Πιστεύουμε στις δυνάμεις του λαού, στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης.

Τους ενοχλεί που δεν έχουμε δεσμεύσεις σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τους φοβίζει η συμπόρευσή μας με το ταξικό εργατικό κίνημα και τους υπόλοιπους μαζικούς φορείς που διεκδικούν. Τους τρομάζει το γεγονός ότι αποκαλύπτουμε τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», οι δήμοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κρατικού μηχανισμού και της διοίκησης. Είναι όπλο στα χέρια της κυβέρνησης και της ΕΕ. Δεν υπάρχει αντιλαϊκό μέτρο που να μη δοκιμάστηκε στους δήμους, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η άγρια αφαίμαξη στο λαϊκό εισόδημα, η κατάργηση των εργασιακών ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας, της υγείας, αλλά και του συνόλου των αρμοδιοτήτων παλιών και νέων που αναλαμβάνουν οι Δήμοι.

Για όλα αυτά τι έχουν να πουν όλοι οι άλλοι συνδυασμοί, αφού αποδέχονται τις περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης και την εξάλειψη των προγραμμάτων δημοσίων επενδύσεων;

́Εχουν ήδη επιλέξει κρίσιμους τομείς, όπως την καθαριότητα, τα απορρίμματα, το νερό, την ενέργεια που το επόμενο διάστημα θα αποτελούν πανάκριβα εμπορεύματα για τη λαϊκή οικογένεια και πηγή μεγάλης κερδοφορίας για τις επιχειρήσεις που θα τους αναλάβουν.

Κοροϊδεύουν. Κρύβουν την αλήθεια! Και αποδεικνύεται από τη στάση τους στα δημοτικά συμβούλια και τους οργανισμούς. Εκτός από τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης όλοι οι υπόλοιποι έχουν ψηφίσει ή συνέβαλαν σε διαθεσιμότητες και απολύσεις, σε αυξήσεις και επιβολή διδάκτρων και τροφείων, σε αυξήσεις δημοτικών τελών, τελών άρδευσης και ύδρευσης, συμφωνούν να προσλαμβάνονται εργαζόμενοι με δίμηνα και πεντάμηνα, εργαζόμενοι με σχέσεις πρακτικής και μαθητείας, χωρίς δικαιώματα. Συμφωνούν όλοι στην ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών. Κρύβουν την επιλογή τους να φορτώσουν με νέους δημοτικούς φόρους και χαράτσια τους δημότες του δήμου Βέροιας.

Τα τρεισήμισι προηγούμενα χρόνια η Λαϊκή Συσπείρωση μέσα και έξω από το δημοτικό Συμβούλιο:

Ανέδειξε τι σημαίνει «Καλλικράτης» και καταψήφισε τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς.

Απαίτησε την σταδιακή μείωση των δημοτικών τελών, των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης στην κατεύθυνση κατάργησης τους και την πλήρη κατάργηση για τις άνεργες οικογένειες.

Ανέδειξε ζητήματα που αφορούν την μεταφορά των μαθητών, την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, την κατάργηση σχολείων, την ανάγκη κατασκευής νέων σύγχρονων σχολείων, τον υποσιτισμό των μαθητών.

Υπερασπίστηκε το δικαίωμα των εργαζόμενων στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι στην κοροϊδία του μοιράσματος της ανεργίας μέσω δίμηνων ή πεντάμηνων συμβάσεων, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων της κοινωφελούς εργασίας χωρίς δικαιώματα.

Απαίτησε το δικαίωμα όλων των δημοτών(εργαζόμενων, άνεργων, ασφαλισμένων, ανασφάλιστων, μεταναστών) να έχουν δωρεάν πρόσβαση και νοσηλεία στο Νοσοκομείο.

Στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους που βρέθηκαν απολυμένοι(π.χ. σχολικοί φυλακές) και συμπαρασταθήκαμε στον αγώνα τους.

Βρέθηκε απέναντι στην παραχώρηση δημοτικών εκτάσεων σε ιδιώτες και εταιρείες και Μ.Κ.Ο, καθώς και στην παραχώρηση του Δημοτικού Σταδίου Βέροιας σε μεγαλοεπιχειρηματία της πόλης μας.

Καταψήφισε την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στο Βέρμιο από μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες και ανέδειξε το ζήτημα το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας που θα έχει ως άμεση συνέπεια την υπέρογκη αύξηση της ήδη ακριβής ηλεκτρικής ενέργειας.

