Τρίτη, 25 Ιούν, 2024

  • Τα παιδιά ρομποτικής της ομάδας MetaShifters στον Δήμαρχο Βέροιας
  • Καλοκαιρινή γιορτή Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Δήμου Βέροιας
  • Υπουργείο Εργασίας / Με εγκύκλιο φέρνουν 9ωρο και απλήρωτες ώρες εργασίας
  • Εκκαθαρίσεις στην «Κρατική Φρουρά» της Ουκρανίας διέταξε ο Ζελένσκι
  • Την χρήση των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας για αγορά όπλων για την Ουκρανία αποφάσισε η ΕΕ
  • Π.Ε.Φ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2024
Τα παιδιά ρομποτικής της ομάδας MetaShifters στον Δήμαρχο Βέροιας1 Καλοκαιρινή γιορτή Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Δήμου Βέροιας2 Υπουργείο Εργασίας / Με εγκύκλιο φέρνουν 9ωρο και απλήρωτες ώρες εργασίας3 Εκκαθαρίσεις στην «Κρατική Φρουρά» της Ουκρανίας διέταξε ο Ζελένσκι4 Την χρήση των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας για αγορά όπλων για την Ουκρανία αποφάσισε η ΕΕ5 Π.Ε.Φ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 20246

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοχοποιεί και τα επιδόματα ανεργίας η κυβέρνηση

Με τα επίσημα και πιο πρόσφατα στοιχεία της ΔΥΠΑ (Μάης 2024) να δείχνουν ότι από τους 794.752 εγγεγραμμένους ανέργους έλαβαν επίδομα ανεργίας μόλις 81.455 άνεργοι, δηλαδή ένας στους δέκα, οργή προκαλούν οι τροχιοδεικτικές βολές της κυβέρνησης για αλλαγές στην καταβολή και στο ύψος του επιδόματος.Πρακτικά πάνω α... Περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΘΕΜΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ : ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ !

από Η Άλλη Άποψη
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΘΕΜΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ : ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ !

Την τελευταία βδομάδα στην Επισκοπή Νάουσας έχουν εκτιναχθεί τα κρούσματα από covid-19. Οι κάτοικοι της Επισκοπής όπως και του Δήμου της Νάουσας συνολικότερα βρίσκονται μπροστά σε μεγάλο κίνδυνο ακόμα και της ίδιας τους της ζωής.

Απορρίπτουμε την αιτιολόγηση της έξαρσης των κρουσμάτων σε ένα μεμονωμένο περιστατικό που αποδίδεται σε έναν γάμο που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες , πράγμα που βολεύει το αφήγημα της « ατομικής ευθύνης» που καλλιεργεί όλο το διάστημα της πανδημίας η κυβέρνηση και αναπαρήγαγε με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Νάουσας.

 Καλούμε τους κατοίκους της Επισκοπής να προβληματιστούν και να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα , ώστε να μην κρυφτούν « κάτω από το χαλί» οι τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης της ΝΔ για την έλλειψη μέτρων προστασίας από τον ιό.

Τη στιγμή που ξοδεύονται δισεκατομμύρια για τις Νατοϊκές δαπάνες σε εξοπλισμούς , αποστολές ελληνικών στρατιωτικών μονάδων και συστοιχιών Πάτριοτ  στη Σαουδική Αραβία , τη στιγμή που οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της περιβόητης « πράσινης ανάπτυξης» και των τροφίμων στη περιοχή  απολαμβάνουν τις παχυλές επιδοτήσεις εκατομμυρίων ο λαός του Δήμου μας :

Βλέπει τα ιατρεία κλειστά στα χωριά , χωρίς γιατρούς με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η πρόληψη εν καιρώ πανδημίας.

Ψάχνει με το κυάλι τα συνεργία του ΕΟΔΥ σε εργοστάσια , σχολεία , πόλεις και χωριά .

Αγωνιά για το αν το παιδί του θα νοσήσει στο σχολείο καθώς τα μέτρα προστασίας από το covid-19 είναι ανύπαρκτα και τα πρωτόκολλα επικίνδυνα.

Παρατηρεί τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές στα σχολεία να φεύγουν γεμάτα αφού όπως του λένε « δεν υπάρχει η δυνατότητα για περισσότερα λεωφορεία»

Είναι αγανακτισμένος για τη κατάσταση του Νοσοκομείου της Νάουσας , το οποίο απαριθμεί πενήντα εργαζόμενους λιγότερους οι οποίοι βγήκαν σε αναστολή , με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων και τους εργολάβους να μπαίνουν από την « πίσω πόρτα».

Βιώνει τα ελλειπή μέτρα προστασίας από τον ιό στα εργοστάσια κομπόστας και διαλογής φρούτων παράλληλα με το βραχνά της εποχικής εργασίας , την ακρίβεια και την σκληρή δουλειά.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, βιοπαλαιστή αγρότη , αυτοαπασχολούμενο να βγει στο προσκήνιο , να διεκδικήσει τις σύγχρονες ανάγκες του , να μην « πέσει στη λακκούβα»  της κυβερνητικής εναλλαγής .

 Υπάρχει πλέον πείρα από τη τελευταία δεκαετία με τη μια κυβέρνηση να διαδέχεται την άλλη , και τα λαϊκά δικαιώματα όπως είναι το Δημόσιο σύστημα Υγείας να υποβαθμίζονται συνεχώς.

Οι κάλπικες υποσχέσεις  της κυβέρνησης και των κομμάτων του συστήματος επιβεβαιωμένα οδηγούν σε αδιέξοδο . Τώρα είναι καιρός να επιλέξουμε το δρόμο του αγώνα απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές που μόνο συμφέρον έχουν τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματιών   , το δρόμο που με παλικαρίσιο τρόπο άνοιξαν όλοι οι πρόσφατοι αγώνες των εργαζομένων στην e-food, των εκπαιδευτικών, των αγροτών μέσα από τους συλλόγους τους , το δρόμο που αποδεικνύει ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

Σήμερα επιβάλλεται να παρθούν άμεσα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια του λαού :

 Στα σχολεία με 15 μαθητές στην τάξη. Καθημερινή απολύμανση των σχολείων , προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας. Άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμους διορισμούς.

Να λειτουργήσουν με πλήρη κάλυψη όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής.

Μαζικά δωρεάν τεστ για όλους - Κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, διεξαγωγής τεστ και εξατομικευμένης παρακολούθησης, με ευθύνη του κράτους στα σχολεία, σε εργοστάσια πόλεις  και χωριά.

Επιστροφή όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου Νάουσας που βρίσκονται σε αναστολή και πρόσληψη επιπλέον εργαζομένων. Κανένας εργολάβος σε δομές Υγείας και Πρόνοιας.

Κάλυψη όλων των κενών σε ΙΚΑ και αγροτικά Ιατρεία.

Κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα σε περίπτωση ασθένειας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς με μείωση του εργάσιμου χρόνου , πρόσληψη προσωπικού .

 


Έχει διαβαστεί 618 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 618 επισκέπτες και 0 μέλη.