Απαίτησε την δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, την κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και την ικανοποίηση του δικαιώματος πρόσβασης σε αυτούς όλων των παιδιών.

Βρέθηκε πλάι στους εργαζομένους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» σε κάθε κινητοποίηση τους για την συνέχεια του προγράμματος.

Απαίτησε από την δημοτική αρχή να μπει μπροστά στον αγώνα και να στηρίξει κάθε λαϊκή οικογένεια που έχει κομμένο ρεύμα. Το ίδιο απαιτήσαμε και για κάθε λαϊκή οικογένεια που κινδυνεύει από πλειστηριασμό.

Ανέδειξε τις ευθύνες της Διοίκησης του Δήμου για έργα που έμειναν στην μέση αν και δαπανήθηκαν ποσά πολύ μεγαλύτερα από την αξία τους.

Ανέδειξε πως η Διοίκηση του Δήμου σε συνεργασία με την μείζονα αντιπολίτευση υλοποίησε και υπερασπίστηκε με σθένος τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις κυβέρνησης και Ε.Ε.

Φίλες και φίλοι

Η πολιτική της ΕΕ δεν είναι ξέχωρη από την πολιτική σε Δήμους και Περιφέρειες. Ούτε ο Μπαρόζο, ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Κουβέλης, ούτε ο Τσίπρας θα ρθούν να την εφαρμόσουν. Δήμαρχοι και περιφερειάρχες ως τοπικοί εκπρόσωποι όλων αυτών θα τσακίσουν κάθε μας δικαίωμα. Για αυτό η τριπλή εκλογική μάχη είναι ενιαία.

Φίλες και φίλοι

Οι άλλοι συνδυασμοί στο δήμο Βέροιας δηλώνουν ανεξάρτητοι. Λένε ψέματα, κρύβονται. Αναρωτηθείτε:

Είναι ανεξάρτητος ο κος Καραπαναγιωτίδης που ως αντιπεριφερειαρχης υλοποίησε την πολιτική της ΕΕ και της συγκυβέρνησης σε περιφερειακό επίπεδο και έχει συμπεριλάβει στελέχη της τωρινής Διοίκησης του Δήμου στο ψηφοδέλτιό του;

Είναι ανεξάρτητος ο κος Σκουμπόπουλος που για μια τετραετία ήταν δήμαρχος με την Ν.Δ. και τώρα δηλώνει ότι θα είναι καλύτερος διαχειριστής της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής;

Είναι ανεξάρτητος ο κος Βοργιαζίδης που ως αντιδήμαρχος με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων στον δήμο;

Είναι ανεξάρτητος ο κος Παπαγιάννης από την πολιτική των κυβερνήσεων που ορκίζονται στη Ε.Ε όταν φιλοδοξεί να δημιουργήσει ιδιωτικά πανεπιστήμια , να μετατρέψει τον δήμο σε Α.Ε., προσφέροντας τομείς σε ιδιώτες ή να απαλλάξει τον κρατικό προϋπολογισμό από την χρηματοδότηση των δήμων φορτώνοντας και άλλα βάρη σε δημότες;

Είναι ανεξάρτητος ο κος Μαρκούλης που δηλώνει αντιμνημονιακός συσκοτίζοντας τον χαρακτήρα της Ε.Ε και των ελληνικών κυβερνήσεων που οδήγησαν στην καπιταλιστική κρίση και είχαν σαν αποτέλεσμα την επιβολή των μνημονίων;

Είναι ανεξάρτητος ο κος Μπέκης που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ που υιοθετεί την λογική του μονόδρομου της Ε.Ε, όταν δηλώνει υποταγή στο στόχο της ανταγωνιστικότητας, των μονοπωλίων που οδηγεί τελικά σε νέες θυσίες των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, όταν δεσμεύεται ότι θα δώσει νέες κρατικές ενισχύσεις, στους δήθεν υγιείς επιχειρηματίες που σέβονται την νομοθεσία όταν παραπέμπει την διεκδίκηση των αιτημάτων του λαού στον στόχο αλλαγής κυβέρνησης χωρίς αλλαγή τάξης στην εξουσία;

Όλων ο στόχος είναι ένας: Να συνεχίσουν στην ίδια ρότα, εφαρμόζοντας στο δήμο την ίδια πολιτική που επιτάσσουν οι κατευθύνσεις της Ε.Ε.

Η μόνη ψήφος λοιπόν που όχι μόνο δεν θα γυρίσει μπούμεραγκ σε αυτόν που την έριξε, αλλά θα είναι χρήσιμη και θα πιάσει τόπο είναι στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια, στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.

Φίλες και φίλοι

Μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, είτε με λίγους, είτε με πολλούς εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, ως Λαϊκή Συσπείρωση, του συνδυασμού που στηρίζεται από το ΚΚΕ:

Βρισκόμαστε στο πλάι του εργαζόμενου λαού, μπροστάρηδες στους αγώνες του.

Διεκδικούμε όλους τους παράνομα παρακρατηθέντες πόρους(ΚΑΠ) που αντιστοιχούν σε Δήμους και Περιφέρειες και έχουν ως συνέπεια αφενός την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 65% και αφετέρου την επιβολή δυσβάσταχτων φόρων, χαρατσιών, ανταποδοτικών τελών, προστίμων από τις Διοικήσεις των Δήμων που επιβαρύνουν πολλαπλά τις λαϊκές οικογένειες.

Οι εκλεγμένοι με τα Ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμους και Περιφέρειες όπως έκαναν θα συνεχίσουν:

Να αγωνίζονται μαζί με τον λαό για την προστασία των ανέργων και των φτωχών οικογενειών για τα δικαιώματα των νέων και τις ανάγκες των νέων ζευγαριών

Να πρωτοστατούν για να απαλλαχτούν οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και αγρότες από φόρους και δάνεια που τους πνίγουν.

Να στηρίζουν την πάλη για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους.

Να διεκδικούν έργα και υποδομές για αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρική προστασία και πυροπροστασία. διοδίων.

Να αγωνίζονται ενάντια στην παράδοση του νερού, των δασών στην εκμετάλλευση και την καταστροφική δράση του κεφαλαίου.

Να αγωνίζονται για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους. Για να έχουν όλα τα παιδιά θέση σε σύγχρονους παιδικούς σταθμούς.

Να διεκδικούν δημόσια δωρεάν υγεία και φάρμακα για όλους.

Είμαστε έτοιμοι να απειθαρχήσουμε σε κάθε αντιλαϊκό νόμο. Δε μας φοβίζουν εκβιασμοί και απειλές. Δεν έχουμε δεσμούς και αλισβερίσια με επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν υποσχόμαστε ανώδυνες και εύκολες λύσεις, ούτε λέμε άλλα τη μια και άλλα την άλλη μέρα. Δε θα λυγίσουμε, δε θα κάνουμε πίσω, δε θα κοροϊδέψουμε.

Αγαπητοί φίλες και φίλοι

Στο ψηφοδέλτιο της Λαικής Συσπείρωσης στο δήμο Βέροιας συμμετέχουν αγωνιστές, άνθρωποι που καθημερινά με θυσίες και ανιδιοτέλεια βρίσκονται στο μετερίζι της πάλης για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Άνθρωποι που κάθε μέρα δίνουν μάχες στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα χωράφια στα μικρομάγαζα.

Τα ψηφοδέλτια αυτά με το γαρύφαλλο, της Λαϊκής Συσπείρωσης πρέπει να φτάσουν σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι, σε κάθε λαϊκή οικογένεια.

Καλούμε τον λαό να μη λυγίσει να μην υποκύψει σε εκβιασμούς και πιέσεις. Να ξεπεράσει αυταπάτες και να ψηφίσει με δύναμη και θάρρος τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η ενίσχυση των ψηφοδελτίων μας που στηρίζονται από το ΚΚΕ σηματοδοτεί ενίσχυση του κινήματος. Ταυτόχρονα η ενίσχυση του ΚΚΕ σηματοδοτεί και δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας το οποίο έχει ανάγκη αυτή την στιγμή το κίνημα και ο λαός μας.

Δυνατό ΚΚΕ λοιπόν παντού! Είναι η Δύναμη και η ελπίδα του λαού!

Φίλες και φίλοι

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Να μην πάει ώρα και λεπτό χαμένο.

Από αύριο και μέχρι να κλείσει η κάλπη καθένας και καθεμιά να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τη μάχη να φτάσουν παντού τα ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο.

Καλό αγώνα»

Έχει διαβαστεί 553 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 °C
Άνεμος Ν 1-3 μποφόρ

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 8 ως 14 °C
Άνεμος Ν 1-3 μποφόρ

Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 5 ως 14 °C
Άνεμος Α 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 203 επισκέπτες και 0 μέλη.